Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho aloitti tietojenkäsittelyn opinnot SAMKissa syksyllä 2009.

– Tämä ala oikeasti kiinnosti minua ja sitä halusin opiskella. Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä. Tykkäsin opiskella alaa. Meillä oli tosi hyvät opettajat ja heitäkin opetus tuntui kiinnostavan.

Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä.

– Toisena vuonna meillä oli viiden kuukauden harjoittelu. Suoritin harjoitteluni SAMKissa tutkimuspuolella. Kun harjoittelu päättyi, jatkoinkin niissä hommissa opiskelun ohessa kunnes valmistuin.

– Opinnoista tuli hyvä pohja töitä varten, mutta eihän mistään koulusta valmista ammattilaista tule ulos. Koulutus antoi erilaisia ajatusmalleja. Koska ohjelmointi on kuitenkin ongelmanratkaisua, niin sieltä tuli erilaisia malleja, miten voi lähestyä asioita.

Sovellusarkkitehtinä mobiilipelialalla

MyGamez perustettiin tammikuussa 2013 ja sen liiketoiminta alkoi vuoden 2014 puolella. Yrityksen perustivat Mikael Leinonen ja Charles Chiang. Mikael Leinonen on suorittanut SAMKin tietojenkäsittelyn tutkinnon ja on myös Juhon tuttava. Juho päätyi Mikaelin kautta firmaan töihin.

MyGamez julkaisee länsimaalaisia Android-mobiilipelejä Kiinassa. MyGamezin perustivat yhteistyössä suomalaiset ja kiinalaiset mobiilialan ammattilaiset. Porin toimipisteellä työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää ja yksi harjoittelija. MyGamezin kaltaisia yrityksiä ei Suomessa ole kuin kaksi.

– Käyntikortissani lukee sovellusarkkitehti, mutta se on vain osa totuutta. Pienessä lafkassa joutuu tekemään suunnittelutyötä eli sovellusarkkitehtina suunnittelen ohjelmia, mutta kun työntekijöitä on vain kourallinen, niin minä myös toteutan ohjelmat. Minun vastuulla on kaikki palvelinhommat.

Tällä hetkellä Juho opiskelee töiden ohessa ylemmässä AMK-koulutuksessa SAMKissa Business Management and Entrepreneurship -opintoja.

– Tuli sellainen olo, että voisin aloittaa ylempi AMK-opinnot. Se ei hirveästi kuormitakaan, kun melkein kaikki opinnot tehdään etänä verkon välityksellä. Siellä käydään mielenkiintoisia juttuja, enemmänkin johtamiseen liittyvää. Meidän firma on monikulttuurinen, sillä meillä on ainakin kahdeksan eri kansallisuutta koko firmassa töissä. Yhdellä opintojaksolla käytiinkin näppärästi läpi, miten erityyppisten ihmisten kanssa toimitaan.

Kokonaisuudessaan mielikuva, joka Juholle on opinnoista jäänyt, on positiivinen. Opettajat olivat hyviä ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelma oli mielekäs ja kiinnostava, eikä opiskeluajoista jäänyt mikään harmittamaan.

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho Salli

Tietojenkäsittelyn tradenomi (AMK)
Sovellusarkkitehti, MyGamez Finland Oy

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi (AMK) valmistunut Niko Wessman luonnossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: ”Mielekkäimpiä opintojaksoja olivat ohjelmointiin painottuvat”

Tietojenkäsittelyä opiskellut Niko Wessman kertoo tietotekniikan ja tietokoneiden olleen hänelle pienestä asti se ”juttu”. Yläasteen jälkeen hän opiskeli Ulvilan ammattiopistossa tietotekniikkaa, minkä jälkeen hänelle oli luonnollista jatkaa SAMKiin tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan tradenomin opintoihin.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary