Kiihdyttämöyrittäjä Leena Roskala: Yrittäjän vapaus tehdä

– Ei koskaan yrittäjäksi, se ei ollut koskaan todella vaihtoehto, kuvailee opiskelun alkuajan ajatuksiaan Leena Roskala, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja. Toisin kävi.

10.10.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Leena Roskala
Leena Roskala

Leena Roskala opiskeli ensin Kankaanpäässä tradenomiksi ja altistui jo siellä puheelle yrityskiihdyttämöstä. Välillä Roskala teki töitä ennen kuin alkoi opiskella Porissa medianomiksi.
Yrittäjyysidea alkoi kyteä. Hän oli kokenut myös ”ei-rationaaliselta tuntuvia tapoja kuluttaa päivää”. Toisaalta monista harjoittelu- ja työpaikoista poiki keikkoja. Siihen vielä päälle hyvät keskustelut SAMKin opettajien Anja-Riitta Järven ja Jukka Rajalan kanssa – ja siinä se oli: suunnitelma.

 

Vuonna 2004 olivat kaikki tarvittavat paperit kasassa. Roskala aloitti yrittäjänä opiskelujen rinnalla.
– Valmistuessa oli asiakaskuntaa ja työtä mitä tehdä.

 

Roskala oli mukana muun muassa Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskuksen elinkeinostrategiatyössä. Siellä hän tapasi Susanna Kallaman. Molemmat kaipasivat porukkaa, jonka kanssa voisi jakaa töitä. Syntyi vapaamuotoinen Kumppania-verkosto, ja kahden vuoden päästä Kumppania Oy, jonka toimitusjohtaja ja enemmistöosakas hän nyt on.

 

Roskala ei usko, että olisi tuolloin lähtenyt yrittäjäksi ilman yrityskiihdyttämöä – vaikka mahdollisesti olisikin löytänyt itsensä yrittäjänä jossain vaiheessa.
– Ei ole tarvinnut harkita muuta työpaikkaa. On jatkuva halu viedä eteenpäin ja kehittää ja on yrittäjän vapaus tehdä.

 

Nyt töissä on kolmen omistajan lisäksi koko joukko ihmisiä, joiden kanssa töitä tehdään tiiviisti.

– Yhdenlainen yrityskiihdyttämö on oltu itsekin, noin 10 yritystä on syntynyt.

Ei ole tarvinnut harkita muuta työpaikkaa. On jatkuva halu viedä eteenpäin ja kehittää ja on yrittäjän vapaus tehdä.

Lisää aiheesta

Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.
Pekka Telilä
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Pekka Telilä: Paljon hyviä firmoja valmiina

Telilän Sähkötyö Oy:n sukupolvenvaihdos vuonna 2006 oli yrityskiihdyttämön ensimmäinen yrittäjäpolvenvaihdos. – Koulun ohella alettiin miettiä toteutusta. Kun valmistuin, kaksi vuotta harjoittelin ja heti vuoden alusta 2008 tehtiin sukupolvenvaihdos, muistelee toimitusjohtaja Pekka Telilä.

Uusimmat uutiset

Yrityksen edustaja selostaa opiskelijoille haastetta robotin vieressä.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 kestävän kehityksen asialla

– Ongelmanratkaisu- ja tiimityötaidot ovat opittavien asioiden ytimessä, mutta myös laajempi ymmärrys omasta idearikkaudesta. Tapahtuman energinen, mutta rento tunnelma kannustaa osallistujia olemaan aktiivisia ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta, luonnehtii RoboAI Innovation Challenge -tapahtumaa RoboAI-viikolla 25.11. järjestävä SAMKin erityisasiantuntija Santeri Koivisto.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jari Multisilta, the Managing Director, President of Satakunta University of Applied Sciences, received a ceremonial chain designed by goldsmith and designer Assi Arnimaa-Leinonen. Arnimaa-Leinonen is known for her diamond rings and silver jewelry. https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-is-celebrating-its-30th-anniversary-the-president-received-a-ceremonial-chain/

Rekrytoimme! Haluatko työskennellä organisaatiossa, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, joustavuutta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä?
Tutustu avoimiin työpaikkoihimme: https://bit.ly/2ZeeWCP
#tyopaikat #rekry #SamkTyopaikat

Matkailussa suurimpana haasteena on usein julkisen- ja yksityisen puolen yhteistyö. Näin ei ole Merikarvialla 👍 Tästä moni kunta voisi ottaa oppia. #merikarvia #matkailunkehittamiskeskus #yhteistyö #samk

SAMKissa aloittanut Matkailun kehittämiskeskus tukee alan positiivista kehitystä Satakunnassa. Kehittämiskeskuksen toiminnan kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet matkailuyritykset. #katsetulevaisuuteen #samk #mysamk #satakunta #matkailunkehittämiskeskus
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-matkailun-kehittamiskeskus-luotsaa-matkailualaa-kohti-kestavaa-ja-kannattavaa-liiketoimintaa/