Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Euralaisen Hoivakoti Kultaruskon Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi silloisen yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

10.10.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

Laura Löppönen
Laura Löppönen

Pian opintojen alettua hän otti yhteyttä yrityskiihdyttämömentoriin Hanna Rautava-Nurmeen.
– Tein kaikki mahdolliset vapaasti valittavat opinnot yritykseen liittyen.

 

Liiketoimintasuunnitelma syntyi opinnäytetyönä.
– Se auttoi paljon keskusteluissa pankin ja Finnveran kanssa – sillä pystyi näyttämään, että kaikkea on laskettu, hän kertoo.

 

Haastattelupäivänä syyskuun alussa Löppönen oli juuri ollut seitsemän vuotta Kultaruskon yrittäjänä. Oli Löppösen toimistopäivä, joita on kerran kuukaudessa – erityisiä merkkipäiväkahveja ei ollut juotu.

Muulloin hoivakodin johtaja Löppönen tekee samoja sairaanhoitajan töitä kuin muutkin, tosin aina päivävuoroa arkena. Se helpottaa sitä, että johtaja on tavoitettavissa virastoaikaan.

– Sairaanhoitajan työt ovat sitä, mistä todella tykkään.

 

Laura Löppönenkin on yrittäjänä tyytyväinen valintaansa, vaikka välillä on rankkaa. Pari vuotta sitten hoivakodin paikat kaksinkertaistuivat 40:een, ja palkkalistoilla on 20 ihmistä.Työn suola ovat vapaus, hyvät työntekijät – työkaverit – ja ikäihmiset.
.

Työn suola ovat vapaus, hyvät työntekijät – työkaverit – ja ikäihmiset.

Lisää aiheesta

Pekka Telilä
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Pekka Telilä: Paljon hyviä firmoja valmiina

Telilän Sähkötyö Oy:n sukupolvenvaihdos vuonna 2006 oli yrityskiihdyttämön ensimmäinen yrittäjäpolvenvaihdos. – Koulun ohella alettiin miettiä toteutusta. Kun valmistuin, kaksi vuotta harjoittelin ja heti vuoden alusta 2008 tehtiin sukupolvenvaihdos, muistelee toimitusjohtaja Pekka Telilä.
Leena Roskala
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Leena Roskala: Yrittäjän vapaus tehdä

– Ei koskaan yrittäjäksi, se ei ollut koskaan todella vaihtoehto, kuvailee opiskelun alkuajan ajatuksia anLeena Roskala, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja. Toisin kävi. Roskala opiskeli ensin Kankaanpäässä tradenomiksi ja altistui jo siellä puheelle yrityskiihdyttämöstä.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html