Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään yhteishakuaika ammattikorkeakouluihin käynnistyi. Haussa on suomenkielisiä AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavia koulutuksia.

Opiskelijoita SAMKin Porin kampuksen Agora-kahviossa.
Kuvaaja: Mikael Hanhikangas

SAMKin opiskelijat ovat palanneet kampuksille pitkän etäopiskeluajan jälkeen. Kuvassa SAMKin opiskelijat Katariina Kurtti (vas.) ja Erika Korpunen (arkistokuva).

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 14 päiväopetuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa, seitsemän monimuoto- tai verkkokoulutuksena tarjottavaa tutkinto-ohjelmaa ja viisi YAMK-tutkinto-ohjelmaa (Master). Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 1000 ja YAMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200.

Uutuutena on hyvinvointiteknologian YAMK-tutkintoon johtavan koulutuksen suuntautuminen ”Hyvinvointianalyytikko digitaalisen tiedon asiantuntijana”. Tämä hyvinvointianalyytikon pätevyyteen oikeuttava suuntautuminen järjestetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Tarve koulutukselle on noussut työelämästä. Koulutuksessa pohditaan, mihin kaikkeen sosiaali- ja terveysalalla kerättyä dataa voidaan hyödyntää. Sitä voidaan hyödyntää paitsi asiakasymmärryksen lisäämiseen, myös tiedolla johtamiseen, esimerkiksi erilaisten sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen liittyen. Suuntautuminen toteutetaan yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Käynnissä opetussuunnitelmien uudistus – taustalla kestävän kehityksen periaatteet

SAMKissa on käynnissä opetussuunnitelmien uudistus. Uudistustyö toteutetaan kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Ajatuksena on, että jokaisen tutkinto-ohjelman ja opintojakson kohdalla pohditaan, miten kestävä kehitys liittyy alaan ja kyseiseen opintojaksoon.

– Kaikkien korkeakoulusta valmistuneiden perustaito on kestävän kehityksen osaaminen. Työmarkkinoilla on suuri tarve kestävän kehityksen osaamiseen ja kestävän kehityksen sisällöt tulevat olemaan läpileikkaavana teemana kaikissa tutkinnoissa kunkin alan muiden välttämättömien ja myös tulevaisuuteen vahvasti suuntaavien teemojen kanssa, opetuksen vararehtori Timo Mattila kertoo.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 16.3.-30.3.2022.

Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi

Katso haussa olevat koulutukset

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.