Kaikki tarvii joskus TUKEE!

TUKEE!-hanke syntyi ajatuksesta, jonka mukaan nuorten kuulemisella ja mukaan ottamisella omien palveluidensa kehittämiseen ja suunnitteluun voitaisiin luoda uudenlaista ja osallistavaa palvelukulttuuria.

TUKEE!-hankkeen osallistuja silittää maassa makaavaa koiraa.

Työpajalaiset tutustuivat hankkeen puitteissa eläinavusteisuuteen Terapia- ja hyvinvointipalvelu Auroosassa. Eppu-koira sai päivän aikana hyvää hoivaa.

Reilun kolmen vuoden ajan hankkeessa kokeiltiin ja arvioitiin jo olemassa oleviin menetelmiin pohjautuvia työtapoja tuoreesta näkökulmasta tavoitellen jaettua asiantuntijuutta nuorelta nuorelle, nuorelta ammattilaiselle, ammattilaiselta ammattilaiselle ja ammattilaiselta nuorelle. Tämän tavoitteen vahvistamiseksi toteutettiin varsinaisen nuorille suunnatun työpajatoiminnan lisäksi työnohjausta sekä mentorointia heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille, perinteisestä poiketen myös monialaisena.

Hankkeen toimintaan osallistui suuri joukko Satakunnan alueella nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia yhdessä asiakasnuortensa kanssa. Työpajat järjestettiin TUKEE!-tiimiläisten ja paikallisten osaajien sekä palveluntuottajien toimesta.

Sisällöt suunniteltiin ja toteutettiin nuorilta saatujen toiveiden pohjalta, kaikkien pajailtapäivien jälkeen osallistujilta kerättiin palaute, jonka perusteella toimintaa ohjattiin vastaamaan esitettyjä toiveita ja tarpeita. Iltapäivissä seikkailtiin, pelattiin, tehtiin taidetta ja musiikkia, rapsuteltiin eläimiä, pohdittiin arjen hallintaan liittyviä asioita sekä tutustuttiin ART- ja SomeBody -menetelmiin. Koettiin yhdessä monenlaisia huikeita elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Yhdessä kokeminen ja tekeminen sekä yhdessä uusiin elämyksiin heittäytyminen auttaa luottamuksen syntymistä ja lujittumista aikuisen ja nuoren välillä ja se teki TUKEE! -hankkeesta erityisen mahtavan!

Yhdessä nuorten kanssa tekeminen ja kokeminen, heitä kuunteleminen ja kuuleminen kannattaa. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden.

Lue hankkeen loppujulkaisu

Julkaisu on saatavissa myös painettuna versiona.

TUKEE!-hankkeen tilaisuudessa SAMKin auditoriossa esiintynyt Brädi poseeraa.

TUKEE!-hanke

TUKEE!-hanke 1.9.2017-31.5.2020 ESR TL5 toteutettiin Satakunnan ammattikorkeakoulun hallinnoimana yhdessä alueellisten kumppaneiden (Lasten ja nuorten Kilpi, Euran kunta, Porin kaupungin psykososiaaliset palvelut, Sataedu ja Tukiranka ry) kanssa.

Kuvassa on TUKEE!-hankkeen tilaisuudessa esiintynyt Brädi.

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only]

[fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]

[fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no]

[fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.