Ensimmäiset vanhustyön YAMKit valmistuivat

SAMKista valmistuu maanantaina 19.12. neljä ensimmäistä vanhustyön masters-tason koulutuksen suorittanutta. Otsikot vanhustyöstä eivät ole olleet mairittelevia: kaltoinkohtelua, kiirettä ja sitä, että ei oteta vakavasti. Arjessa toimivaa kehittämistä tarvitaan.

16.12.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Katri Väkiparta

ikaantyneet_kavakip

Katri Keihas vanhustyon YAMK–  Hoitajamitoitus on oltava, mutta kaikkea ei tehdä rahalla eikä lisääntyvillä käsillä. Paljon tehdään asenteella työhön, pienillä muutoksilla työssä, sanoo Katri Keihäs Pöytyältä. Hän halusi opinnoista osaamista siihen, miten yhdistetään asiakastyön yksilölähtöisyys ja hyvä henkilöstöhallinto, joka vahvistaa työntekijöiden innostusta.

Armi Kreivila vanhustyo YAMKArmi Kreivilä Säkylän kunnan ikäneuvolasta nostaa esiin alan kehittäjäosaajien verkostoitumista. Ylempi AMK -opiskelijat ovat jo alansa osaajia tahollaan, joten verkostoitumisen merkitys korostuu.
– Tätä työtä ei tehdä yksin, vaan on hyvä kilauttaa kaverille. Samat ongelmat ja haasteet meillä on kaikilla. Muilta saa vinkkiä siitä, mitä voisi tehdä ja mitä ainakaan ei kannata tehdä, ihan arkisia juttuja.

Keihäs on valmistuttuaan sairaanhoitaja (ylempi AMK), Kreivilä geronomi (ylempi AMK). Tutkintonimike riippuu aiemmasta tutkinnosta. Muut kaksi nyt valmistuvaa ovat Anna-Maria Uski Kaarinasta ja Riitta Tähtinen Kankaanpäästä.

Ikääntyneiden palvelut

Ikääntyneiden palvelut on Satakunnan ammattikorkeakoulun strateginen vahvuusala. SAMKin ensimmäinen vanhustyön ylempi AMK -ryhmä aloitti syksyllä 2015, ensimmäiset valmistuvat jouluksi 2016. Ryhmässä aloittaneiden lähtökohtaiset tutkinnot olivat geronomi (AMK), sairaanhoitaja (AMK) ja sosionomi (AMK), joiden mukaisesti maisteritason tutkintonimike muodostetaan – siis suluissa (ylempi AMK), tuttavallisemmin YAMK.

16.12.2016 | Teksti: Aino Pelto-Huikko | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta

Armi Kreivila talks on the phone and takes notes in the office
| Hyvinvointi ja terveys

Säkylän ikäneuvolassa palvelee nyt geronomi (YAMK) Armi Kreivilä

– Ikäneuvola on toimiva konsepti, ja tämä on tulevaisuutta. Tämä on ennen kaikkea paikka, jossa on tietoa ja osaamista ohjata ikäihmisiä oikeisiin paikkoihin ja palveluihin, sanoo vanhuspalvelujen koordinaattori Armi Kreivilä Säkylän ikäneuvolasta. Kreivilä on yksi neljästä ensimmäisestä opiskelijasta, jotka valmistuvat SAMKista ylemmästä vanhustyön koulutusohjelmasta juuri ennen joulua.
Nurse Katri Keihäs stands next to a Christmas tree
| Hyvinvointi ja terveys

Katri Keihäs haluaa panostaa ikäihmisten yksilöllisiin tarpeisiin

– Vanhustenhoitoon tarvitaan suurta kulttuurista muutosta ja tietoa siitä, miten se onnistuu, sanoo Katri Keihäs Pöytyältä. Siinä oli vahva motiivi opiskeluun. Keihäs on yksi ensimmäisistä valmistujista vanhustyön ylempi AMK -ryhmästä, joka puheitten mukaan tuntuu olleen loistoryhmä: vertaistukea ja osaamisen laajentamista.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/

SAMKissa lehtorina toimiva kuvanveistäjä Heli Ryhänen on saanut Pirkanmaan taidepalkinnon. Taidetoimikunnan mielestä hänen teoksensa ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta. @aamulehti #kuvataide #katsetulevaisuuteen
https://www.aamulehti.fi/kuvataide/art-2000008415265.html