Etsi

Henkilöstöpäivässä palkittiin samkilaisia

SAMKissa palkitaan vuosittain henkilöstöpäivän yhteydessä ansioituneita työntekijoitä eri kategorioissa. Tänä vuonna palkittiin vuoden hanketoimija, vuoden julkaisija ja vuoden menestystarina. Opiskelijoiden äänestyksellä palkinnon saivat vuoden opettaja ja henkilökunnan keskuudestaan valitsema vuoden samkilainen.

18.8.2017 | Teksti: Katri Väkiparta | Kuva: Katri Väkiparta

Heidi Varpelaide ja Janne Santala (vas.) vastaanottivat vuoden menestystarina-palkinnon. Kuvassa vuoden opettaja Hans Nieminen ja vuoden samkilainen Mika Syngelmä. Kuvasta puuttuvat Sanna-Mari Renfors ja Eila Heinonen.
Heidi Varpelaide ja Janne Santala (vas.) vastaanottivat vuoden menestystarina-palkinnon. Kuvassa vuoden opettaja Hans Nieminen ja vuoden samkilainen Mika Syngelmä. Kuvasta puuttuvat Sanna-Mari Renfors ja Eila Heinonen.

 

Vuoden hanketoimijaksi valittiin tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Perusteluissa mainitaan, että Renfors on ihailtavalla tavalla yhdistänyt omat tieteelliset ambitionsa maakunnan yritysten kehittämiseen. ”Hän on luotsannut oman tutkimusryhmänsä merkittäväksi osaksi satakuntalaista aluekehittämistä. Ja nyt hän on siirtynyt oman ryhmänsä kanssa kansainvälisille hankevesille. Vuoden hanketoimija on henkilökohtaisella panoksellaan hakenut SAMKille merkittävän määrän ulkoista rahaa.”

Vuoden julkaisijana palkittiin kauppatieteiden tohtori Eila Heinonen. Hän on tuottanut vuoden aikana 21 yleistajuista artikkelia työelämäaiheista eri lehtiin, mm. Kauppalehti, Talouselämä, Turun Sanomat, Aamulehti, Kaleva ja Satakunnan Kansa. Heinonen on toiminut henkilöstöhallinnon ja johtamisen opettajana yli 30 vuotta ja tuntee aihepiirin erinomaisesti. Eila Heinonen on jatkanut julkaisemista tänäkin vuonna jo monella julkaisulla.

Vuoden menestystarina valikoitui liiketalouden valintakurssi. Perusteluina valinnalle olivat SAMKin liiketalouden monimuotokoulutuksen tekemät ennakkoluulottomat, edelläkäyvät ja onnistuneet uudistukset, joista valintakurssi on tuorein uudistus. Siinä hakija hankkii osaamista ja vie tutkintoaan eteenpäin samalla kun hän testaa, onko hänellä kykyä ja motivaatiota vaativan korkeakoulututkinnon suorittamiseen.

Vuoden samkilaiseksi henkilökunta äänesti keskuudestaan vahtimestari Mika Syngelmän. Perusteluissa Mikaa kehuttiin sydämelliseksi asiakaspalvelijaksi, joka on aina valmis auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin. Häneltä löytyy aimo annos huumorintajua ja ”lehmän hermot” kiireenkin keskellä, perusteltiin valintaa.

Vuoden opettajan, lehtori Hans Niemisen palkitsi opiskelijoiden äänestyksen perusteella opiskelijakunta SAMMAKKO. Niemistä luonnehdittiin perusteluissa muun muassa näin: ”Ammattitaitoinen, osaa opettaa todella hyvin ja perusteellisesti, omaa myös hyvän huumorintajun.”, ”Opettajasta todella näkee, että hän nauttii työstään. Hänellä on intohimo sekä opettamiseen että ohjelmointiin ja tietokantoihin, eikä hän pelkää näyttää sitä. Kiinnostava tapa esittää asioita.”

 

Henkilöstöpäivää vietettiin ensimmäistä kertaa Porin uuden kampuksen Agora-salissa.

Uusimmat

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA