Etsi

Kaikki irti Oppiportista – nyt se on mahdollista SAMKin opiskelijalle ja opettajalle

SAMKin opiskelijoiden ja henkilöstön käytettävissä ovat kaikki Duodecimin Oppiportin e-kirjat, verkkokurssit, videot, luennot, testit ja koulutuskokonaisuudet.

12.1.2018 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Duodecim

Oppiportti

Oppiportti on terveydenhuollon ja lääketieteen e-kirjakokoelma ja verkko-oppimisympäristö, joka palvelee SAMKin opiskelijoita ja opettajia. Aikaisemmin palvelusta oli hankittuna vain e-kirjoja – vuoden 2018 alusta alkaen lähes koko sisältö hyvinvoinnin ja terveyden osaamisalueen ja kirjaston yhteisenä hankintana.

Palvelu sisältää

  • yli 40 Duodecimin sähköistä oppikirjaa
  • yli 60 verkkokurssia
  • laiteajokorttikursseja
  • luentoja
  • videoita
  • testejä
  • koulutuskokonaisuuksia

BMJ Learning -osio ei kuulu SAMKin käyttösopimuksen piiriin.

 

E-kirja Oppiportissa

 

Oppiportissa on tarjolla viimeisin päivitetty aineisto Duodecimin oppikirjoista. Palvelun kautta kirjat ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta. Niitä voi lukea tietokoneella, tabletilla tai kännykällä nettiselaimessa. Erillistä lukuohjelmaa ei tarvita. Kirjan samanaikaisten lukijoiden määrää ei ole rajoitettu.

Kirjan lukunäkymässä on mahdollista tehdä omia muistiinpanoja, alleviivauksia ja kirjanmerkkejä. Lisätoiminnot saa käyttöön kirjautumalla palveluun omalla tunnuksellaan.

Oppiportin kurssit ovat itseopiskelumateriaaleja. Verkkokurssit päättyvät tenttiin. Todistuksen saaminen edellyttää, että käyttäjä on kirjautunut henkilökohtaisesti Oppiporttiin Duodecim-tunnuksella, käy koulutuksen sekä suorittaa tentin hyväksytysti.

Hakutoiminnon avulla löytää juuri sillä hetkellä itseä kiinnostavaa Oppiportin sisältöä.

Oman Duodecim-käyttäjätunnuksen tekeminen kannattaa

Parhaiten Oppiportin ominaisuuksia hyödyntää luomalla palveluun oma henkilökohtainen käyttäjätunnus, Duodecim-tili. Tunnistautuneelle käyttäjälle tarjotaan mahdollisuus tallentaa kirjoihin omia merkintöjä ja kirjanmerkkejä sekä käyttää palvelua missä tahansa.

Todistuksen saaminen verkkokurssista vaatii oman Duodecim-tilin luomista ja kirjautumista ennen kurssin tekoa.

Oman käyttäjätunnuksen voi tehdä menemällä Oppiporttiin SAMKin kirjaston Finnan linkistä ja sitten klikkaamalla palvelussa Oma oppiportti. Sähköpostiosoitteeksi kirjoitetaan SAMKin sähköpostiosoite.

Linkki Finnassa

Samkilaiset pääsevät Oppiporttiin Finnan linkistä. Linkki ohjaa tarvittaessa kirjautumaan SAMK-tunnuksella. E-kirjat löytyvät myös hakemalla Finnassa kirjan nimellä. Myös Terveysportin sivuilta pääsee Oppiporttiin ja vastaavasti Oppiportin sivuilta Terveysporttiin.

Oman käyttäjätunnuksen tehnyt voi mennä palveluun suoraan osoitteella www.oppiportti.fi ja kirjautua omalla tunnuksellaan.

Tutustu videoon Mikä on Oppiportti.

 

Lisää aiheesta

Ellibs-kirjasto
| Kirjasto

Monen e-kirjan lukeminen muuttui – näin käytät uudistunutta Ellibs-palvelua

SAMKin kirjaston tarjoamien Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen vaatii nyt käyttäjätunnuksen tekemisen.
Ebook Central home page
| Kirjasto

E-kirjapalvelu pesi kasvonsa: Ebrary on nyt Ebook Central

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary on nyt Ebook Central. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta. Myös kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat siirtyivät uuteen palveluun.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Kesäharjoittelijat kehuvat kokemustaan SAMKissa

SAMKissa on ollut kesäkuun ensimmäisten viikkojen ajan töissä kahdeksan 15-18-vuotiasta kesäharjoittelijaa. Porin ja Rauman kampuksilla työskennelleet nuoret ovat toteuttaneet kaikkea inventaariosta piirtämiseen, ja jokainen on kehunut kokemustaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA