Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho aloitti tietojenkäsittelyn opinnot SAMKissa syksyllä 2009.

– Tämä ala oikeasti kiinnosti minua ja sitä halusin opiskella. Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä. Tykkäsin opiskella alaa. Meillä oli tosi hyvät opettajat ja heitäkin opetus tuntui kiinnostavan.

Omaa lomaa ei tullut pidettyä luennoista, koska niille oikeasti halusi mennä.

– Toisena vuonna meillä oli viiden kuukauden harjoittelu. Suoritin harjoitteluni SAMKissa tutkimuspuolella. Kun harjoittelu päättyi, jatkoinkin niissä hommissa opiskelun ohessa kunnes valmistuin.

– Opinnoista tuli hyvä pohja töitä varten, mutta eihän mistään koulusta valmista ammattilaista tule ulos. Koulutus antoi erilaisia ajatusmalleja. Koska ohjelmointi on kuitenkin ongelmanratkaisua, niin sieltä tuli erilaisia malleja, miten voi lähestyä asioita.

Sovellusarkkitehtinä mobiilipelialalla

MyGamez perustettiin tammikuussa 2013 ja sen liiketoiminta alkoi vuoden 2014 puolella. Yrityksen perustivat Mikael Leinonen ja Charles Chiang. Mikael Leinonen on suorittanut SAMKin tietojenkäsittelyn tutkinnon ja on myös Juhon tuttava. Juho päätyi Mikaelin kautta firmaan töihin.

MyGamez julkaisee länsimaalaisia Android-mobiilipelejä Kiinassa. MyGamezin perustivat yhteistyössä suomalaiset ja kiinalaiset mobiilialan ammattilaiset. Porin toimipisteellä työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää ja yksi harjoittelija. MyGamezin kaltaisia yrityksiä ei Suomessa ole kuin kaksi.

– Käyntikortissani lukee sovellusarkkitehti, mutta se on vain osa totuutta. Pienessä lafkassa joutuu tekemään suunnittelutyötä eli sovellusarkkitehtina suunnittelen ohjelmia, mutta kun työntekijöitä on vain kourallinen, niin minä myös toteutan ohjelmat. Minun vastuulla on kaikki palvelinhommat.

Tällä hetkellä Juho opiskelee töiden ohessa ylemmässä AMK-koulutuksessa SAMKissa Business Management and Entrepreneurship -opintoja.

– Tuli sellainen olo, että voisin aloittaa ylempi AMK-opinnot. Se ei hirveästi kuormitakaan, kun melkein kaikki opinnot tehdään etänä verkon välityksellä. Siellä käydään mielenkiintoisia juttuja, enemmänkin johtamiseen liittyvää. Meidän firma on monikulttuurinen, sillä meillä on ainakin kahdeksan eri kansallisuutta koko firmassa töissä. Yhdellä opintojaksolla käytiinkin näppärästi läpi, miten erityyppisten ihmisten kanssa toimitaan.

Kokonaisuudessaan mielikuva, joka Juholle on opinnoista jäänyt, on positiivinen. Opettajat olivat hyviä ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelma oli mielekäs ja kiinnostava, eikä opiskeluajoista jäänyt mikään harmittamaan.

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.

Juho Salli

Tietojenkäsittelyn tradenomi (AMK)
Sovellusarkkitehti, MyGamez Finland Oy

22.1.2018 | Teksti: Oona Tammi, SAMKin opiskelija | Kuva: Oona Tammi, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi (AMK) valmistunut Niko Wessman luonnossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: “Mielekkäimpiä opintojaksoja olivat ohjelmointiin painottuvat”

Tietojenkäsittelyä opiskellut Niko Wessman kertoo tietotekniikan ja tietokoneiden olleen hänelle pienestä asti se ”juttu”. Yläasteen jälkeen hän opiskeli Ulvilan ammattiopistossa tietotekniikkaa, minkä jälkeen hänelle oli luonnollista jatkaa SAMKiin tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan tradenomin opintoihin.

Uusimmat uutiset

| TKI

SAMKilla lähes miljoonan euron rahoitus tekoälyn hyödyntämiseen lääketieteellisessä tutkimuksessa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tutkimushankkeelle Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals myönnettiin rahoitusta 575 000 euroa. SAMK sijoittaa tutkimukseen myös omaa rahoitusta 325 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: bit.ly/2J8l3Ay
... See MoreSee Less

View on Facebook

Physiotherapy Week – suomalaista fysioterapiakoulutuksen osaamista Eurooppaan. SAMKissa on menossa REHAB-projektin järjestämä kansainvälinen intensiiviviikko.
Ilmoittaudu mukaan luennoille: https://bit.ly/2J8l3Ay
#REHAB #SAMK #fysioterapia #physiotherapy #koulutus

SAMKin perinteinen avoimien ovien päivä OpenSAMK järjestetään tänä vuonna koronatilanteesta johtuen etänä. Livelähetystä voi seurata SAMKin YouTube-kanavalla 25.11. klo 13-15 välillä.
https://www.samk.fi/uutiset/samk-jarjestaa-avoimet-ovet-etana-25-11/
#samk #mysamk #opensamk

Feelix - Tulevaisuuden työtaidot -hanke edustaa SAMKia TKI-Kärjet 2020 -kilpailussa videolla "The new F-word".
Äänestä antamalla yläpeukku Youtubessa 2.12.2020 mennessä.
#tkikärjet2020 #feelix #tulevaisuudentyötaidot #tki #amk

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVmITS2zS2n4sFQdixv_6eRrDMAYYrRBn

SAMK tarjoaa ainoana Suomessa englanninkielisen, kansainvälisiin tarpeisiin vastaavan hyvinvointiteknologian koulutusohjelman.

Welfare Technology (Master) -koulutuksen hakuaika 10.-31.3.2021!

#samk #mysamk #welfaretechnology

https://bit.ly/39fd93k

Universities of applied sciences have approved a joint programme for #sustainabledevelopment and #responsibility. The goal of the programme is a sustainable, responsible and #carbonneutral university of applied sciences by 2030.

https://www.samk.fi/en/uutiset/universities-of-applied-sciences-sustainable-development-skills-for-everyone/