Etsi

Kirjasto uudistui – syksy 2017 toi useita muutoksia

SAMKin kirjastopalveluissa puhaltavat muutoksen tuulet: Porin uusi kampuskirjasto, omatoimiajat, verkko-ohjaus, käteisestä luopuminen, BYOD.

29.8.2017 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Harri Salminen

Porin kampuskirjasto

Kampuskirjastot uudistuivat

Löydät kirjaston uuden Porin kampuksen katutasosta. Olemme avoinna arkisin entistä pidempään ja myös lauantaisin. Tarjoamme monimuotoista tilaa työskentelyyn ja opiskelijat voivat varata käyttöönsä uusia ryhmätyöhuoneita. Ne löytyvät TimeEditissä sanalla ryhmätyötila. Tiedepuiston ja Tiilimäen kirjastojen aineisto ja tuttu henkilöstö ovat nyt saman katon alla. Kurssikirjat on sijoitettu nopeasti saataville katutasoon. Muut kirjat ja opinnäytetyöt täyttävät kirjaston alakerran salin, jonne pääsee portaita pitkin ja hissillä.

Rauman kampuskirjasto sai yhden aukiolopäivän lisää ja on nyt avoinna maanantaista perjantaihin.

Kuninkaisten opiskelijoille tarjotaan tiedonhaun ohjausta verkossa HILLin kautta maanantaista keskiviikkoon. Kirjasto on avoinna torstaisin, perjantaisin ja opetuslauantaisin. INFOtelakka-ohjausta voivat hyödyntää kaikki SAMKin opiskelijat.

Taidekoulussa kirjasto on avoinna kaikille maanantaisin ja perjantaisin. Tiistaista torstaihin on omatoimikirjasto Taidekoulun opiskelijoille. Kampuskirjastojen tarkemmat aukioloajat näet kirjaston nettisivulta.

Kirjastokortti mukaan

Kampuskirjastot toimivat ajoittain omatoimiperiaatteella, jolloin kirjastohenkilökuntaa ei ole paikalla. Kirjojen hyllypaikan näkee Finnasta. Lainaaminen hoituu automaatilla. Kirjastokortti kannattaa pitää mukana, jotta automaatin käyttö onnistuu. Palautukset voi jättää palautuslaatikkoon.

Maksut kortilla tai verkossa

Kirjastossa on luovuttu käteisen rahan käytöstä. Voit maksaa kortilla Porin ja Rauman kampuskirjastoissa sekä verkkomaksuina Finnassa.

Oma läppäri tai tabletti

SAMK on nyt BYOD. Bring your own device tarkoittaa sitä, että kampuksella ja kirjastossa tehdään omia tehtäviä omalla laitteella. Kampuksissa toimii langaton verkko, johon kirjaudutaan SAMK-tunnuksella. Saat tulostettua omasta laitteestasi SAMKin tulostimiin. Kopiointi ja skannaaminen onnistuu monitoimilaitteilla SAMK-tunnuksella. Porin kampuskirjastossa ja Rauman kampuksen aulassa saat apua BYOD-klinikalla. Kaikkialla SAMKissa auttavat ICT-palvelujen Helpdesk ja BYOD-sivut.

#mysamk

Seuraa kirjastoa Facessa, Instassa ja Twitterissä tunnuksella @samkkirjasto. Jaa kokemuksia ja vinkkejä tägillä #mysamk.

Kirjaston henkilöstö toivottaa menestystä opinnoissa!

 

Lisää aiheesta

Maksukortti

SAMKin kirjasto luopuu käteismaksamisesta 1.6.2017

Maksaminen onnistuu verkkomaksuna Finnassa sekä kortilla Porin ja Rauman kampuskirjastoissa. Kirjasto luopuu käteisen rahan käsittelystä 1.6.2017. Käteisen käyttö kirjastossa on vähentynyt selvästi,...
Irina Vikman ja Helena Kallio esittelevät hyllyluokkien muutostaulukkoa

SAMKin Porin kampuskirjastoille yhtenäinen kirjakokoelma

SAMKin Porin kampuskirjastoissa on eletty muutosten kesää. Valmistaudumme Tiilimäen ja Tiedepuiston kirjastojen yhdistämiseen uudeksi Porin kampuskirjastoksi toukokuussa 2017.

Uusimmat

Robot Union
| Automaatio ja teollisuus

Robotiikkatuotteiden kiihdyttämö startup- ja pk-yrityksille – ilmoittaudu tiedotustilaisuuteen SAMKissa

Seuraavien kolmen vuoden aikana eurooppalainen Robot Union valitsee 20 yritystä, jotka pääsevät kehittämään valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuteen sekä julkiseen infrastruktuuriin liittyvää robotiikkaa. Hankkeen teknisenä koordinaattorina toimii teknologian tutkimuskeskus VTT. Tiedotustilaisuus SAMKissa 30.5.2018.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA