Etsi

Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään haut ammattikorkeakouluihin ovat käynnissä. SAMKissa on kaksi eri hakuaikaa. Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset ovat haussa 13.3.–3.4.2019 ja suomenkieliset 20.3.–3.4.2019.


Vielä ehdit hakea syksyllä 2019 alkaviin koulutuksiin 22.7. asti. Katso haussa olevat koulutukset samk.fi/haku

20.3.2019 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

SAMKissa on tällä hetkellä yhteensä n. 6000 opiskelijaa.

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 21 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kuusi monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja seitsemän ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englanninkielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa jo tammikuussa.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2019.

Sosionomitutkinnolla vielä varhaiskasvatuksen opettajaksi

Uuden varhaiskasvatuslain myötä viimeistään elokuussa 2019 sosionomin opinnot aloittava voi vielä pätevöityä varhaiskasvatuksen opettajaksi ja varhaiskasvatuksen sosionomiksi. 1.9.2019 tai sen jälkeen opinnot aloittava voi saada vain varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden. Kevään yhteishaku on siis viimeinen tilaisuus hakeutua ammattikorkeakouluun varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuteen johtaviin opintoihin. Sosionomitutkinnon opetussuunnitelmaan sisältyy silti jatkossakin varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opintoja.

– SAMKissa sosionomiksi voi opiskella päivätoteutuksessa, joka on suunnattu ylioppilaille ja ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille. Sosionomiksi voi opiskella myös monimuotototeutuksessa, jonka kohderyhmänä ovat työssäkäyvät alan ammatillisen tutkinnon suorittaneet. Päivätoteutuksessa on tarjolla 60 aloituspaikkaa ja monimuotototeutuksessa 20 aloituspaikkaa, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012

Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi

Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Haku SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin käynnissä

Haku syksyllä 2019 alkaviin bachelor-koulutuksiin on käynnissä 9.–23.1.2019. SAMKissa on haettavana seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.
Opiskelijat kirjaston sohvalla kuva Katri Vakiparta
| Opinnot ja opetus

SAMKin opiskelijat tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä

SAMKin opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä, kertoo SAMKin opiskelijakysely vuodelta 2016. Suhteet opiskelijatovereihin ja opettajiin olivat siis keskimäärin hyvässä kunnossa. Kysely on kokonaisuudessaan luettavissa netissä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA