Kansainvälistyminen logistiikan opetuksen vahva suunta

Rauman kampuksella on jo useamman vuoden ajan toteutettu kansainvälisiä logistiikan projekteja, joissa on aito kehityskohde yrityksestä.

17.3.2017 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Anssi Pajala, kuvat ovat Luxport-opintomatkalta

luxport_kanava

Alueellinen kohdeyritys saa ratkaisun logistiseen pulmaan opiskelijoiden projektissa, joka kestää lokakuusta joulukuun loppuun. SAMKin opiskelijoiden lisäksi opiskelijoita on Yhdysvalloista ja Saksasta. Kohdeyritys määrittyy aina aloitustapaamisen paikan mukaisesti. Suomesta mukana ovat olleet muun muassa Rolls-Royce, VORMU, Rauman Satama, VMP-Interior ja Puustelli.

Projektin aikana sovelletaan logistiikan osaamista ja oppimista käytännössä ja tuodaan asiakkaalle mahdollisia ratkaisuja. Oppimisen kannalta siinä ei ole läheskään kaikki, sillä muutkin taidot ovat tarpeen, myös myöhemmin työelämässä.
–  Paljon arvokkaampi asia on sosiaaliset ja metakognitiiviset taidot, joita opiskelijat harjoittavat kolmen kuukauden aikana, sanoo lehtori Daniela Tanhua.

–  Sellaisia ovat esimerkiksi tiimityöskentely kansainvälisissä tiimeissä, aikaeron tuomien ajanhallintaan ja suoriutumiseen liittyvien stressitilanteiden ratkaiseminen ja tiimin kriisitilanteiden selvittäminen, jatkaa lehtori Riitta Tempakka. Logistiikan parissa työskentelevät tarvitsevat muun muassa prosessiosaamista, organisointikykyä, järjestelmällisyyttä ja innovatiivisuutta.

Aina on saatu hyviä käytännön ratkaisuja.

luxport_ryhma logistiikkaAlun perin projekti oli tarjolla ainoastaan tradenomiopiskelijoille. Sitä veti Tanhua. Kaksi vuotta sitten yhdistettiin logistiikan insinööriopiskelijat ja englanninkielisen International Business -koulutusohjelman tradenomiopiskelijat yhteiseen opintoprojektiin, ja Tempakka tuli mukaan. Se on tuonut laajaa projektiosaamista ja eri opiskelualojen yhteisöllistä oppimista sekä eri kulttuurien kohtaamista kansainvälisessä ympäristössä. Syksyn 2016 case oli luxemburgilaisen Luxportin toiminnan tehostaminen. Luxport on Luxemburgin sisämaan satama, on transitoliikenteen hubi eli solmukohta erilaisille rahdeille. Yritys oli tyytyväinen saamiinsa ratkaisuehdotuksiin, ja he kertoivat toteuttavansa ainakin osan ehdotuksista. Opiskelijoilla oli vapaat kädet tuoda ehdotuksia liittyen esimerkiksi prosesseihin ja laitteistoihin.

– Aina on saatu hyviä käytännön ratkaisuja. Tottakai tällaisissa projekteissa tehdään sekä huonoja että hyviä ehdotuksia, tämähän on opiskelijoiden oppimista, sanoo Tempakka.

Mitä seuraavaksi?

Ensi syksylle on jo olemassa erilaisia virityksiä, mutta mitään ei ole vielä päätetty. Syksyllä tulee käynnistymään kolme projektia, joihin tarvitaan kaksi suomalaista ja yksi saksalainen yritys. Kiinnostuneet yritykset voivat ottaa yhteyttä lehtori Teppo Lundelliin.

Uusimmat uutiset

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.
| Opinnot ja opetus

Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html