Kuukauden kuvassa Rauha Aaltonen: Persikkapusuja

Rauha Aaltosen tapa maalata on yltäkylläinen ja runsas. Maalaus johdattaa intuitiivisesti ja neuvoo tekijäänsä: mihin mennään seuraavaksi. Abstraktio antaa vapauden liikkeen ja värien leikeissä.

27.2.2018 | Teksti: Rauha Aaltonen | Kuva: Karoliina Korvuo

2018 SAMK Kuukaudenkuva RauhaAaltonen Persikkapusuja

Rauha Aaltonen: Persikkapusuja. 160 x 140 cm, öljyväri kankaalle, 2018.

Maalaan voimakkaasti ja intuitiivisesti. Maalaukseni ovat abstrakteja tutkielmia väreistä, käden jäljestä ja liikkeestä. Ilmaisen sisäistä maailmaani, pohdin elämää ja olemassa oloa. Elämä herättää ihmisissä usein samankaltaisia kysymyksiä ja näiden kysymysten äärellä työskentelen.

Tapani maalata on yltäkylläinen ja runsas. Paksut värikerrokset toistensa päällä antavat maalaukseen tunnun, että sen kanssa on työskennelty pitkään. Maalaan useaa maalausta kerrallaan usean kuukauden ajan. Kerros kerrokselta maalaus alkaa tasapainottua ja löytää muotoaan. Maalaus johdattaa intuitiivisesti ja neuvoo minua mihin mennään seuraavaksi.

Maalaan useaa maalausta kerrallaan usean kuukauden ajan. Kerros kerrokselta maalaus alkaa tasapainottua ja löytää muotoaan.

Väri on minulle tärkeä lähtökohta maalaamisessa. Uppoudun väreihin ja niiden antamiin tunnelmiin. Työskennellessäni sekoitan värejä uudelleen ja uudelleen. Lisään kirkkautta, murran, vaalennan, tummennan. Työstän värimaailmoja kauan ja monen mutkan kautta, kunnes maalaus on tasapainossa.

Abstraktio antaa minulle tarvitsemani vapauden liikkeen ja värien leikeissä. Teoksia voi tulkita maisemaksi, uniksi tai muistoiksi, jotka ovat jo vaipuneet alitajuntaan – mutta niistä on jäänyt jälki. Syntyvät teokset kuvaavat myös hetkiä, joita me kaikki koemme elämässämme. Vellovaa voimattomuutta. Kylmyyttä ja surua. Valoa ja rakkautta.

Vellovaa voimattomuutta. Kylmyyttä ja surua. Valoa ja rakkautta.

Maalarina haluan kehittää omaa kädenjälkeä ja värimaailmaa. Luoda maalauksia joiden abstrakti maailma ruokkisi mielikuvitusta ja antaisi vastauksia ja lohtua elämän suurten ja pienten kysymyksien edessä. Tavoitteeni on herättää katsojassa tunteita heidän kohdatessaan maalaukseni.

Minulle tärkeää kaikessa tekemisessä on kauneus, ei itsestäänselvällä tavalla, vaan kauneudessa täytyy olla myös virheitä, jotta se olisi aitoa. Virheet ovat osa elämää, jotka opettavat meitä.

Rauha Aaltonen (s. 1990, Helsinki) valmistuu kuvataitelijaksi SAMK Kuvataiteesta Kankaapäästä kesällä 2018.

Teos Persikkapusuja on esillä Galleria Mältinrannassa Tampereella 28.4-22.5.2018.

27.2.2018 | Teksti: Rauha Aaltonen | Kuva: Karoliina Korvuo

Lisää aiheesta

SAMK IlonaTala Mesikämmen Teoskuva KM by Ilona Tala
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Ilona Tala: Mesikämmen

Kuvanveisto on vienyt Ilona Talan mennessään. Karhu, suomalaisen metsän kuningas, päätyi hänen aiheekseen juhlistamaan Suomi 100 juhlavuotta ja sai nimekseen ”Mesikämmen”.
Kiima LauraPietilainen SAMKkuvataide
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Laura Pietiläinen: Kiima

Laura Pietiläisen teosten abtrakti, lihaisa massamaisuus kuvaa kaikkea vellovaa tunnetta – ja jättää katsojalle tulkittavaa. Tämän jutun uhkea teos on nähtävillä Porin kampuksen ensimmäisessä näyttelyssä syksyllä 2017.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html