Etsi

Insinööriksi verkko-opiskellen – Haastavaa mutta hyvin opettavaista

Bulgarialainen Vaklin Angelov aloitti syksyllä 2017 Industrial Management -opinnot SAMKissa. – Opinnot ovat täyttäneet odotukseni. Erilaiset yhteydenpito- ja palautejärjestelmät toimivat hyvin. Se onkin tärkeää, koska opinnot toteutetaan pääosin verkon välityksellä.

23.3.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Vaklin Angelov

Vaklin Angelov

– Opiskellut asiat ovat olleet ajankohtaisia. Olemme saaneet opettajilta ajankohtaisia tehtäviä ja tietoa käsitellyistä aiheista. Opettajat ovat ennakkoluulottomia ja kannustavia. Heiltä saa aina apua ja tukea pyytäessä.

Insinööriksi verkko-opiskellen – Haastavaa mutta hyvin opettavaista

Vaklin Angelov on kotoisin Bulgariasta, jossa hän on suorittanut satama- ja laivastojohdon kanditutkinnon sekä navigoinnin master-tutkinnon. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli 16 vuotta merillä yksityisillä purjeveneillä ja myöhemmin matkustaja-aluksilla. Viimeisen laivakomennuksensa aikana hän tapasi vaimonsa ja he perustivat yhteisen kotinsa Raumalle.

– Halusin parantaa mahdollisuuksiani työmarkkinoilla, joten päätin opiskella lisää.

Syksyllä 2017 Vaklin aloitti opinnot SAMKissa englanninkielisessä Industrial Management -insinöörikoulutuksessa.

– Opinnot ovat vastanneet odotuksiani. Erilaiset yhteydenpito- ja palautejärjestelmät toimivat hyvin. Se onkin tärkeää, koska opiskelu tapahtuu pääosin verkossa erilaisia sähköisiä järjestelmiä hyödyntäen.

Jokaisen lukukauden alussa on muutama kontaktipäivä opetusta Raumalla. Sen jälkeen loppu lukukausi opiskellaan verkossa ja pidetään yhteyttä opettajiin ja muihin opiskelijoihin verkon välityksellä.

Etäopiskelu voi tuntua aluksi haastavalta, mutta siinä oppii uusia taitoja uudessa ympäristössä.

– Opinnot koostuvat itsenäisestä verkko-opiskelusta ja luennoista HILL-järjestelmässä. Meillä on myös jonkin verran ryhmätehtäviä. Etäopiskelu vaatii enemmän itsekuria ja ennakoimista kuin kontaktiopiskelu. Etäopiskelu voi tuntua aluksi haastavalta, mutta siinä oppii uusia taitoja uudessa ympäristössä.

Industrial Management -opinnot sisältävät tuotteiden suunnittelua ja optimointia, erilaisia valmistusmenetelmiä, tuotekehitystä, ostohankintoja, henkilöstöjohtamista ja liikkeenjohtamista. Opintojen aikana opiskelijat saavat insinöörin teoreettisen ymmärryksen asioihin ja analyyttisen lähestymistavan työhön.

– Sanotaan niin päin, että opintojen sisällössä ei ole ollut mitään tylsää, Vaklin vastaa kysymykseen, mikä on ollut opinnoissa mielenkiintoisinta tähän mennessä.

Vaklin Angelov3

Vaklin Angelov

Industrial Management -koulutusohjelma, opiskelija

23.3.2018 | Teksti: Elina Valkama | Kuva: Vaklin Angelov

Uusimmat uutiset

Kuukauden kuva Ottilia Roos Identiteetti grafiikanvedos
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Ottilia Roos: Identiteetti

– Grafiikka on minulle mielenkiintoista teknisyytensä sekä monipuolisuutensa vuoksi. Taiteenlajin äärettömät mahdollisuudet jaksavat hämmästyttää minua vieläkin. En pane pahakseni myöskään sitä, kuinka tunnen itseni pieneksi tiedemieheksi leikitellessäni erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Tällä hetkellä nautin lääketieteeseen liittyvien aihealueiden kuvaamisesta, kirjoittaa Ottilia Roos, joka valmistui SAMKista kuvataiteilijaksi kesäkuussa 2019.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @MeriOlenius I was selected to participate in International Clean Energy challenge. Our team won the award for most creative ide… https://t.co/LVTfhzqmzv
  • Henkilöstöpäivässä on tänään palkittu vuoden julkaisija, hanketoimijat, aloite, menestystarina, vuoden samkilainen… https://t.co/wUJ2NT4W47
  • RT @sataeduKrista Hyvinvointiteknologian tiimityön tulos☀️toiminta-,fysioterapeutti,insinööri ☀️apuvälineet erityislapsille käsityönä… https://t.co/aT5xltXBsM