Kaisa Harjasta Vuoden samkilainen: ”Tykkään olla avuksi toisille”

Erittäin ystävällinen. Luo hyvää työilmapiiriä. Huippuosaaja. Uupumaton auttamaan. Tekee valtavasti töitä, jotta kaikki sujuu opiskelijoiden parhaaksi. Helposti lähestyttävä. Henkilökunta äänestää keskuudestaan vuoden samkilaisen, joka palkitaan vuosittain henkilöstöpäivien yhteydessä.

13.10.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Katri Väkiparta

SAMKin Opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja.

 
Tänä vuonna palkinnon sai opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja. Palkittu ei ollut uskoa korviaan.

– Kun valinnan perusteluja luettiin, ajattelin, että ovat tarkistuslaskennan jälkeen päätyneet johonkin toiseen henkilöön. En oikein viihdy parrasvaloissa, on outoa olla esillä. Mutta olihan tämä valinta kaikessa hämmentävyydessään hienoa.

Takana pitkä työhistoria

Kaisa Harja on ollut SAMKissa omien sanojensa mukaan ”aikojen alusta”, yli kaksikymmentä vuotta. Hänen tehtäviinsä kuuluvat terveyden ja hyvinvoinnin alalla muun muassa uusintatentteihin ja päiväopetuksen opintorekisteriin ja valmistumiseen liittyvät asiat.

– Silloin aloittaessani SAMKissa oli kaikki aivan toisenlaista. Kirjoituskoneella kirjoitettiin puhtaaksi esimerkiksi kokeita, jotka opettajat olivat ensin käsin kirjoittaneet. Jos todistuksia kirjoittaessa teki yhden virheen, niin uusiksi meni, hän muistelee.

 

Nykyään tapahtuu muutoksia laajalti koko ajan. Perässä pysyminen on hänen mielestään joskus haasteellista.
– Siinä sitten mennään joskus vähän lastuna lainehilla.

Opiskelijoita Kaisa Harja kehuu vuolaasti.
– Aina ovat opiskelijat olleet kivoja. Johkaantuukohan tälle alalle kaikki mukavat tyypit, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Nelli-koira tuo energiaa elämään

Kaisa Harjan perheeseen kuuluvat mies ja kaksi poikaa, vuonna 1996 syntyneet kaksoset. Iloa Kaisa Harjan elämään tuo myös uskollinen ystävä, viisivuotias kääpiösnautseri Nelli.

– Monta hienoa aamulenkkihetkeä olisi jäänyt kokematta, jos ei olisi koiraa. Koiran kanssa tutustuu kivoihin ihmisiinkin. Mutta jos joku herkkupalan tarjoaa, se kyllä hylkää minut, Harja naurahtaa.

Koiraharrastuksen lisäksi Kaisa Harja käy kuntosalilla ja joogaamassa ja osallistui keväällä SAMKin henkilöstökerhon juoksukouluun.

– Olen koettanut vähän muutenkin käydä juoksemassa, mutta Nelli on eri mieltä. Joku kerta se otti oikein spurtin juoksulenkkipolun ohi. Tarkoitti, että tuonne ei sitten mennä, hän nauraa.

Aina ovat opiskelijat olleet kivoja. Johkaantuukohan tälle alalle kaikki mukavat tyypit

13.10.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta samkilainen kasvo

SAMKin lehtori Jonna Seppälä.
| SAMK

Jonna Seppälä: Sopiva säpinä pelastaa päivän

Jonna Seppälä, henkilöstön kehittämispäällikkö, vastaa SAMKissa henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisestä.
SAMKin vuoden 2016 opettaja Harri Heikkinen.
| Opinnot ja opetus

Vuoden opettaja Harri Heikkiselle opettajuus on ajattelu- ja elämäntapa

”Akateemisesti korrekti. Aina iloinen. Hieno äijä. Loistava opettaja, joka saa tylsätkin asiat opetettua hauskasti.” Opiskelijat eivät säästelleet sanojaan, kun he perustelivat lehtori Harri Heikkisen valintaa vuoden opettajaksi 2016.

Uusimmat uutiset

yhteistyörobotit rivissä
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan -webinaari (maksuton) järjestetään 6.11. klo 9-12.15. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä:
https://www.lyyti.fi/reg/Teknologisia_ratkaisuja_elintarviketeollisuuden_vedenkayton_parempaan_hallintaan_9000 Lisätietoja: @prizztech @SatakunnanAMK @WANDERSAMK #satafood @PJinstituutti

Tutustu SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen interaktiivisella virtuaalikierroksella. Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.
https://bit.ly/2HbFc7S
#mysamk #simulaatiokeskus #ylpeästiamk

SAMK toivottaa hyvää syyslomaa!
Muista pysyä turvassa myös lomaillessa!

Have a nice autumn break!
Remember to stay safe!

#samk #mysamk #syysloma #autumnbreak #staysafe