Jonna Seppälä: Sopiva säpinä pelastaa päivän

Jonna Seppälä, henkilöstön kehittämispäällikkö, vastaa SAMKissa henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisestä.

30.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Mitä työhösi kuuluu?

Jonna Seppälä

Jonna Seppälä kuvattu kesälomalla 2016.

Työhöni kuuluu sisäisten henkilöstön osaamista kehittävien valmennusohjelmien suunnittelu ja koordinointi. Tällä hetkellä keskiössä ovat digitaalisuuteen, esimiestyöhön ja johtamiseen ja kielitaitoon liittyvät valmennukset.

Mitä on meneillään juuri nyt?

Digitaalisen opettajuuden valmennusohjelma työllistää nyt paljon. Se koskettaa nimestään huolimatta koko henkilökuntaa. Pyrkimyksenä on lisätä digitaalisten palveluiden käyttöä niin opetuksessa kuin toimistotyössä. Tavoittelemme Suomen digitaalisin ammattikorkeakoulu -titteliä. Myös yrityskulttuurin vahvistamiseen tähtäävä työ on meneillään. Se on osa työhyvinvoinnin kehittämistä.

Mistä yrityskulttuurin kehittämisessä on kyse?

Yrityskulttuuri on käyttäytymisnormien, arvojen ja toimintatapojen muodostama kokonaisuus. Tavoitteena on luotsata SAMKia entistä enemmän kohti yhteistä yrityskulttuuria ja sopia yhdessä konkreettisista toimenpiteistä, joiden avulla se tehdään.

Mikä sinua innostaa työssäsi?

Teen työtäni pääsääntöisesti johdon, esimiesten, tiimivastaavien ja työntekijöiden edustajien kanssa ja tämä joukko on kyllä innostava. Työssäni on paljon säpinää: tapaamisia, suunnittelua ja yksityiskohdista sopimista. Olen aina innoissani, kun työtä on sopivan paljon ja se on vaihtelevaa.

SAMKin parhaat puolet?

SAMK on iso organisaatio ja meillä on mahdollisuus uran aikana erilaisiin tehtäviin. Itsekin olen aloittanut koulutussuunnittelijana vuonna 2002. Myös kehittämisen ja eteenpäin menemisen tahtotila on vahva ja se sopii erinomaisesti minulle.

Miten itse rentoudut?

Rentoudun parhaiten puuhailemalla kotona. Remontoimme mieheni kanssa perheellemme vanhaa rintamamiestaloa, joten puuhasta ei juurikaan ole pulaa. Varsinkin kun ympärillä häärivät 3-vuotiaat kaksospoikamme. Myös liikunta, luonto ja saunominen ovat minulle tärkeitä tekijöitä arjen kiireen katkaisemiseksi.

Haastattelu ja kuva

Anne Sankari

Samkilainen kasvo -sarja

Sarjassa jututetaan SAMKin opiskelijoita ja henkilökuntaa. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi maaliskuussa Agorassa 1/2016. Lue kone- ja tuotantotekniikan opiskelijan Ilkka Ala-Luopan haastattelu.

30.6.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko

Lisää aiheesta samkilainen kasvo ja digitaalinen opettajuus

SAMKin Opiskelijapalvelusihteeri Kaisa Harja.
| SAMK Työnantajana

Kaisa Harjasta Vuoden samkilainen: ”Tykkään olla avuksi toisille”

Erittäin ystävällinen. Luo hyvää työilmapiiriä. Huippuosaaja. Uupumaton auttamaan. Tekee valtavasti töitä, jotta kaikki sujuu opiskelijoiden parhaaksi. Helposti lähestyttävä. Henkilökunta äänestää keskuudestaan vuoden samkilaisen, joka palkitaan vuosittain henkilöstöpäivien yhteydessä.
Lähikuva, Mari Linna ja Annika Valo
| Opinnot ja opetus

Innostunut onnistuu – digitaalisuudesta uutta puhtia työhön

Opetus siirtyy entistä enemmän digitaalisten palveluiden avulla toteutettavaksi monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Opettajan ja opiskelijoiden kontakti on mahdollinen verkossakin. Mari Linna ja Annika Valo kertovat työn monipuolisista haasteista kielenopettajan näkökulmasta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html