Kiihdyttämöyrittäjä Pekka Telilä: Paljon hyviä firmoja valmiina

Telilän Sähkötyö Oy:n sukupolvenvaihdos vuonna 2006 oli yrityskiihdyttämön ensimmäinen yrittäjäpolvenvaihdos.
– Koulun ohella alettiin miettiä toteutusta. Kun valmistuin, kaksi vuotta harjoittelin ja heti vuoden alusta 2008 tehtiin sukupolvenvaihdos, muistelee toimitusjohtaja Pekka Telilä.

10.10.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Pekka Telilä
Pekka Telilä

Telilän Sähkötyö Oy on sastamalalainen perheyritys, jonka Pekka Telilän pappa perusti 1956. Yrityksen jatkaminen oli hänelle luontevaa. Myös veli on firmassa töissä.

 

SAMKin Yrityskiihdyttämöä ei tarvittu yrittäjyyteen innostamiseen. Suurimpana hyötynä Pekka Telilä pitää konsulttiapua ja sparrausta. Myös paperitöihin sai apuja.
– Käytiin asioita läpi ilman firmaa. Se oli haastamista, minut laitettiin miettimään yritystä ja sitä miten sen pitäisi toimia. Kaikki se oli kuitenkin uutta, vaikka tässä oli ikänsä ollut.

 

Telilän Sähkötyössä on ollut vipinää: liikevaihto kaksinkertaistui viime vuonna, kun Lohjalta ostettiin Sähkö Sinssi Oy. Keväällä firmaan liitettiin liiketoimintakaupan myötä paikallinen Sähköliike Matti Rantala Oy. Kaupat ovat tuoneet myös uutta osaamista.
– Tehdään työ mahdollisimman pitkälle aina paikallisin voimin ja omat erikoismiehet tulevat paikalle vasta sitten kun tarvitaan erikoisosaamista. On jonkinlainen valtti, että pystymme laittamaan kokonaisuuden kasaan.

 

ISO 9001 -laatujärjestelmä on vast’ikään ajettu sisään.
– Sitoutunut henkilökunta antaa vapauksia. En joudu varsinaiseen asennuspuoleen puuttumaan, vaan saan keskittyä kehittämiseen ja hallintoon.

 

Mitä sitten evästykseksi muille – mitä yrittäjänä tarvitaan?
– Rohkeutta, pientä hulluutta. Nyt on tosi paljon hyviä eläköityviä yrityksiä – on jo valmiina melkein kaikki, vaatii ”vain” henkilön johtoon.

Mitä yrittäjänä tarvitaan? Rohkeutta, pientä hulluutta. Nyt on tosi paljon hyviä eläköityviä yrityksiä – on jo valmiina melkein kaikki, vaatii ”vain” henkilön johtoon.

 

Lisää aiheesta

Leena Roskala
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Leena Roskala: Yrittäjän vapaus tehdä

– Ei koskaan yrittäjäksi, se ei ollut koskaan todella vaihtoehto, kuvailee opiskelun alkuajan ajatuksia anLeena Roskala, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja. Toisin kävi. Roskala opiskeli ensin Kankaanpäässä tradenomiksi ja altistui jo siellä puheelle yrityskiihdyttämöstä.
Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Merenkulku tulee muuttumaan merkittävästi tämän vuosikymmenen aikana. Autonomiset, etäoperoidut ja jopa kokonaan miehittämättömät laivat tekevät tuloaan. Merihenkilöstöä tarvitaan silti, vaikka laivat aikanaan itsekseen seilaisivat. #samk #merenkulku
https://ls24.fi/artikkelit/miehittamattomat-laivat-yha-kaukana

Uralla etenemisen kannalta on välttämätöntä kehittää johtamistaitoja. Työelämän näkökulmasta YAMK-tutkinnossa on keskeistä johtamisosaamisen syventäminen ja oman asiantuntijuuden kehittäminen. Lue lisää Tutkinto verkossa -blogista: https://bit.ly/2NlNgqp
#tutkintoverkossa #yamk

Kiinnostaako kansainvälisyys, ura ulkomailla tai kiehtovat kotimaan kohteet? Matkailun opiskelijat Kiia ja Joakim kertovat Satakunnan Kansan jutussa lisää matkailun opinnoista SAMKissa.

Hae SAMKiin kevään yhteishaussa 17.-31.3.2021!

#mysamk #samk

https://www.satakunnankansa.fi/mainos/art-2000007809297.html

Hack up your future!💥Kevään Innovation Challenge haastaa kaikki innovatiiviset ideanikkarit 18.3. klo 8 alkaen. Ilmoittaudu nyt ja kilpaile mm. robotiikkaan ja hyvinvointiteknologiaan liittyviin haasteissa. https://www.samk.fi/uutiset/hack-up-your-future-haasta-itsesi-hackatonissa/ #roboai #samk #pories #innovationchallenge #hack

Universities of Applied Sciences follow their graduates five years after they have got their degree. SAMK graduates’ employment rate is high. Up to 92 per cent had a contract or were working as an entrepreneur.
https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-graduates-employment-rate-is-high/