Johanna valitsi yrittäjyyden

Johanna Peiposen opinnot käynnistyivät polkuopintoina liiketalouden luovan markkinoinnin suuntautumisesta, mutta varmuus oikeasta koulutusohjelmasta puuttui.


Johanna valitsi yrittäjyyden

– Löytyi se oma suunta. SAMKin opettajat osasivat ohjeistaa ja neuvoa, joten opinto-ohjelman vaihtaminenkin kävi helposti. Tähän asti ainakin opintojaksot ovat olleet mielenkiintoisia ja odotankin kovasti syksyn tulevia opintojaksoja. Erityisesti tuotekehityspajan opintojaksoa, jossa päästään tekemään asioita enemmän käytännössä.

– Hieman kyllä harmittaa, kun en ole päässyt koronan takia näkemään uusia opiskelukavereita.

Laaja ja kattava opetus antavat hyviä eväitä yrittäjyyteen ja Johanna onkin suunnitellut menevänsä yrityskiihdyttämön opintojaksolle, kun ideat omasta yrityksestä selkenevät.

Aiemmista opinnoista kiinnostus yrittäjyyteen

Johanna kertoi, että kiinnostus yrittäjyysmaailmaan lähti liiketalouden opinnoista sekä monipuolisen työuran pohjalta.

– Yrittäjyyden tuoma vapaus houkuttelee. Työtä on toki varmasti paljon ja enemmänkin, mutta kyllä se silti vetää puoleensa. Koen, että aiemmat markkinoinnin opinnot antoivat minulle paljon hyvää pohjaa yrittäjyyteen.

Maalta kotoisin olevan Johannan kiinnostus eläimiä kohtaan on aina ollut erittäin suuri ja hevosharrastus onkin kulkenut Johannan arjessa aina mukana.

– Olen päässyt seuraamaan hevosyrittäjän arkea läheltä ja siinä ollaan kyllä todella kiinni, etenkin jos hevoset ovat kotona. Luultavasti tästä syystä hevoset tulevat pysymään vain vapaa-ajan harrastuksenani. Haluaisin kuitenkin tehdä jotain eläimiin tai hyvinvointiin liittyvää tulevaisuudessa.

Johanna lähtee tämän vuoden toukokuussa harjoitteluun Sujuvat Suomi Oy:lle, josta hän toivoo saavansa paljon oppeja yritystoiminnasta toimistohommien lisäksi. Harjoittelupaikasta Johanna saa myös koulutusta työturvallisuusvalvojan pestiin.

Yrittäjäksi lähteminen saattaa usein arveluttaa monia, eikä siihen uskalleta sen takia lähteä.

– Pienistä vastoinkäymisistä ei pidä lannistua ja uhkien sijaan tulisi nähdä mahdollisuuksia. Asioiden organisoiminen sekä oman tekemisen ja ajankäytön hallinta tulee kuitenkin miettiä tarkoin. Pitää olla valmis kehittämään itseään, jotta pysyisi maailman menossa ja muutoksissa mukana. Tärkeintä on kuitenkin luottaa itseensä ja siihen omaan tekemiseen, Johanna kertoo.

Johanna Peiponen syöttää hevosta.

Johanna Peiponen

  • Toisen vuoden opiskelija
  • Yrittäjyyden koulutusohjelma

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.