Etsi

Pääkirjoitus: Kampus kaikkien huulilla

Uuden kampuksen rakentaminen Poriin on ollut monen samkilaisen arkea jo pitkään. Myös itse muutto on iso asia, puhumattakaan siitä, kun toiminta yhdellä kampuksella pääsee käytiin ensi vuonna, kirjoittaa Anne Sankari Agoran pääkirjoituksessa. Agora alkaa illmestyä jatkossa säännöllisesti verkkolehtenä.

13.10.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

SAMK-kampus Pori rakenteilla, ulkokuva

Satakunnan ammattikorkeakoulu on paljon enemmän kuin Porin SAMK-kampus, mutta uusi kampus on merkittävä asia koko SAMKille. Vaikutusta sillä on koko SAMKyhteisöön, onhan se aivan uudenlainen opiskelu- ja työympäristö. Vaikutusta sillä on, ja pitää olla, myös laajasti ympärilleen.
 

Rakentaminen ja rakennuksen käytön ja käytettävyyden suunnittelu on ollut monen samkilaisen arkea jo jonkin aikaa. Painetun lehden keskiaukeaman kampusjutussa on muutama näkökulma siihen, mitä kaikkea on jo tehty tai suunniteltu samkilaisin voimin.

 
Kun haastattelin järjestelmäasiantuntija Sami Peltomäkeä, nykyaikaisten ja tulevaisuuden tarpeita ennakoivien ratkaisujen haasteellisuus avautui kirkkaasti. Peltomäki totesi, että kampuksen tietoverkon pitää olla yksinkertainen, nykyaikainen ja toimiva. Nämä ovat niin selviä ja yksinkertaisia asioita, että maallikkokin kuulee, että – paradoksaalisesti – ihan helposta hommasta ei kysymys. Tietoverkko on vain yksi esimerkki.

 
Uudella kampuksella kaksi kampusta ja vähintään kaksi erilaista kulttuuria kohtaa. Kampukseen liittyy vahvasti myös omien laitteiden käyttö opinnoissa – siis BYOD, bring your own device. Syksystä 2017 alkaen kaikki SAMKn opiskelijat käyttävät opiskelussa omia laitteitaan. Se tuo uutta opettajillekin. Tietokoneluokat varustetaan vain erityisohjelmilla – kuten kuvankäsittely- ja rakennustekniikan suunnitteluohjelmilla, joita opiskelijat eivät voi ladata netistä.

 

Rakentaminen ja rakennuksen käytön ja käytettävyyden suunnittelu on ollut monen samkilaisen arkea jo jonkin aikaa.

 
Lehdessä on juttu myös ”digiopettajista”, digitaalisuuden tuomista erilaisista mahdollisuuksista ja haasteista. Ei ole yhtä kaavaa, minkä mukainen digitaalisuutta aktiivisesti hyödyntävän opettajan pitäisi olla. Jokainen saa olla digiopenakin oma itsensä.
Myös itse muutto ensi toukokuussa on iso asia – ihan alkaen siitä, että jokainen miettii, mitä mahtuu kolmeen henkilökohtaiseen muuttolaatikkoon. Tarvitsetko muuten tyhjiä mappeja? Niitä olisi meillä nyt saatavilla.

 
Tämän numeron jälkeen Agora alkaa ilmestyä säännöllisesti verkkolehtenä. Myös Agora 2/2016 oli verkkolehti.

SAMK Viestintä

Kirjoittaja

Anne Sankari
suunnittelija, Agoran päätoimittaja

13.10.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

Muut pääkirjoitukset

Agora 2016 nro 3 kansi
| SAMK

Mitä kuuluu SAMK – uusi Agora ilmestynyt

Uusin Agora on ilmestynyt, mukana tuhti lukupaketti yrittäjyydestä.
| Yrittäjyys

Pääkirjoitus: ”Oman elämänsä toimitusjohtajaksi”

Minulla on unelma. Unelma, että SAMKin visio toteutuu. Unelma, että jokainen opiskelijamme työllistyy. Tämä edellyttää sekä henkilöstöltämme että opiskelijoiltamme aktiivista ja myönteistä asennetta. Opiskelijalla tulee olla työ- ja menestymishalua ja määrätietoisuutta. Hänen tulee kasvaa aloitekykyisyyteen ja vastuun kantamiseen. Tuttuja adjektiiveja yrittäjyyskasvatuksesta.

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @MeriOlenius I was selected to participate in International Clean Energy challenge. Our team won the award for most creative ide… https://t.co/LVTfhzqmzv
  • Henkilöstöpäivässä on tänään palkittu vuoden julkaisija, hanketoimijat, aloite, menestystarina, vuoden samkilainen… https://t.co/wUJ2NT4W47
  • RT @sataeduKrista Hyvinvointiteknologian tiimityön tulos☀️toiminta-,fysioterapeutti,insinööri ☀️apuvälineet erityislapsille käsityönä… https://t.co/aT5xltXBsM