Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho aloitti tietojenkäsittelyn opinnot SAMKissa syksyllä 2009.

– Tämä ala oikeasti kiinnosti minua ja sitä halusin opiskella. Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä. Tykkäsin opiskella alaa. Meillä oli tosi hyvät opettajat ja heitäkin opetus tuntui kiinnostavan.

Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä.

– Toisena vuonna meillä oli viiden kuukauden harjoittelu. Suoritin harjoitteluni SAMKissa tutkimuspuolella. Kun harjoittelu päättyi, jatkoinkin niissä hommissa opiskelun ohessa kunnes valmistuin.

– Opinnoista tuli hyvä pohja töitä varten, mutta eihän mistään koulusta valmista ammattilaista tule ulos. Koulutus antoi erilaisia ajatusmalleja. Koska ohjelmointi on kuitenkin ongelmanratkaisua, niin sieltä tuli erilaisia malleja, miten voi lähestyä asioita.

Sovellusarkkitehtinä mobiilipelialalla

MyGamez perustettiin tammikuussa 2013 ja sen liiketoiminta alkoi vuoden 2014 puolella. Yrityksen perustivat Mikael Leinonen ja Charles Chiang. Mikael Leinonen on suorittanut SAMKin tietojenkäsittelyn tutkinnon ja on myös Juhon tuttava. Juho päätyi Mikaelin kautta firmaan töihin.

MyGamez julkaisee länsimaalaisia Android-mobiilipelejä Kiinassa. MyGamezin perustivat yhteistyössä suomalaiset ja kiinalaiset mobiilialan ammattilaiset. Porin toimipisteellä työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää ja yksi harjoittelija. MyGamezin kaltaisia yrityksiä ei Suomessa ole kuin kaksi.

– Käyntikortissani lukee sovellusarkkitehti, mutta se on vain osa totuutta. Pienessä lafkassa joutuu tekemään suunnittelutyötä eli sovellusarkkitehtina suunnittelen ohjelmia, mutta kun työntekijöitä on vain kourallinen, niin minä myös toteutan ohjelmat. Minun vastuulla on kaikki palvelinhommat.

Tällä hetkellä Juho opiskelee töiden ohessa ylemmässä AMK-koulutuksessa SAMKissa Business Management and Entrepreneurship -opintoja.

– Tuli sellainen olo, että voisin aloittaa ylempi AMK-opinnot. Se ei hirveästi kuormitakaan, kun melkein kaikki opinnot tehdään etänä verkon välityksellä. Siellä käydään mielenkiintoisia juttuja, enemmänkin johtamiseen liittyvää. Meidän firma on monikulttuurinen, sillä meillä on ainakin kahdeksan eri kansallisuutta koko firmassa töissä. Yhdellä opintojaksolla käytiinkin näppärästi läpi, miten erityyppisten ihmisten kanssa toimitaan.

Kokonaisuudessaan mielikuva, joka Juholle on opinnoista jäänyt, on positiivinen. Opettajat olivat hyviä ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelma oli mielekäs ja kiinnostava, eikä opiskeluajoista jäänyt mikään harmittamaan.

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho Salli

Tietojenkäsittelyn tradenomi (AMK)
Sovellusarkkitehti, MyGamez Finland Oy

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi (AMK) valmistunut Niko Wessman luonnossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: “Mielekkäimpiä opintojaksoja olivat ohjelmointiin painottuvat”

Tietojenkäsittelyä opiskellut Niko Wessman kertoo tietotekniikan ja tietokoneiden olleen hänelle pienestä asti se ”juttu”. Yläasteen jälkeen hän opiskeli Ulvilan ammattiopistossa tietotekniikkaa, minkä jälkeen hänelle oli luonnollista jatkaa SAMKiin tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan tradenomin opintoihin.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK järjestää globaalin merenkulun konferenssin lokakuussa 2023. Konferenssin “Annual General Assembly of International Association of Maritime Universities in 2023” järjestelyt ovat jo käynnistyneet. https://samkarit.samk.fi/2022/09/30/globaali-merenkulun-konferenssi-jarjestetaan-lokakuussa-2023/

Verkkokauppa 2.0 -hankkeen koulutuksessa tänään Raumalla asiaa tuotteista ja verkkokaupan sisällöstä. Kouluttajana Made of Sundaysin verkkokauppias, designer ja webmaster Thomas Leppä. 👌🏼 #verkkokauppa #asiakaskokemus #yrittäjä #BIC #samk #katsetulevaisuuteen

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja. @SatakunnanOk https://www.samk.fi/uutiset/samk-ja-satakunnan-osuuskauppa-tiivistavat-yhteistyota/

Niin iloinen 🤩 kun otetaan yhteyttä ja sanotaan, että teemme tärkeää työtä @SatakunnanAMK ja siitä tehdään oikein julkaisukin 👌
@sataeduKrista kanssa kerrotaan miten hyvinvointiteknologia edistää osallisuutta ja miten aistikuormitusta voi ⬇️: http://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous @RoboAI2

TEKOS hankkeella haluamme monialaisella tiimillä lisätä osallisuuden mahdollisuuksia #osallisuus #tekos https://yritma.fi/uutiset/sosiaali-ja-kuntatalous/teknologialla-osallisuutta-verkostolla-vaikuttavuutta