Kaisa Harjasta Vuoden samkilainen: ”Tykkään olla avuksi toisille”

Erittäin ystävällinen. Luo hyvää työilmapiiriä. Huippuosaaja. Uupumaton auttamaan. Tekee valtavasti töitä, jotta kaikki sujuu opiskelijoiden parhaaksi. Helposti lähestyttävä. Henkilökunta äänestää keskuudestaan vuoden samkilaisen, joka palkitaan vuosittain henkilöstöpäivien yhteydessä.

13.10.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Katri Väkiparta

SAMKin Opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja.

 
Tänä vuonna palkinnon sai opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja. Palkittu ei ollut uskoa korviaan.

– Kun valinnan perusteluja luettiin, ajattelin, että ovat tarkistuslaskennan jälkeen päätyneet johonkin toiseen henkilöön. En oikein viihdy parrasvaloissa, on outoa olla esillä. Mutta olihan tämä valinta kaikessa hämmentävyydessään hienoa.

Takana pitkä työhistoria

Kaisa Harja on ollut SAMKissa omien sanojensa mukaan ”aikojen alusta”, yli kaksikymmentä vuotta. Hänen tehtäviinsä kuuluvat terveyden ja hyvinvoinnin alalla muun muassa uusintatentteihin ja päiväopetuksen opintorekisteriin ja valmistumiseen liittyvät asiat.

– Silloin aloittaessani SAMKissa oli kaikki aivan toisenlaista. Kirjoituskoneella kirjoitettiin puhtaaksi esimerkiksi kokeita, jotka opettajat olivat ensin käsin kirjoittaneet. Jos todistuksia kirjoittaessa teki yhden virheen, niin uusiksi meni, hän muistelee.

 

Nykyään tapahtuu muutoksia laajalti koko ajan. Perässä pysyminen on hänen mielestään joskus haasteellista.
– Siinä sitten mennään joskus vähän lastuna lainehilla.

Opiskelijoita Kaisa Harja kehuu vuolaasti.
– Aina ovat opiskelijat olleet kivoja. Johkaantuukohan tälle alalle kaikki mukavat tyypit, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Nelli-koira tuo energiaa elämään

Kaisa Harjan perheeseen kuuluvat mies ja kaksi poikaa, vuonna 1996 syntyneet kaksoset. Iloa Kaisa Harjan elämään tuo myös uskollinen ystävä, viisivuotias kääpiösnautseri Nelli.

– Monta hienoa aamulenkkihetkeä olisi jäänyt kokematta, jos ei olisi koiraa. Koiran kanssa tutustuu kivoihin ihmisiinkin. Mutta jos joku herkkupalan tarjoaa, se kyllä hylkää minut, Harja naurahtaa.

Koiraharrastuksen lisäksi Kaisa Harja käy kuntosalilla ja joogaamassa ja osallistui keväällä SAMKin henkilöstökerhon juoksukouluun.

– Olen koettanut vähän muutenkin käydä juoksemassa, mutta Nelli on eri mieltä. Joku kerta se otti oikein spurtin juoksulenkkipolun ohi. Tarkoitti, että tuonne ei sitten mennä, hän nauraa.

Aina ovat opiskelijat olleet kivoja. Johkaantuukohan tälle alalle kaikki mukavat tyypit

13.10.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta samkilainen kasvo

SAMKin lehtori Jonna Seppälä.
| SAMK

Jonna Seppälä: Sopiva säpinä pelastaa päivän

Jonna Seppälä, henkilöstön kehittämispäällikkö, vastaa SAMKissa henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisestä.
SAMKin vuoden 2016 opettaja Harri Heikkinen.
| Opinnot ja opetus

Vuoden opettaja Harri Heikkiselle opettajuus on ajattelu- ja elämäntapa

”Akateemisesti korrekti. Aina iloinen. Hieno äijä. Loistava opettaja, joka saa tylsätkin asiat opetettua hauskasti.” Opiskelijat eivät säästelleet sanojaan, kun he perustelivat lehtori Harri Heikkisen valintaa vuoden opettajaksi 2016.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html