Kiinnostus matkailualaan heräsi uudelleen

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui.

Essi työskentelemässä tietokoneella.

Essi opiskelee kolmatta vuotta matkailua Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Essi Hyvönen opiskelee kolmatta vuotta restonomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa, vaikka matkailupalvelujen tuottajaksi valmistumisen jälkeen hän ei halunnut kuullakaan sanaa matkailuala. Hänen mielensä kuitenkin muuttui ajan myötä.

– Hain ainoastaan Satakunnan ammattikorkeakouluun, koska en ollut vielä valmis muuttamaan Porista ja omat läheiset asuvat lähellä, Essi kertoo.

Essi kokee koulutuksen tarpeeksi kattavaksi ja hän on pitänyt siitä, että heillä on ollut käytännönläheistä työskentelyä opinnoissa, kuten esimerkiksi markkinointia ja tapahtumatuotantoa.

Opintojen edetessä ala alkoi tuntumaan omalta

Essiä kiinnostaisi työskennellä tulevaisuudessa matkailualan liiketoiminnan ja ehkä mahdollisesti markkinoinnin parissa. Ensimmäisenä ja toisena lukuvuonna Essiä kiinnosti pelkästään tapahtumatuotanto, mutta nyt Essi on kallistunut enemmän liiketoiminnan puolelle.

– Tapahtumien järjestämisessä olen ollut mukana opintojaksojen suoritusten ja tuutori- ja ainejärjestötoiminnan myötä sekä toimin tällä hetkellä PoReston eli Porin Restonomiopiskelijat – PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä, Essi kertoo.

Matkailualan liiketoiminnan tutkinto-ohjelma tarjoaa erilaisia työllistymismahdollisuuksia. Töitä voi tehdä yrittäjänä, projektipäällikkönä tai vaikka tapahtumakoordinaattorina.

– Yleensä kysytään, että tuleeko sinusta hotellivirkailija vai matkaopas, kun valmistut? Näihin työtehtäviin valmistutaan kuitenkin toisen asteen matkailun koulutuksesta tai matkanjärjestäjän kurssilta, ei ammattikorkeakoulusta, Essi kertoo.

Opiskeluaikoina Essille tuli hieman yllätyksenä, että kuinka helposti hän pääsi verkostoitumaan ihmisten kanssa.

– Suosittelen lämpimästi hakemaan yhteishauissa opiskelemaan restonomiksi, jos vain löytyy kiinnostusta alaa kohtaan. Nämä vuodet ovat olleet antoisia kaikin puolin enkä vaihtaisi näitä mihinkään, Essi toteaa.

Lue lisää restonomiopinnoista Essi nojaa portaiden kaiteeseen.

Essi Hyvönen

  • 24-vuotias
  • Opiskelee matkailun koulutusohjelmassa restonomiksi
  • Ammatiltaan matkailupalvelujen tuottaja
  • Näkee itsensä töissä matkailualan liiketoiminnan ja -markkinoinnin parissa
  • Toimii Porin Restonomiopiskelijat – PoResto ry:n ainejärjestön sihteerinä

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.