Ilona Talan maalauksia Taidekäytävässä 29.11. asti

Huittisissa asuva ja työskentelevä Ilona Tala on SAMKista valmistunut kuvataiteilija (AMK), joka tekee veistoksia ja maalauksia. Porin kampuksen Taidekäytävässä on nähtävillä hänen luontoaiheisia maalauksiaan.

– Maalauksissani käsittelen usein luontoa abstraktilla tavalla korostaen väriä ja tunnetta. Veistoksissani taas käsittelen eläinhahmoja, joita löytyy suomalaisesta luonnosta, Ilona kertoo.

– Teokseni tuovat inhimillisyyttä ja luontoa julkiseen tilaan. Taiteellani haluan tuoda luonnon ihmisten lähelle, herätellä ihmisten ajatuksia ja saada heidät pysähtymään hetkeksi. Saan inspiraatiota omista luontokokemuksistani ja haluan, että teoksista välittyy arvostukseni luontoa kohtaan.

Ilona Talan teokset ovat isokokoisia maalauksia tai veistoksia.

– Maalauksissa haluan pellavakankaan näkyvän ja olevan pala luontoa kankaan muodossa. Veistokset muistuttavat hieman 3D-mallinnosta ja ovat osittain läpinäkyviä verkkomaisen pintansa vuoksi. Olenkin pyrkinyt siihen, että läpinäkyvyys muistuttaa meitä katoavaisuudesta. Käytän teoksissani kirkkaita värejä, sillä haluan töihini kontrastia ja lämpöä. Väreillä kuvaan ja korostan teokseni tunnelmaa.

 

Ilona Talan nettisivut

Instagram: @ilonatalaart

Lue Satakunnan Kansan artikkeli:

Hitsausta, rälläköintiä ja hiomista kesähelteellä – Ilona Talan näyttelyn siniset metallikurjet syntyivät autotallissa: ”Tosi sottaista ja likaista puuhaa”

 

Taidekäytävän näyttely on avoinna kampuksen aukioloaikoina:

  • ma–pe 7.30–19.00
  • la 8.00–15.00
  • sunnuntaisin ja pyhäpäivisin suljettu

Poikkeusaukioloista kerrotaan nettisivuilla https://www.samk.fi/aukioloajat

Osoite: Satakunnankatu 23, Pori

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.