Kuukauden kuvana Hanna Joronen: Hänen ylhäisyytensä

Kuukauden kuva -sarjassa on Hanna Jorosen leijona-aihe. Hanna kertoo aiheenvalinnastaan tekstissä, mutta katsojan tulkinnoille jää tilaa: "En yleensä avaa teoksiani aivan läpikotaisin, koska pidän siitä, miten ihmiset luovat niistä itse omat tulkintansa. Kuuntelen niitä mielelläni.", hän kirjoittaa.

13.10.2016 | Teksti: Hanna Joronen | Kuva: Hanna Joronen

Kuukauden kuva Hanna Joronen Hanen ylhaisyytensa

Hanna Joronen: Hänen ylhäisyytensä, 74x100cm, akryyli kankaalle, 2016

Työskentelyäni voi kuvata niin, että viivyn yleensä yhden kuva-aihepiirin parissa katsellen sitä eri näkökulmista, ja kun sitä on käsitelty tarpeeksi, siirryn luonnollisesti seuraavaan. Olen nyt leijonien maalausvaiheessa.

Yleensä saan virikkeen jostain hyvin pienestä, kuten halusta maalata leijonan tuuhea harja sekä käyttää vaihteeksi tulisia värejä, ja sitten tuo aihepiiri ottaa vallan ja tulen huomaamaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Yksinkertainen kuva-aihe saa syvempiä merkityksiä. Aihetta tulee niin kauan kuin tulee.

Leijona kiehtoo minua nyt monellakin tavalla. Ensinnäkin esteettisesti: olen pitkään halunnut maalata leijonan. Sekä symbolisesti: se kuvastaa voimaa ja herruutta. Sitä on käytetty myös paljon vertauskuvallisesti Raamatussa. Useammalla hahmolla voi luoda jännitteitä ja tarinallisuutta.

En yleensä avaa teoksiani aivan läpikotaisin, koska pidän siitä, miten ihmiset luovat niistä itse omat tulkintansa. Kuuntelen niitä mielelläni.

Työvälineinäni käytän sekä akryyli- että öljymaaleja. Nykyinen maalaustyylini on hidastunut, niin että öljymaalit ovat ajankohtaisemmat kuin akryyli, jolla aikaisemmin pikavauhdilla roiskin maisematöitä. Olen tyyliltäni varsin nopea maalari, maalaten useaa taulua yhtä aikaa, vaikka olen siirtynyt hieman pitkäjännitteisempään ja prosessinomaisempaan maalaustyöhön. Samoin olen viimeisen vuoden aikana siirtynyt maisemien maalaamisesta elollisiin olentoihin.

Hanna Joronen (s. 1993 Parikkalassa) on Kankaanpään taidekoulusta keväällä 2017 valmistuva maalari

13.10.2016 | Teksti: Hanna Joronen | Kuva: Hanna Joronen

KUUKAUDEN KUVAT

Kuukauden kuva Henri Ijas The Frying Pan
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Henri Ijäs: The frying pan

"Töissäni sekoittuvat intiimit ja yhteiskunnalliset tasot. On tärkeää, että teokset antavat vastaanottajilleen ajateltavaa ja että ne muodostavat tilan jonkin erilaisen kokemiselle", kirjoittaa Henri Ijäs kuukauden kuvasta 1/16.
kuukauden kuva salla valle_pieceofpaper
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Salla Valle: Piece of paper

"Esineiden näkeminen tapahtumallisina on inspiroinut minua työskentelemään ja tekemään esityksiä niiden kanssa. Toisaalta olen viime aikoina kiinnostunut kokeilemaan mitä syntyy, jos jätänkin esineet pois oman kehon jäädessä ainoaksi työvälineeksi", kirjoittaa Salla Valle kuvataiteen opiskelijoiden töistä ja taiteen tekemisestä kertovassa sarjassa.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html