Koulutusyhteistyö Namibian kanssa tiivistyy

Koulutusyhteistyö Namibian kanssa tiivistyy. SAMK koordinoi koulutusvientidelegaation matkaa Namibiassa.

6.7.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola

Suomalaiset ja namibialaiset keskustelussa
Kuva: Heikki Koivisto

Suomen ja  Namibian koulutusyhteistyö alkoi jo 140 vuotta sitten lähetyssaarnaajiemme lähetyskoulusta. Koulutusyhteistyö on tiivistymässä molempien maiden yhteisestä tahdosta.

Suomen Namibian suurlähetystö teki maalis-huhtikuussa 2016  Namibian koulutusvientidelegaation kyselyn, johon saatiin kattavat vastaukset 18 yliopistolta ja ammattikorkeakoululta. Namibian korkeakouluministerin Itah Kandjii-Murangiin ja delegaation vierailu Suomessa huhti-toukokuussa 2016 oli myös erittäin onnistunut. Namibialaiset ovat laajasti kiinnostuneet kansallisesta koulutusosaamisestamme.

SAMK ja Suomen Namibian suurlähetystö ovat tehneet viime aikoina läheistä yhteistyötä Namibia-asioissa.  Suurlähetystö on nimittänyt projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivolan koordinoimaan Namibiaan suuntautuvaa koulutusvientidelegaatiota Suomesta (2.–8.10.2016).

Koulutusvientidelegaation ohjelma räätälöidään organisaatiokohtaisesti hyödyntäen olemassa olevia ja tunnistettuja yhteistyöverkostoja. Delegaatioon on osallistumassa parikymmentä suomalaista, laajasti eri aloilta ympäri Suomen. Jo vahvistuneita teemoja ovat muun muassa opettajakoulutus, terveydenhoito ja sosiaaliala,  media, liiketoiminta, matkailu, vesi ja energia sekä ICT.  

Delegaatioon on osallistumassa parikymmentä suomalaista, laajasti eri aloilta ympäri Suomen.

SAMKilla on ollut vuodesta 2012 merenkulun koulutustoimintaa Namibiassa.  Olemme laajentamassa toimintaa myös muille osaamisaloillemme ja teemme yhteistyötä myös muiden suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Koulutusyhteistyö linkittyy myös läheisesti tutkimustyöhön. Tekesin ja ulkoasianministeriön Business with Impact -ohjelmassa SAMKin Urban Resource Efficiency in Developing Countries – pilot study of Walvis Bay, Namibia (NAMURBAN) –  ja Helsingin yliopiston  Sustainable Education Design (SED) -tutkimusprojekteissa on tehty konkreettista yhteistyötä paikallisten kanssa toimimisessa ja pilottikohteiden kartoittamisessa.

Katso myös aiheeseen liittyvä video:  Helsingin yliopiston professori Kirsti Longan mukaan kehittyvillä maillakin on oikeus uusimpaan pedagogiikkaan. Kirsti Longan haastattelu on kuvattu Raumalla yhteistyöpäivän lopuksi.

Riitta Tempakka ja Minna Keinänen-Toivola

Kirjoittaja ja lisätietoja

projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola, FT
minna.keinanen-toivola@samk.fi
044 710 3063

Kirjoittaja kuvassa oikealla.

6.7.2016 | Teksti: Minna Keinänen-Toivola

Lisää aiheesta

100 lasissa Namibiassa Full speed in Namibia
| Teknologia

Sata lasissa Namibiassa

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja sen strategisen kumppanin Namibia University of Science and Technologyn projektissa tutkitaan resurssitehokasta kaupunkikehitystä kehittyvissä maissa.
Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
| Merenkulku

Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan. Historian suurin bisnesdelegaatio...

Uusimmat uutiset

| Opiskelijatarina

Vaihto-opiskelu oli ainutlaatuinen ja kasvattava kokemus

Sosiaalialan opiskelija Nea Kariluoto opiskeli syyslukukauden 2018 Sloveniassa. Ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun lähteminen oli Nealle ehdoton asia jo ennen ammattikorkeakouluun pääsyä. Erityisesti uuden kulttuurin kokeminen, kansainvälistyminen ja kaveripiirin laajentaminen ulkomaille houkuttelivat hakeutumaan ulkomaille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • SAMKin taidekoulun kampuksen kasvatteja bongattu, kun HS:n kuvataidekriitikot ovat valinneet suosikkiensa joukkoon… https://t.co/sc4hLdzc9S
  • RT @RoboAI2 RoboAI:n robottidemonstraatiot-sarjan kolmannessa osassa Omron LD-90 mobiilirobotti avustaa ABB-YuMi kaksikäsivarsi… https://t.co/ezcmfHgloY
  • RT @Arene_ry Kaikki suomalaiset korkeakoulut vahvasti mukana digivision toteuttamisessa – ohjausryhmän jäsenet valittu ja hankes… https://t.co/b84Oacmlqa