Kevään yhteishaku päättyi − SAMKin vetovoima kasvoi

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on päättynyt. SAMKiin oli ensisijaisia hakijoita n. 2500 ja kaikkia hakijoita lähes 7800. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 2,2 ensisijaista hakijaa.

29.3.2018 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Fysioterapian koulutus on tänäkin vuonna suosittu hakukohde.

SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta. Viime vuonna vetovoimaluvun keskiarvo oli 2,1. Eniten vetovoimalukuaan kasvatti Huittisissa monimuotototeutuksena tarjottava liiketalouden koulutus. Myös useiden insinöörikoulutusten vetovoima kasvoi edellisestä vuodesta.

Sosiaali- ja terveysalan koulutukset suosituimpia

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli monimuotototeutuksena (aikuiskoulutus) tarjottava sosiaalialan koulutus, johon oli 8,6 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,7 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Englanniksi tarjottavista kansainvälisistä koulutuksista suosituin oli fysioterapeutin amk-tutkintoon johtava Physiotherapy, johon oli 4,9 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

SAMKissa oli haussa 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, seitsemän monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja seitsemän ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa. Päiväopetuksena englanninkielellä tarjottavat koulutukset olivat osin haussa jo tammikuussa. Osa koulutuksista oli pidemmässä erillishaussa, joka päättyi myös eilen.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä yli 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2018.

Haku myös insinöörien muuntokoulutukseen

SAMKiin on vielä 18.4. asti haku insinöörien (AMK) muuntokoulutukseen. Tällä koulutuksella vastataan Satakunnan ja lähialueiden automaatio-, ICT- ja konetekniikan insinöörien työvoimapulaan.

Koulutukseen odotetaan sekä insinöörejä että esimerkiksi toisen asteen koulutuksen käyneitä, jotka haluavat suunnata osaamistaan ns. positiivisen rakennemuutoksen aloille ja laajentaa näin työllistymismahdollisuuksiaan.

Lisätietoja:
Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin käynnissä

Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluihin on käynnissä 14.-28.3.2018. SAMKissa on haussa 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, seitsemän monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja seitsemän ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa.
| SAMK

Syksyn yhteishaussa SAMKiin lähes 800 hakijaa

Syksyn yhteishaussa oli tarjolla kolme koulutusta, joihin oli yhteensä 797 hakijaa. Näistä 501 haki ensisijaisesti SAMKiin. Erityisen vetovoimainen oli liiketalouden aikuiskoulutus, mutta...

Uusimmat uutiset

| Yrittäjyys

5G Innovation Hack: haussa uudet ja omintakeiset ideat

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n järjestämä 5G Innovation Hackaton pidetään 24.-25. maaliskuuta. Kilpailussa on viisi eri teemaa ja toimintaympäristöä, joiden kehittämiseksi ideoita haetaan: robotiikka, logistiikka, teollisuus, terveysteknologia ja ns. vapaa aihe.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA