Skip to content

Kaikki tarvii joskus TUKEE!

TUKEE!-hanke syntyi ajatuksesta, jonka mukaan nuorten kuulemisella ja mukaan ottamisella omien palveluidensa kehittämiseen ja suunnitteluun voitaisiin luoda uudenlaista ja osallistavaa palvelukulttuuria.

20.5.2020 | Teksti: Minna Kahala | Kuva: TUKEE!-hankkeen arkisto

TUKEE!-hankkeen osallistuja silittää maassa makaavaa koiraa.

Työpajalaiset tutustuivat hankkeen puitteissa eläinavusteisuuteen Terapia- ja hyvinvointipalvelu Auroosassa. Eppu-koira sai päivän aikana hyvää hoivaa.

Reilun kolmen vuoden ajan hankkeessa kokeiltiin ja arvioitiin jo olemassa oleviin menetelmiin pohjautuvia työtapoja tuoreesta näkökulmasta tavoitellen jaettua asiantuntijuutta nuorelta nuorelle, nuorelta ammattilaiselle, ammattilaiselta ammattilaiselle ja ammattilaiselta nuorelle. Tämän tavoitteen vahvistamiseksi toteutettiin varsinaisen nuorille suunnatun työpajatoiminnan lisäksi työnohjausta sekä mentorointia heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille, perinteisestä poiketen myös monialaisena.

Hankkeen toimintaan osallistui suuri joukko Satakunnan alueella nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia yhdessä asiakasnuortensa kanssa. Työpajat järjestettiin TUKEE!-tiimiläisten ja paikallisten osaajien sekä palveluntuottajien toimesta.

Sisällöt suunniteltiin ja toteutettiin nuorilta saatujen toiveiden pohjalta, kaikkien pajailtapäivien jälkeen osallistujilta kerättiin palaute, jonka perusteella toimintaa ohjattiin vastaamaan esitettyjä toiveita ja tarpeita. Iltapäivissä seikkailtiin, pelattiin, tehtiin taidetta ja musiikkia, rapsuteltiin eläimiä, pohdittiin arjen hallintaan liittyviä asioita sekä tutustuttiin ART- ja SomeBody -menetelmiin. Koettiin yhdessä monenlaisia huikeita elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Yhdessä kokeminen ja tekeminen sekä yhdessä uusiin elämyksiin heittäytyminen auttaa luottamuksen syntymistä ja lujittumista aikuisen ja nuoren välillä ja se teki TUKEE! -hankkeesta erityisen mahtavan!

Yhdessä nuorten kanssa tekeminen ja kokeminen, heitä kuunteleminen ja kuuleminen kannattaa. Saatujen tulosten perusteella nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden.

Julkaisu on saatavissa myös painettuna versiona.

TUKEE!-hankkeen tilaisuudessa SAMKin auditoriossa esiintynyt Brädi poseeraa.

TUKEE!-hanke

TUKEE!-hanke 1.9.2017-31.5.2020 ESR TL5 toteutettiin Satakunnan ammattikorkeakoulun hallinnoimana yhdessä alueellisten kumppaneiden (Lasten ja nuorten Kilpi, Euran kunta, Porin kaupungin psykososiaaliset palvelut, Sataedu ja Tukiranka ry) kanssa.

Kuvassa on TUKEE!-hankkeen tilaisuudessa esiintynyt Brädi.

20.5.2020 | Teksti: Minna Kahala | Kuva: TUKEE!-hankkeen arkisto

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Nuoruudesta selviää, kun saa TUKEE!

Osalla nuorista on mielenterveydellisiä tai neuropsykiatrisia pulmia, joihin tarvitaan tukea ja palveluja. SAMKissa on käynnistynyt TUKEE-hanke, joka tavoitteena on tuottaa uusia ratkaisuja nuorten arjessa pärjäämiseen. Keskeisenä ideana on, että nuoret itse osallistuvat toisten nuorten tukemiseen ja heille suunnattujen palvelujen kehittämiseen ja käynnistämiseen.
| Hyvinvointi ja terveys

TUKEE! – nuoret kokeilevat erilaisia tapoja saada tukea ja ohjausta

Kolmen vuoden mittainen nuorten TUKEE!-hanke on loppusuoralla. Projektipäällikkö Minna Kahala kertoo, että uusia verkostoja on syntynyt ja nuoret ovat päässeet kokeilemaan erilaisia tapoja saada tukea ja ohjausta. Erilaiset toiminnalliset työpajat ovat olleet erityisesti suosiossa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc