Etsi

Juveneksen Simo Inkilä: Keskiössä oppimisen matka ja hyvän ruoan tarina

Juvenes-yhtiöt aloittaa toimintansa Satakunnassa avaamalla kaksi ravintolaa SAMKin kampuksilla Raumalla ja Porissa.

14.8.2017 | Teksti: Hanna Valtokivi

Koko Porukka Muokattu

Ravintolapäällikkö Simo Inkilä (vasemmalla) ja keittiöpäällikkö Mika Sokero (takana) johtavat kahdeksanhenkistä moniosaavaa tiimiään, joita leikkisästi kutsuvat ”Simon ja Mikan enkeleiksi”. Rekrytointivaiheessa tärkeänä kriteerinä oli, että jokainen tiimin jäsen pystyy asiakaspalvelutyön ja kassatyöskentelyn lisäksi myös keittiötyöhön.

 

– Minä halusin olla mukana ensimmäisen Satakuntalaisen Juvenes-ravintolan perustamisessa ja viedä yhtiön laatukuvausta eteenpäin, Porin kampuksella Skene-ravintolaa ja Cafe Agora-kahvilaa luotsaava ravintolapäällikkö Simo Inkilä taustoittaa päätöstään ottaa askeleen tuntemattomaan kahdenkymmenenneljän Fazer-vuoden jälkeen.

– Ensimmäinen askel on usein vaikein, mutta mikään ei ole maailmassa yhtä mukavaa kuin onnistumisen elämys.

Inkilä näkee yhtiön laatukuvauksen pitävän sisällään hyvän ruoan, hyvän palvelun ja aitouden. Hän toivoo ravintolasta yhteistä olohuonetta, jossa koetaan aitoa kohtaamista ja toisten kunnioittamista.

 

– On tärkeää, että opiskelija voi kohdata tässä samassa tilassa opettajia ja muuta talon henkilökuntaa, ettei lokeroiduta liikaa, hän muistuttaa.

 

 Olemme uuden edessä. Mekin opettelemme opiskelijamaailmaa ja miten tehdä täällä toimiva tuote ja palvelu.

 

Lounaasta toiminnan kivijalka

– Tärkein kohderyhmämme on SAMKin opiskelijat, mutta henkilökohtaisesti haluaisin, että tässä ravintolassa nähtäisiin ruokailijoita kaikista oppilaitoksista tällä alueella. Aluksi keskitymme ansaitsemaan luottamuksen talon opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa, lounaasta tehdään toimintamme kivijalka, Simo Inkilä kertoo.

Myös muut lounastajat ja yritykset ovat tärkeä kohderyhmä. Inkilällä on suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle: SAMKin uusissa tiloissa voi järjestää tilaisuuksia messuista perhejuhliin, joihin Juvenes tarjoaa Catering-palveluita. Toimiva yhteistyö SAMKin kanssa on ehdottoman tärkeää. Aluksi kokeillaan, keskustellaan ja opitaan virheistä.

– Olemme uuden edessä. Mekin opettelemme opiskelijamaailmaa ja miten tehdä täällä toimiva tuote ja palvelu. Toimimme uusissa tiloissa, uusilla menetelmillä sekä uusilla laitteilla, joita ei välttämättä muualla Satakunnassa olekaan.

 

 Monille opiskelijoille lounas on päivän ainoa lämmin ateria. Se vastuu pitää ottaa huomioon.

 

Laadukasta ruokaa, ihmiseltä ihmiselle

Porin kampuksen Skene-ravintolan valikoima on laaja: valittavana on neljä eri konseptia: kotiruokalounaan lisäksi tarjolla on Fusion-annos, vegaaninen kastikevaihtoehto sekä kevyempänä vaihtoehtona salaatti ja keitto -ateria. Kahvila tarjoaa lisäksi aamupalaa ja lounaaksi paninia ja salaattia. Jokaiselle löytyy jotakin.

– Opiskelijalounaan valmistaminen on aika herkkä laji. Velvoitteet ovat kovat, jotta me täytämme määrätyt vaatimukset. Ruokamme kotimaisuusaste on korkea, pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita, luomua ja lähiruokaa, Inkilä kertoo. Hän myöskin tuntee vastuunsa tarjotessaan ruokaa opiskelijoille.

– Monille opiskelijoille lounas on päivän ainoa lämmin ateria. Se vastuu pitää ottaa huomioon.

Tiimilleen ravintolapäällikkö korostaa asiakkaan kohtaamisen tärkeyttä. On se sitten aamukahvilla vaihdettu sana tai valmistuvan opiskelijan vilpitön kiitos yhdessä vietetyistä hetkistä. Ne ovat hänelle isoja asioita ja merkityksellisiä hetkiä.

– Varsinkin uusien opiskelijoiden kohtaaminen palvelutehtävässä aidosti ja ystävällisesti on tärkeää ja luo turvallisuuden tuntua, hän muistuttaa.

Samaa inhimillistä kaavaa Inkilä käyttää myös tiskin takana työtovereiden kesken. Huonon päivän tai stressaavan tilanteen sattuessa kohdalle, Inkilä lupaa tukensa.

– Mulla on sellainen kutina, että viiden vuoden päästä meidän on hyvä olla. Toivon, että yhteistyössä saamme vietyä eteenpäin SAMKista ja Juveneksesta laadukkaan palvelun mielikuvaa, Inkilä odottaa luottavaisena.

 

Ravintola- ja kahvilapalveluihin suuntautunut Juvenes-Yhtiöt Oy aloittaa toimintansa Satakunnassa ja avaa elokuun aikana ensimmäiset kaksi toimipistettään SAMKín kampuksilla Raumalla ja Porissa. SAMKin Porin kampuksella Juvenes-yhtiön palveluja pääsee testaamaan tositoimissa maanantaina 14. elokuuta alkaen. Tällöin aukeaa Ravintola Skene ja tarjoaa lounastajille klo 10.30-14.30 välillä valittavaksi neljä eri lounas-konseptia kilpailukykyiseen hintaan. Porin kampuksen Agora-Cafe aloittaa toimintansa 28. elokuuta, kuten myös Rauman kampuksen Juvenes-ravintola Kanali.

Juvenes-Yhtiöt Oy on 1959 perustettu, Tampereen yliopiston oppilastoimikunnan ja Tampereen teknillisen yliopiston oppilastoimikunnan omistama kotimainen yritys.

 

Tarkemmat ruokalistat, aukioloajat ja valikoima:

SAMK-kampus Pori Ravintola Skene

SAMK-kampus Pori Cafe Agora

SAMK-kampus Rauma Kanali

14.8.2017 | Teksti: Hanna Valtokivi

Uusimmat

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA