Kuukauden kuvassa Karoliina Korvuo: Researching authentic drawing in space

– Opiskelun aikana kiinnyin ajatukseen kaikesta taiteesta ja elämästä esitystaiteena, kirjoittaa kuvataiteilijaksi valmistunut Karoliina Korvuo. Hän valmistelee juuri näyttelyä Poriin.

17.8.2018 | Teksti: Karoliina Korvuo | Kuva: Karoliina Korvuo

Karoliina Korvuo: Researching authentic drawing in space, 2018

SAMK Karoliina Korvuo: Researching authentic drawing in space, 2018SAMKissa Kankaanpäässä opiskelun aikana kiinnyin ajatukseen kaikesta taiteesta ja elämästä esitystaiteena. Visuaalisesti herkullista teosta kiinnostavampaa on monesti se, miksi pidämme tiettyjä asioita esteettisinä, kuten myös syyt halullemme tuottaa ja nähdä näitä näkyjä.

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, taiteilijana pyrkimyksenäni on tehdä maailman tai elämän äärellä tapahtuvasta ihmetyksestä tärkein työkaluni monimuotoisessa ja ammatillisesti eriytyneessä yhteiskunnassa. Ajattelen, että jokainen ihminen kamppailee jollain tasolla elämän käsittämättömyyden kanssa. Yhtenä selviytymismekanismina voi toimia usko siihen, että asiat ovat siltä miltä näyttävät, arvot ovat objektiivisia ja että indoktrinaation mahdollisuus on läsnä vain muiden kasvatusjärjestelmissä. Toisaalta joku voi selvitä käsittämättömyydestä heittäytymällä siihen täydellisen avuttomuutensa tunnustaen ja toivoen, että jossain vaiheessa kaikki todella päättyy luvatusti ikuiseen lepoon.

Ajattelen, että jokainen ihminen kamppailee jollain tasolla elämän käsittämättömyyden kanssa.

Suomessa kolmannen vuosituhannen alkupuoliskolla meillä on erityisen jännittävät mahdollisuudet etsiä omaa selviytyjän kultaista keskitietämme maailma-ihmetyksen äärellä, kun öljyn jälkeinen maailma alkaa pikku hiljaa muotoutua konkreettiseksi todellisuudeksi tässäkin osassa maapalloa.

Valokuva on osa taustatyötä, jota teen tulevaa näyttelyäni varten. Aikomuksenani on laajentaa pitkän aikaa ylläpitämääni autenttisen piirtämisen harjoitetta valokuvaan ja installaatioon.

Karoliina Korvuo (s. 1991) on Kainuussa syntynyt, Pohjois-Savossa kasvanut ja SAMK kuvataiteesta kesällä 2018 valmistunut monialainen taiteilija. Parhaillaan hän valmistelee marraskuussa avattavaa näyttelyä Porin 3h+k -galleriaan.

SAMK Karoliina Korvuo: Researching authentic drawing in space, 2018

(Teoskuva rajautuu, kuva kokonaisuudessaan jutun lopussa.)

17.8.2018 | Teksti: Karoliina Korvuo | Kuva: Karoliina Korvuo

Lisää aiheesta

2018 SAMK Kuukaudenkuva RauhaAaltonen Persikkapusuja
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Rauha Aaltonen: Persikkapusuja

Rauha Aaltosen tapa maalata on yltäkylläinen ja runsas. Maalaus johdattaa intuitiivisesti ja neuvoo tekijäänsä: mihin mennään seuraavaksi. Abstraktio antaa vapauden liikkeen ja värien leikeissä.
SAMK IlonaTala Mesikämmen Teoskuva KM by Ilona Tala
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Ilona Tala: Mesikämmen

Kuvanveisto on vienyt Ilona Talan mennessään. Karhu, suomalaisen metsän kuningas, päätyi hänen aiheekseen juhlistamaan Suomi 100 juhlavuotta ja sai nimekseen ”Mesikämmen”.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html