Kuukauden kuvana Laura Pietiläinen: Kiima

Laura Pietiläisen teosten abstrakti, lihaisa massamaisuus kuvaa kaikkea vellovaa tunnetta – ja jättää katsojalle tulkittavaa. Tämän jutun uhkea teos on nähtävillä Porin kampuksen ensimmäisessä näyttelyssä syksyllä 2017.

27.9.2017 | Teksti: Anne Sankari & Laura Pietiläinen

Kiima LauraPietilainen SAMKkuvataide

Laura Pietiläinen: Kiima, 156x150cm, öljy kankaalle, 2017

Teokset ovat aina ajanjaksoja – niitä maalaa viikosta kuukausiin. Maalauksessa käsittelee aina jotain yhtenäistä tilannetta niin, että jälkikäteen teoksen nähdessään kyllä muistaa, mitä silloin on käsitellyt.

Viimeisen vuoden aikana olen mennyt selvästi aiempaa abstraktimpaan suuntaan, massaan ja muotoon. Massamaisuus kuvaa kaikkea vellovaa tunnetta.  Värimaailmani on sen sijaan pysynyt Kankaanpäässä opiskelun ajan samana, ja tuskin muuttuu heti radikaalisti. Pidän pastellisävyistä, niitä on hauska käyttää – ja ne antavat ehkä oudon twistin moneen aiheeseen.

Olen herkkä ja tunteellinen, mikä kuvastuu tekemisessä. Työskennellessä olen päämäärätietoinen ja tehokas – en maalaa koko aikaa, mutta sitten kun maalaan, niin maalaan.

Aiheet ovat aika laajasti kokemuksista ihmisten kanssa, rakkauden kaipuusta ja yleensäkin perustarpeista. Jotain tulee unista – saatan nähdä unessa valmiin teoksen, jota lähden muokkaamaan ja joka muuttuu sitten absurdiin suuntaan. Kaikkeen jää varaa katsojan tulkinnoille, mikään ei ole yksiselitteistä ja selkeää.

Olet itsetutkistelija ja itseilmaisija: aiheet tulevat omasta päästä ja omista havainnoista.

Tykkään pehmeästä ja silotellusta maalaustyylistä. Nautin värien käytöstä, ne saavat sotkeutuakin keskenään ja olla pehmeitä. Tykkään myös tehdä isoja maalauksia, melkein mitä isompi, sen parempi. Lähtökohtaisesti halusin vain kokeilla isoa kokoa, mutta siihen jää koukkuun.

Maalaus tuntuu kaikkein omimmalta tavalta tehdä taidetta. Olen kiinnostunut opiskelemaan vielä lisää.

Laura Pietiläinen (s. 1994 Suolahdessa) opiskelee kuvataidetta neljättä vuotta Satakunnan ammattikorkeakoulussa Kankaanpäässä.

Yhteystiedot:
Laura Pietiläinen, sähköposti: laura.pietilainen(a)student.samk.fi,

27.9.2017 | Teksti: Anne Sankari & Laura Pietiläinen

Lisää aiheesta

| Kuvataide

Kuukauden kuvana Julia Kukkonen: A Portrait of a Mountain

Kukkosen teos syntyi residenssityöskentelyn aikana Portugalissa ja se linkittyy erottamattomasti paikkaan, johon se on tehty. Seuraavassa taiteilija analysoi itseään taiteilijana ja kertoo enemmän mielenkiintoisesta teoksestaan.
SAMK Kuukaudenkuva AeonLuxKoskinen
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Aeon Lux Koskinen: Tulensytyttämisen opas

Kuvitteellisessa tulensytyttämisen oppaassa kiteytyy kysymys: Miten elää hyvä ja tarkoituksenmukainen elämä? Se on Aeon Lux Koskisen opinnäytetyön aihe.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn