Etsi

Ensimmäiset vanhustyön YAMKit valmistuivat

SAMKista valmistuu maanantaina 19.12. neljä ensimmäistä vanhustyön masters-tason koulutuksen suorittanutta. Otsikot vanhustyöstä eivät ole olleet mairittelevia: kaltoinkohtelua, kiirettä ja sitä, että ei oteta vakavasti. Arjessa toimivaa kehittämistä tarvitaan.

16.12.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

ikaantyneet_kavakip

Katri Keihas vanhustyon YAMK–  Hoitajamitoitus on oltava, mutta kaikkea ei tehdä rahalla eikä lisääntyvillä käsillä. Paljon tehdään asenteella työhön, pienillä muutoksilla työssä, sanoo Katri Keihäs Pöytyältä. Hän halusi opinnoista osaamista siihen, miten yhdistetään asiakastyön yksilölähtöisyys ja hyvä henkilöstöhallinto, joka vahvistaa työntekijöiden innostusta.

Armi Kreivila vanhustyo YAMKArmi Kreivilä Säkylän kunnan ikäneuvolasta nostaa esiin alan kehittäjäosaajien verkostoitumista. Ylempi AMK -opiskelijat ovat jo alansa osaajia tahollaan, joten verkostoitumisen merkitys korostuu.
– Tätä työtä ei tehdä yksin, vaan on hyvä kilauttaa kaverille. Samat ongelmat ja haasteet meillä on kaikilla. Muilta saa vinkkiä siitä, mitä voisi tehdä ja mitä ainakaan ei kannata tehdä, ihan arkisia juttuja.

Keihäs on valmistuttuaan sairaanhoitaja (ylempi AMK), Kreivilä geronomi (ylempi AMK). Tutkintonimike riippuu aiemmasta tutkinnosta. Muut kaksi nyt valmistuvaa ovat Anna-Maria Uski Kaarinasta ja Riitta Tähtinen Kankaanpäästä.

Ikääntyneiden palvelut

Ikääntyneiden palvelut on Satakunnan ammattikorkeakoulun strateginen vahvuusala. SAMKin ensimmäinen vanhustyön ylempi AMK -ryhmä aloitti syksyllä 2015, ensimmäiset valmistuvat jouluksi 2016. Ryhmässä aloittaneiden lähtökohtaiset tutkinnot olivat geronomi (AMK), sairaanhoitaja (AMK) ja sosionomi (AMK), joiden mukaisesti maisteritason tutkintonimike muodostetaan – siis suluissa (ylempi AMK), tuttavallisemmin YAMK.

16.12.2016 | Teksti: Anne Sankari | Kuva: Katri Väkiparta

Lisää aiheesta

Armi Kreivila vanhustyo YAMK
| Hyvinvointi ja terveys

Säkylän ikäneuvolassa palvelee nyt geronomi (YAMK) Armi Kreivilä

– Ikäneuvola on toimiva konsepti, ja tämä on tulevaisuutta. Tämä on ennen kaikkea paikka, jossa on tietoa ja osaamista ohjata ikäihmisiä oikeisiin paikkoihin ja palveluihin, sanoo vanhuspalvelujen koordinaattori Armi Kreivilä Säkylän ikäneuvolasta. Kreivilä on yksi neljästä ensimmäisestä opiskelijasta, jotka valmistuvat SAMKista ylemmästä vanhustyön koulutusohjelmasta juuri ennen joulua.
| Hyvinvointi ja terveys

Katri Keihäs haluaa panostaa ikäihmisten yksilöllisiin tarpeisiin

– Vanhustenhoitoon tarvitaan suurta kulttuurista muutosta ja tietoa siitä, miten se onnistuu, sanoo Katri Keihäs Pöytyältä. Siinä oli vahva motiivi opiskeluun. Keihäs on yksi ensimmäisistä valmistujista vanhustyön ylempi AMK -ryhmästä, joka puheitten mukaan tuntuu olleen loistoryhmä: vertaistukea ja osaamisen laajentamista.

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA