Kaisa Harjasta Vuoden samkilainen: ”Tykkään olla avuksi toisille”

Erittäin ystävällinen. Luo hyvää työilmapiiriä. Huippuosaaja. Uupumaton auttamaan. Tekee valtavasti töitä, jotta kaikki sujuu opiskelijoiden parhaaksi. Helposti lähestyttävä. Henkilökunta äänestää keskuudestaan vuoden samkilaisen, joka palkitaan vuosittain henkilöstöpäivien yhteydessä.

13.10.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Katri Väkiparta

SAMKin Opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja.

 
Tänä vuonna palkinnon sai opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja. Palkittu ei ollut uskoa korviaan.

– Kun valinnan perusteluja luettiin, ajattelin, että ovat tarkistuslaskennan jälkeen päätyneet johonkin toiseen henkilöön. En oikein viihdy parrasvaloissa, on outoa olla esillä. Mutta olihan tämä valinta kaikessa hämmentävyydessään hienoa.

Takana pitkä työhistoria

Kaisa Harja on ollut SAMKissa omien sanojensa mukaan ”aikojen alusta”, yli kaksikymmentä vuotta. Hänen tehtäviinsä kuuluvat terveyden ja hyvinvoinnin alalla muun muassa uusintatentteihin ja päiväopetuksen opintorekisteriin ja valmistumiseen liittyvät asiat.

– Silloin aloittaessani SAMKissa oli kaikki aivan toisenlaista. Kirjoituskoneella kirjoitettiin puhtaaksi esimerkiksi kokeita, jotka opettajat olivat ensin käsin kirjoittaneet. Jos todistuksia kirjoittaessa teki yhden virheen, niin uusiksi meni, hän muistelee.

 

Nykyään tapahtuu muutoksia laajalti koko ajan. Perässä pysyminen on hänen mielestään joskus haasteellista.
– Siinä sitten mennään joskus vähän lastuna lainehilla.

Opiskelijoita Kaisa Harja kehuu vuolaasti.
– Aina ovat opiskelijat olleet kivoja. Johkaantuukohan tälle alalle kaikki mukavat tyypit, hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Nelli-koira tuo energiaa elämään

Kaisa Harjan perheeseen kuuluvat mies ja kaksi poikaa, vuonna 1996 syntyneet kaksoset. Iloa Kaisa Harjan elämään tuo myös uskollinen ystävä, viisivuotias kääpiösnautseri Nelli.

– Monta hienoa aamulenkkihetkeä olisi jäänyt kokematta, jos ei olisi koiraa. Koiran kanssa tutustuu kivoihin ihmisiinkin. Mutta jos joku herkkupalan tarjoaa, se kyllä hylkää minut, Harja naurahtaa.

Koiraharrastuksen lisäksi Kaisa Harja käy kuntosalilla ja joogaamassa ja osallistui keväällä SAMKin henkilöstökerhon juoksukouluun.

– Olen koettanut vähän muutenkin käydä juoksemassa, mutta Nelli on eri mieltä. Joku kerta se otti oikein spurtin juoksulenkkipolun ohi. Tarkoitti, että tuonne ei sitten mennä, hän nauraa.

Aina ovat opiskelijat olleet kivoja. Johkaantuukohan tälle alalle kaikki mukavat tyypit

13.10.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta samkilainen kasvo

SAMKin lehtori Jonna Seppälä.
| SAMK

Jonna Seppälä: Sopiva säpinä pelastaa päivän

Jonna Seppälä, henkilöstön kehittämispäällikkö, vastaa SAMKissa henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisestä.
SAMKin vuoden 2016 opettaja Harri Heikkinen.
| Opinnot ja opetus

Vuoden opettaja Harri Heikkiselle opettajuus on ajattelu- ja elämäntapa

”Akateemisesti korrekti. Aina iloinen. Hieno äijä. Loistava opettaja, joka saa tylsätkin asiat opetettua hauskasti.” Opiskelijat eivät säästelleet sanojaan, kun he perustelivat lehtori Harri Heikkisen valintaa vuoden opettajaksi 2016.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Hae erikoistumiskoulutukseen 31.12.2023 mennessä. #katsetulevaisuuteen #erikoistumiskoulutus #palliatiivinenhoito

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen