Skip to content

Kuukauden kuvana Hanna Joronen: Hänen ylhäisyytensä

Kuukauden kuva -sarjassa on Hanna Jorosen leijona-aihe. Hanna kertoo aiheenvalinnastaan tekstissä, mutta katsojan tulkinnoille jää tilaa: "En yleensä avaa teoksiani aivan läpikotaisin, koska pidän siitä, miten ihmiset luovat niistä itse omat tulkintansa. Kuuntelen niitä mielelläni.", hän kirjoittaa.

13.10.2016 | Teksti: Hanna Joronen | Kuva: Hanna Joronen

Kuukauden kuva Hanna Joronen Hanen ylhaisyytensa

Hanna Joronen: Hänen ylhäisyytensä, 74x100cm, akryyli kankaalle, 2016

Työskentelyäni voi kuvata niin, että viivyn yleensä yhden kuva-aihepiirin parissa katsellen sitä eri näkökulmista, ja kun sitä on käsitelty tarpeeksi, siirryn luonnollisesti seuraavaan. Olen nyt leijonien maalausvaiheessa.

Yleensä saan virikkeen jostain hyvin pienestä, kuten halusta maalata leijonan tuuhea harja sekä käyttää vaihteeksi tulisia värejä, ja sitten tuo aihepiiri ottaa vallan ja tulen huomaamaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Yksinkertainen kuva-aihe saa syvempiä merkityksiä. Aihetta tulee niin kauan kuin tulee.

Leijona kiehtoo minua nyt monellakin tavalla. Ensinnäkin esteettisesti: olen pitkään halunnut maalata leijonan. Sekä symbolisesti: se kuvastaa voimaa ja herruutta. Sitä on käytetty myös paljon vertauskuvallisesti Raamatussa. Useammalla hahmolla voi luoda jännitteitä ja tarinallisuutta.

En yleensä avaa teoksiani aivan läpikotaisin, koska pidän siitä, miten ihmiset luovat niistä itse omat tulkintansa. Kuuntelen niitä mielelläni.

Työvälineinäni käytän sekä akryyli- että öljymaaleja. Nykyinen maalaustyylini on hidastunut, niin että öljymaalit ovat ajankohtaisemmat kuin akryyli, jolla aikaisemmin pikavauhdilla roiskin maisematöitä. Olen tyyliltäni varsin nopea maalari, maalaten useaa taulua yhtä aikaa, vaikka olen siirtynyt hieman pitkäjännitteisempään ja prosessinomaisempaan maalaustyöhön. Samoin olen viimeisen vuoden aikana siirtynyt maisemien maalaamisesta elollisiin olentoihin.

Hanna Joronen (s. 1993 Parikkalassa) on Kankaanpään taidekoulusta keväällä 2017 valmistuva maalari

13.10.2016 | Teksti: Hanna Joronen | Kuva: Hanna Joronen

KUUKAUDEN KUVAT

Kuukauden kuva Henri Ijas The Frying Pan
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Henri Ijäs: The frying pan

"Töissäni sekoittuvat intiimit ja yhteiskunnalliset tasot. On tärkeää, että teokset antavat vastaanottajilleen ajateltavaa ja että ne muodostavat tilan jonkin erilaisen kokemiselle", kirjoittaa Henri Ijäs kuukauden kuvasta 1/16.
kuukauden kuva salla valle_pieceofpaper
| Kuvataide

Kuukauden kuvana Salla Valle: Piece of paper

"Esineiden näkeminen tapahtumallisina on inspiroinut minua työskentelemään ja tekemään esityksiä niiden kanssa. Toisaalta olen viime aikoina kiinnostunut kokeilemaan mitä syntyy, jos jätänkin esineet pois oman kehon jäädessä ainoaksi työvälineeksi", kirjoittaa Salla Valle kuvataiteen opiskelijoiden töistä ja taiteen tekemisestä kertovassa sarjassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc