Itämeri pelastetaan arjen valinnoilla ja ympäristöteknologialla

Viranomaiset ja tutkijat ovat tehneet jo vuosia töitä Itämeren pelastamiseksi. Myös paikallistasolla on aktivoiduttava käytännön toimiin. Parhaiden suojelukäytänteiden työkalupakki avataan 23.5.2018 WATERCHAIN-seminaarissa Tallinnassa. Seminaariin voi osallistua myös verkossa – lmoittaudu mukaan.

9.5.2018 | Teksti: Merja Ahonen & Anne Sankari | Kuva: Pixabay CC0

Tallinna

Loppuseminaari on maksuton ja kaikille avoin. Seminaariin voi osallistua myös webinaarina omalta koneelta.

Ohjelma

Jotta saat webinaarin osallistumislinkin, ilmoittaudu viimeistään pe 18.5.

Työkalupakki on tarkoitettu kaikille Itämeren alueella asuville. Tavalliselle kuluttajalle se sisältää hyväksi havaittuja toimintamalleja arjen valintojen avuksi.

Työkalupakissa malleja sekä tavalliselle kansalaiselle että järeämpään ammattitarpeeseen

Järeämpään mittakaavaan se tarjoaa esimerkiksi valintatyökalun ympäristön kuormitusta vähentävien teknologioiden hyödyntämiseen maataloudessa ja jätevedenpuhdistamoilla. Työkalu auttaa päätöksentekoa muutenkin: haitallisten päästöjen virtaaman mallintaminen säästää kalliita analyysikustannuksia ja havainnollistaa tehokkaasti pistekuormituksen lähteitä.

Työkalupakki osoitteessa: waterchain.eu (aukeaa ke 23.5. aamupäivällä).

Eurajoen vesistöalueella jo aiemmin pilotoitua ravinteiden poiston teknologiaosaamista on viety hankkeessa Latviaan. Teknologiaa on myös kehitetty eteenpäin kansainvälisenä yhteistyönä virolaisten ja latvialaisten partnerien kanssa. Video suodattimen rakentamisesta löytyy YouTubessa

SAMKin Vesi-Instituutti WANDERin koordinoimassa kansainvälisessä Waterchain-hankkeessa vähennetään Itämereen päätyvien ravinteiden ja vaarallisten aineiden määrää ympäristöteknologian ja tietoisuuden lisäämisen keinoin. Loppuseminaarissa esitellään hankkeen keskeiset tulokset ja keskustellaan siitä, miten työtä jatketaan.

Seminaari on osa Central Baltic -rahoitteista WATERCHAIN-hanketta. Tutkimusta on toteutettu pilottivesistöalueilla Suomessa, Ruotsissa, Ahvenanmaalla, Virossa ja Latviassa. Pilottivesialueita Suomessa ovat olleet Eurajoki ja Aurajoki. Central Baltic Waterchainin Internet-sivut: http://waterchain.samk.fi

 

Lisätietoja:

Merja Ahonen

Central Baltic Waterchain -projektin koordinaattori, FT

merja.ahonen@samk.fi

+358 44 710 3061

9.5.2018 | Teksti: Merja Ahonen & Anne Sankari | Kuva: Pixabay CC0

Lisää aiheesta

SAMKWaterchain video
| Vesi

Itämeren suojelu vaatii toimia maalla ja merellä – katso viljelijän opas

Itämeren suojelu vaatii toimia niin maalla kuin merellä. Pelloilta sade- ja sulamisvesien mukana vesistöihin valuva fosfori on yksi Itämerta rehevöittävistä tekijöistä. Uudella videolla kuvataan suodattimen rakentamisen keskeiset vaiheet sekä toimintaperiaate.
Lähikuva, Sanna Renfors ja Minna Keinänen-Toivola.
| SAMK

SAMK kehittää Itämeren aluetta kansainvälisessä yhteistyössä

SAMK on vahvasti mukana kehittämässä Itämeren alueen liiketoimintaa. Verkostot ja ulkomaisten kumppanien ymmärtäminen ovat osaamispääomaa, jota halutaan jakaa opiskelijoille ja muille sidosryhmille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen