Kiihdyttämöyrittäjä Leena Roskala: Yrittäjän vapaus tehdä

– Ei koskaan yrittäjäksi, se ei ollut koskaan todella vaihtoehto, kuvailee opiskelun alkuajan ajatuksiaan Leena Roskala, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja. Toisin kävi.

10.10.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anne Sankari

Leena Roskala
Leena Roskala

Leena Roskala opiskeli ensin Kankaanpäässä tradenomiksi ja altistui jo siellä puheelle yrityskiihdyttämöstä. Välillä Roskala teki töitä ennen kuin alkoi opiskella Porissa medianomiksi.
Yrittäjyysidea alkoi kyteä. Hän oli kokenut myös ”ei-rationaaliselta tuntuvia tapoja kuluttaa päivää”. Toisaalta monista harjoittelu- ja työpaikoista poiki keikkoja. Siihen vielä päälle hyvät keskustelut SAMKin opettajien Anja-Riitta Järven ja Jukka Rajalan kanssa – ja siinä se oli: suunnitelma.

 

Vuonna 2004 olivat kaikki tarvittavat paperit kasassa. Roskala aloitti yrittäjänä opiskelujen rinnalla.
– Valmistuessa oli asiakaskuntaa ja työtä mitä tehdä.

 

Roskala oli mukana muun muassa Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskuksen elinkeinostrategiatyössä. Siellä hän tapasi Susanna Kallaman. Molemmat kaipasivat porukkaa, jonka kanssa voisi jakaa töitä. Syntyi vapaamuotoinen Kumppania-verkosto, ja kahden vuoden päästä Kumppania Oy, jonka toimitusjohtaja ja enemmistöosakas hän nyt on.

 

Roskala ei usko, että olisi tuolloin lähtenyt yrittäjäksi ilman yrityskiihdyttämöä – vaikka mahdollisesti olisikin löytänyt itsensä yrittäjänä jossain vaiheessa.
– Ei ole tarvinnut harkita muuta työpaikkaa. On jatkuva halu viedä eteenpäin ja kehittää ja on yrittäjän vapaus tehdä.

 

Nyt töissä on kolmen omistajan lisäksi koko joukko ihmisiä, joiden kanssa töitä tehdään tiiviisti.

– Yhdenlainen yrityskiihdyttämö on oltu itsekin, noin 10 yritystä on syntynyt.

Ei ole tarvinnut harkita muuta työpaikkaa. On jatkuva halu viedä eteenpäin ja kehittää ja on yrittäjän vapaus tehdä.

Lisää aiheesta

Laura Löppönen
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.
Pekka Telilä
| Yrittäjyys

Kiihdyttämöyrittäjä Pekka Telilä: Paljon hyviä firmoja valmiina

Telilän Sähkötyö Oy:n sukupolvenvaihdos vuonna 2006 oli yrityskiihdyttämön ensimmäinen yrittäjäpolvenvaihdos. – Koulun ohella alettiin miettiä toteutusta. Kun valmistuin, kaksi vuotta harjoittelin ja heti vuoden alusta 2008 tehtiin sukupolvenvaihdos, muistelee toimitusjohtaja Pekka Telilä.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html