Kuukauden kuvana Aeon Lux Koskinen: Tulensytyttämisen opas

Kuvitteellisessa tulensytyttämisen oppaassa kiteytyy kysymys: Miten elää hyvä ja tarkoituksenmukainen elämä? Se on Aeon Lux Koskisen opinnäytetyön aihe.

11.5.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Aeon Lux Koskinen

SAMK Kuukaudenkuva AeonLuxKoskinen

Aeon Lux Koskinen: Tulensytyttämisen opas, video, 2017. Katso koko video.

Oppaan kappaleissa käsitellään aihetta eri näkökulmista. Tuli on teoksissa symboli elämänvoimalle, opinnäytetyön kirjallisessa osassa Koskinen käsittelee tulta myös konkreettisesti tulena.

– Se, että käsittelen rohkeutta elää oman näköisen elämän tulen kuvan kautta, liittyy siihen, että minuun ovat tehneet vaikutuksen henkilöt, jotka eivät ole pelänneet niin voimakasta ja ikuista elementtiä kuin tulta. Se on helppo rinnastaa ihmisen sisäiseen tuleen tai sieluun. Itse huomasin pelkääväni tulta ja ehkä myös sitä, kuka sisälläni oikein asuu. Lopputyö oli sitten pureutuminen näihin kahteen. Ja kyllä tulessa on jotain niin väkevää.

Aeon Lux Koskinen on kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin performanssin ja videon parissa, mutta tekee myös maalaustaidetta ja kuvanveistoa. Kankaanpään taidekoulun opintojen aikana hän on erikoistunut esitystaiteeseen ja kuvanveistoon.

Koskinen esiintyy mahdollisimman monenlaisille yleisöille. Hän pitää siitä, että voi kumota ennakkoluuloja.
– Hedelmällisimmät keskustelut olen käynyt niiden kanssa, jotka eivät ole nähneet esitystaidetta aikaisemmin. Oma agendani on tuoda performanssia enemmän ulos akateemisesta ympäristöstä ja siitä, että sitä katsovat vain muut kuvataiteilijat.

Hän kertoo monien, esityksen jälkeen juttelemaan tulleiden, kokeneen performanssin voimauttaviksi ja samastuttaviksi. Se on koskettanut jotain syvällä tasolla – vaikka katsoja olisi ennakkoon ajatellut performanssien olevan etäisiä ja hankalasti ymmärrettäviä.

– Itse nautin eniten performansseista, joita tekevät sellaiset ihmiset, jotka eivät ole tehneet vielä paljon performansseja. He ovat peloissaan, tosissaan ja epävarmoja. Siinä on jotain tosi kaunista herkkyyttä, kun ihminen kohtaa toisen sellaisessa tilanteessa.

Haluaako Aeon Lux Koskinen muuttaa taiteella maailmaa?
– Tavallaan, jos määrittelee maailman muuttamisen sellaiseksi, että muuttaa suhtautumista omaan itseensä todenmukaisemmaksi – ei muuta itseään, mutta muuttuu armollisemmaksi itselleen ja sille mitä on.

Sitä kautta säteilee muutosta ympärilleen.

Aeon Lux Koskinen (s. 1993) valmistuu kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta kesäkuussa 2017. Hän on syntynyt Karkkilassa vuonna 1993.

Yhteystiedot: prinssi.ruusunen(at)gmail.com
www.prinssiruusunen.wixsite.com/aeonlux

Katso koko video.

11.5.2017 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Aeon Lux Koskinen

Lisää aiheesta

SAMK Agora taidekuva Mattila Linda Borromean
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Linda Mattila: Borromean

Minulle taide on ennen kaikkea rehellisyyden tila, jossa voin pohtia, kyseenalaistaa ja kohdata asioita ennen kuin ne hahmottuvat verbaalisesti ilmaistaviksi. Teokseni ovat minulle aina raakoja ja paljastavia ja niissä yhdistän tunnekokemukseni järkeen perustuvaan, ajatukselliseen pohdintaan.
kuukauden kuva salla valle_pieceofpaper
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Salla Valle: Piece of paper

"Esineiden näkeminen tapahtumallisina on inspiroinut minua työskentelemään ja tekemään esityksiä niiden kanssa. Toisaalta olen viime aikoina kiinnostunut kokeilemaan mitä syntyy, jos jätänkin esineet pois oman kehon jäädessä ainoaksi työvälineeksi", kirjoittaa Salla Valle kuvataiteen opiskelijoiden töistä ja taiteen tekemisestä kertovassa sarjassa.

Uusimmat uutiset

| Opiskelijatarina

Vaihto-opiskelu oli ainutlaatuinen ja kasvattava kokemus

Sosiaalialan opiskelija Nea Kariluoto opiskeli syyslukukauden 2018 Sloveniassa. Ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun lähteminen oli Nealle ehdoton asia jo ennen ammattikorkeakouluun pääsyä. Erityisesti uuden kulttuurin kokeminen, kansainvälistyminen ja kaveripiirin laajentaminen ulkomaille houkuttelivat hakeutumaan ulkomaille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA