Insinööriksi verkko-opiskellen – Haastavaa mutta hyvin opettavaista

Bulgarialainen Vaklin Angelov aloitti syksyllä 2017 Industrial Management -opinnot SAMKissa. – Opinnot ovat täyttäneet odotukseni. Erilaiset yhteydenpito- ja palautejärjestelmät toimivat hyvin. Se onkin tärkeää, koska opinnot toteutetaan pääosin verkon välityksellä.

23.3.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Vaklin Angelov

SAMKin opiskelija Vaklin Angelov tekemässä projektitöitä.

– Opiskellut asiat ovat olleet ajankohtaisia. Olemme saaneet opettajilta ajankohtaisia tehtäviä ja tietoa käsitellyistä aiheista. Opettajat ovat ennakkoluulottomia ja kannustavia. Heiltä saa aina apua ja tukea pyytäessä.

Insinööriksi verkko-opiskellen – Haastavaa mutta hyvin opettavaista

Vaklin Angelov on kotoisin Bulgariasta, jossa hän on suorittanut satama- ja laivastojohdon kanditutkinnon sekä navigoinnin master-tutkinnon. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli 16 vuotta merillä yksityisillä purjeveneillä ja myöhemmin matkustaja-aluksilla. Viimeisen laivakomennuksensa aikana hän tapasi vaimonsa ja he perustivat yhteisen kotinsa Raumalle.

– Halusin parantaa mahdollisuuksiani työmarkkinoilla, joten päätin opiskella lisää.

Syksyllä 2017 Vaklin aloitti opinnot SAMKissa englanninkielisessä Industrial Management -insinöörikoulutuksessa.

– Opinnot ovat vastanneet odotuksiani. Erilaiset yhteydenpito- ja palautejärjestelmät toimivat hyvin. Se onkin tärkeää, koska opiskelu tapahtuu pääosin verkossa erilaisia sähköisiä järjestelmiä hyödyntäen.

Jokaisen lukukauden alussa on muutama kontaktipäivä opetusta Raumalla. Sen jälkeen loppu lukukausi opiskellaan verkossa ja pidetään yhteyttä opettajiin ja muihin opiskelijoihin verkon välityksellä.

Etäopiskelu voi tuntua aluksi haastavalta, mutta siinä oppii uusia taitoja uudessa ympäristössä.

– Opinnot koostuvat itsenäisestä verkko-opiskelusta ja luennoista HILL-järjestelmässä. Meillä on myös jonkin verran ryhmätehtäviä. Etäopiskelu vaatii enemmän itsekuria ja ennakoimista kuin kontaktiopiskelu. Etäopiskelu voi tuntua aluksi haastavalta, mutta siinä oppii uusia taitoja uudessa ympäristössä.

Industrial Management -opinnot sisältävät tuotteiden suunnittelua ja optimointia, erilaisia valmistusmenetelmiä, tuotekehitystä, ostohankintoja, henkilöstöjohtamista ja liikkeenjohtamista. Opintojen aikana opiskelijat saavat insinöörin teoreettisen ymmärryksen asioihin ja analyyttisen lähestymistavan työhön.

– Sanotaan niin päin, että opintojen sisällössä ei ole ollut mitään tylsää, Vaklin vastaa kysymykseen, mikä on ollut opinnoissa mielenkiintoisinta tähän mennessä.

SAMKin opiskelija Vaklin Angelov.

Vaklin Angelov

Industrial Management -koulutusohjelma, opiskelija

23.3.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Vaklin Angelov

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html