Hallintojohtaja Leena Lammassaari arvostaa paikallista koulutusta ja työllisyyttä sekä opiskelijan että työnantajan kokemuksella
LähiTapiolan hallintojohtaja Leena Lammassaari on tehnyt kaupalliset opintonsa pitkän linjan kautta. SAMK tuli kuvioihin mukaan, kun Leena lähti suorittamaan tradenomiopintoja työn ohessa. Päämääränä oli osaamisen päivittäminen ja uralla eteneminen.

– Olen tehnyt LähiTapiolassa vähän kaikkea. Opintojen myötä sain lisää valmiuksia talouteen ja hallintoon. Olin sen jälkeen töissä asiakaspalvelupäällikkönä ja sisäisten palvelujen päällikkönä.
Heti kun mahdollista, eli kolmen vuoden kuluttua AMK-tutkinnon suorittamisesta, Leena lähti opiskelemaan ylempää AMK-tutkintoa yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen ohjelmassa.
Opiskelu ei mennyt aivan ideaaliajassa läpi, mutta syy oli hyvä: perheeseen syntyi kaksoset.
Leenan mielestä työn ohessa opiskelu on ollut erittäin mielekästä, koska oppimiaan asioita on pystynyt koko ajan viemään käytännön työhön ja kehittämään sitä kautta omaa työtään ja työyhteisöä.
Harjoittelijat voimavarana ja yrityksen kasvoina
Idea harjoittelijoiden käyttämisestä syntyi myös koulutuksen aikana ryhmätyötilanteessa.
– Ryhmätöissä oli vastuut jaettu tarkasti ja siinä tuli mieleen, että kunpa kaikki opiskelijat pääsisivät harjoittelemaan työelämätaitoa jo opiskeluaikana. Ja pääsisivät kokeilemaan myös johtamistaitoja perehdyttämällä uusia harjoittelijoita.
LähiTapiolassa uuden työntekijän syvällinen perehdyttäminen on vuoden kahden projekti. Harjoittelijan viiden kuukauden periodi on tähän verrattuna lyhyt, mutta yhtiössä halutaan antaa harjoittelijalle kuitenkin mahdollisimman laaja käytännön näkökulma siihen, mitä kaikkea vakuutusyhtiössä tehdään.
– Vaikka meillä on ollut hyviä harjoittelijoita, kaikkia ei voida millään palkata, mutta aina joku jää töihin, jos työpaikka on auki, Leena kertoo.
– Osa lähtee myös LähiTapiola-ryhmän toimipisteisiin muualle maahan. Tämäkin on hyvä mahdollisuus valtakunnallisessa toiminnassa.
Mahdollisuuksien mukaan harjoittelijat osallistuvat myös erilaisiin kehittämishankkeisiin ja tekevät opinnäytetöitä. Viimeksi valmistunut opinnäytetyö käsitteli työntekijöiden työajan jakautumisesta kustannuslaskennan perusteeksi. Uusin opinnäytetyö tulee liittymään palvelumuotoiluun.
– Harjoittelijakäytäntö nykymuodossaan on ollut vuodesta 2014 asti ja perehdyttämissuunnitelman teki meillä harjoittelijana ollut SAMKin opiskelija!
Arvostamme harjoittelijassa oma-aloitteisuutta, avoimuutta, sosiaalisia taitoja ja oppimiskykyä.
– Harjoittelijat ovat oikeasti yrityksemme kasvot. He ovat ensimmäiset, jotka asiakkaat näkevät meille tullessaan, Leena Lammassaari korostaa.
LähiTapiola lahjoitti SAMKille
LähiTapiolalle on tärkeää, että osaavaa väkeä on saatavilla. Yhtiö antoi oman panoksensa asiaan lahjoittamalla SAMKille 100 000 euroa alueen elinvoimaisuuden tukemiseen ja työllisyyden edistämiseen.
– Jos täällä ei ole koulutusta alueen yrityksille, niin mistä tekijät otetaan? Meille on tärkeää, että koulutusta ja tarvittaessa myös täydennyskoulutusta on saatavissa siellä, missä me ja muut alueen yritykset toimimme.