Skip to content

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho aloitti tietojenkäsittelyn opinnot SAMKissa syksyllä 2009.

– Tämä ala oikeasti kiinnosti minua ja sitä halusin opiskella. Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä. Tykkäsin opiskella alaa. Meillä oli tosi hyvät opettajat ja heitäkin opetus tuntui kiinnostavan.

Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä.

– Toisena vuonna meillä oli viiden kuukauden harjoittelu. Suoritin harjoitteluni SAMKissa tutkimuspuolella. Kun harjoittelu päättyi, jatkoinkin niissä hommissa opiskelun ohessa kunnes valmistuin.

– Opinnoista tuli hyvä pohja töitä varten, mutta eihän mistään koulusta valmista ammattilaista tule ulos. Koulutus antoi erilaisia ajatusmalleja. Koska ohjelmointi on kuitenkin ongelmanratkaisua, niin sieltä tuli erilaisia malleja, miten voi lähestyä asioita.

Sovellusarkkitehtinä mobiilipelialalla

MyGamez perustettiin tammikuussa 2013 ja sen liiketoiminta alkoi vuoden 2014 puolella. Yrityksen perustivat Mikael Leinonen ja Charles Chiang. Mikael Leinonen on suorittanut SAMKin tietojenkäsittelyn tutkinnon ja on myös Juhon tuttava. Juho päätyi Mikaelin kautta firmaan töihin.

MyGamez julkaisee länsimaalaisia Android-mobiilipelejä Kiinassa. MyGamezin perustivat yhteistyössä suomalaiset ja kiinalaiset mobiilialan ammattilaiset. Porin toimipisteellä työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää ja yksi harjoittelija. MyGamezin kaltaisia yrityksiä ei Suomessa ole kuin kaksi.

– Käyntikortissani lukee sovellusarkkitehti, mutta se on vain osa totuutta. Pienessä lafkassa joutuu tekemään suunnittelutyötä eli sovellusarkkitehtina suunnittelen ohjelmia, mutta kun työntekijöitä on vain kourallinen, niin minä myös toteutan ohjelmat. Minun vastuulla on kaikki palvelinhommat.

Tällä hetkellä Juho opiskelee töiden ohessa ylemmässä AMK-koulutuksessa SAMKissa Business Management and Entrepreneurship -opintoja.

– Tuli sellainen olo, että voisin aloittaa ylempi AMK-opinnot. Se ei hirveästi kuormitakaan, kun melkein kaikki opinnot tehdään etänä verkon välityksellä. Siellä käydään mielenkiintoisia juttuja, enemmänkin johtamiseen liittyvää. Meidän firma on monikulttuurinen, sillä meillä on ainakin kahdeksan eri kansallisuutta koko firmassa töissä. Yhdellä opintojaksolla käytiinkin näppärästi läpi, miten erityyppisten ihmisten kanssa toimitaan.

Kokonaisuudessaan mielikuva, joka Juholle on opinnoista jäänyt, on positiivinen. Opettajat olivat hyviä ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelma oli mielekäs ja kiinnostava, eikä opiskeluajoista jäänyt mikään harmittamaan.

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho Salli

Tietojenkäsittelyn tradenomi (AMK)
Sovellusarkkitehti, MyGamez Finland Oy

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi (AMK) valmistunut Niko Wessman luonnossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: “Mielekkäimpiä opintojaksoja olivat ohjelmointiin painottuvat”

Tietojenkäsittelyä opiskellut Niko Wessman kertoo tietotekniikan ja tietokoneiden olleen hänelle pienestä asti se ”juttu”. Yläasteen jälkeen hän opiskeli Ulvilan ammattiopistossa tietotekniikkaa, minkä jälkeen hänelle oli luonnollista jatkaa SAMKiin tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan tradenomin opintoihin.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc