Kuukauden kuvana Hanna Joronen: Hänen ylhäisyytensä

Kuukauden kuva -sarjassa on Hanna Jorosen leijona-aihe. Hanna kertoo aiheenvalinnastaan tekstissä, mutta katsojan tulkinnoille jää tilaa: "En yleensä avaa teoksiani aivan läpikotaisin, koska pidän siitä, miten ihmiset luovat niistä itse omat tulkintansa. Kuuntelen niitä mielelläni.", hän kirjoittaa.

13.10.2016 | Teksti: Hanna Joronen | Kuva: Hanna Joronen

Kuukauden kuva Hanna Joronen Hanen ylhaisyytensa

Hanna Joronen: Hänen ylhäisyytensä, 74x100cm, akryyli kankaalle, 2016

Työskentelyäni voi kuvata niin, että viivyn yleensä yhden kuva-aihepiirin parissa katsellen sitä eri näkökulmista, ja kun sitä on käsitelty tarpeeksi, siirryn luonnollisesti seuraavaan. Olen nyt leijonien maalausvaiheessa.

Yleensä saan virikkeen jostain hyvin pienestä, kuten halusta maalata leijonan tuuhea harja sekä käyttää vaihteeksi tulisia värejä, ja sitten tuo aihepiiri ottaa vallan ja tulen huomaamaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Yksinkertainen kuva-aihe saa syvempiä merkityksiä. Aihetta tulee niin kauan kuin tulee.

Leijona kiehtoo minua nyt monellakin tavalla. Ensinnäkin esteettisesti: olen pitkään halunnut maalata leijonan. Sekä symbolisesti: se kuvastaa voimaa ja herruutta. Sitä on käytetty myös paljon vertauskuvallisesti Raamatussa. Useammalla hahmolla voi luoda jännitteitä ja tarinallisuutta.

En yleensä avaa teoksiani aivan läpikotaisin, koska pidän siitä, miten ihmiset luovat niistä itse omat tulkintansa. Kuuntelen niitä mielelläni.

Työvälineinäni käytän sekä akryyli- että öljymaaleja. Nykyinen maalaustyylini on hidastunut, niin että öljymaalit ovat ajankohtaisemmat kuin akryyli, jolla aikaisemmin pikavauhdilla roiskin maisematöitä. Olen tyyliltäni varsin nopea maalari, maalaten useaa taulua yhtä aikaa, vaikka olen siirtynyt hieman pitkäjännitteisempään ja prosessinomaisempaan maalaustyöhön. Samoin olen viimeisen vuoden aikana siirtynyt maisemien maalaamisesta elollisiin olentoihin.

Hanna Joronen (s. 1993 Parikkalassa) on Kankaanpään taidekoulusta keväällä 2017 valmistuva maalari

13.10.2016 | Teksti: Hanna Joronen | Kuva: Hanna Joronen

KUUKAUDEN KUVAT

Kuukauden kuva Henri Ijas The Frying Pan
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Henri Ijäs: The frying pan

"Töissäni sekoittuvat intiimit ja yhteiskunnalliset tasot. On tärkeää, että teokset antavat vastaanottajilleen ajateltavaa ja että ne muodostavat tilan jonkin erilaisen kokemiselle", kirjoittaa Henri Ijäs kuukauden kuvasta 1/16.
kuukauden kuva salla valle_pieceofpaper
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Salla Valle: Piece of paper

"Esineiden näkeminen tapahtumallisina on inspiroinut minua työskentelemään ja tekemään esityksiä niiden kanssa. Toisaalta olen viime aikoina kiinnostunut kokeilemaan mitä syntyy, jos jätänkin esineet pois oman kehon jäädessä ainoaksi työvälineeksi", kirjoittaa Salla Valle kuvataiteen opiskelijoiden töistä ja taiteen tekemisestä kertovassa sarjassa.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni