Kiihdyttämöyrittäjä Leena Roskala: Yrittäjän vapaus tehdä

– Ei koskaan yrittäjäksi, se ei ollut koskaan todella vaihtoehto, kuvailee opiskelun alkuajan ajatuksiaan Leena Roskala, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja. Toisin kävi.

10.10.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Leena Roskala
Leena Roskala

Leena Roskala opiskeli ensin Kankaanpäässä tradenomiksi ja altistui jo siellä puheelle yrityskiihdyttämöstä. Välillä Roskala teki töitä ennen kuin alkoi opiskella Porissa medianomiksi.
Yrittäjyysidea alkoi kyteä. Hän oli kokenut myös ”ei-rationaaliselta tuntuvia tapoja kuluttaa päivää”. Toisaalta monista harjoittelu- ja työpaikoista poiki keikkoja. Siihen vielä päälle hyvät keskustelut SAMKin opettajien Anja-Riitta Järven ja Jukka Rajalan kanssa – ja siinä se oli: suunnitelma.

 

Vuonna 2004 olivat kaikki tarvittavat paperit kasassa. Roskala aloitti yrittäjänä opiskelujen rinnalla.
– Valmistuessa oli asiakaskuntaa ja työtä mitä tehdä.

 

Roskala oli mukana muun muassa Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskuksen elinkeinostrategiatyössä. Siellä hän tapasi Susanna Kallaman. Molemmat kaipasivat porukkaa, jonka kanssa voisi jakaa töitä. Syntyi vapaamuotoinen Kumppania-verkosto, ja kahden vuoden päästä Kumppania Oy, jonka toimitusjohtaja ja enemmistöosakas hän nyt on.

 

Roskala ei usko, että olisi tuolloin lähtenyt yrittäjäksi ilman yrityskiihdyttämöä – vaikka mahdollisesti olisikin löytänyt itsensä yrittäjänä jossain vaiheessa.
– Ei ole tarvinnut harkita muuta työpaikkaa. On jatkuva halu viedä eteenpäin ja kehittää ja on yrittäjän vapaus tehdä.

 

Nyt töissä on kolmen omistajan lisäksi koko joukko ihmisiä, joiden kanssa töitä tehdään tiiviisti.

– Yhdenlainen yrityskiihdyttämö on oltu itsekin, noin 10 yritystä on syntynyt.

Ei ole tarvinnut harkita muuta työpaikkaa. On jatkuva halu viedä eteenpäin ja kehittää ja on yrittäjän vapaus tehdä.

Lisää aiheesta

Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.
Pekka Telilä
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Pekka Telilä: Paljon hyviä firmoja valmiina

Telilän Sähkötyö Oy:n sukupolvenvaihdos vuonna 2006 oli yrityskiihdyttämön ensimmäinen yrittäjäpolvenvaihdos. – Koulun ohella alettiin miettiä toteutusta. Kun valmistuin, kaksi vuotta harjoittelin ja heti vuoden alusta 2008 tehtiin sukupolvenvaihdos, muistelee toimitusjohtaja Pekka Telilä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jälleen merkittävä rahoitus: @SatakunnanAMK ja @TampereUni ovat saaneet Suomen akatemialta yli miljoona euroa yhteistutkimukseen, joka yhdistää modernia teknologiaa terveydenhuoltoympäristön toiminnan varmistamiseen. Onnea @SariMerilampi! 💥https://yle.fi/uutiset/3-11668140 #roboai #samk

Ambitious FridAI launched @crazytownoy by @ronnymattias and @PeterWE 💥 Startup and AI event the last Friday of each month. @HKetamo from @headaiofficial tells how to upskill five billion people: semantic AI is a tool for future skills prediction. Ask and earn a @ruosniemen beer!

4

SAMKin Feelix-hanke on valittu mukaan TKI-Kärjet2020 -kilpailuun. Hankkeen tavoitteena on kehittää tulevaisuuden työtaitoihin keskittyvää, vaikeuksia tai hidasteita kohdanneiden nuorten vertaisryhmätoimintaa. Äänestys käynnissä 2.12. asti. #tkikärjet2020
https://bit.ly/368Njfw

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi SAMKin tutkimukseen 575 000 euroa. Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals tutkimushanke hyödyntää tekoälyä lääketieteellisessä tutkimuksessa.
https://bit.ly/378W0WH

#mysamk #ylpeästiamk #tekoäly #lääketiede

"Digitalisaatio on päivän sana, mutta sen rinnalle työpaikoille tarvitaan lisää inhimillisyyttä." Blogikirjoitus jatkaa minisarjaa, joka käsittelee tunnejohtamisen ja vuorovaikutuksen teemoja esimiestyön näkökulmasta. Blogi: https://bit.ly/2NGYlyz
#esimiestyö #tunnejohtaminen