Ensimmäiset rakennus- ja talotekniikan ylemmän tutkinnon opiskelijat aloittivat opintonsa

SAMKissa on tällä viikolla aloittanut ensimmäinen rakennus- ja talotekniikan ylemmän AMK -tutkinnon opiskelijaryhmä.

9.9.2016 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Informaatikko Susanna Ruohomäki perehdytti uusia opiskelijoita tiedonhakuun. Sami Kariaho (toinen oikealta) on jo jonkin aikaa pohtinut ylemmän tutkinnon opintoihin lähtemistä.
Informaatikko Susanna Ruohomäki perehdytti uusia opiskelijoita tiedonhakuun. Sami Kariaho (toinen oikealta) on jo jonkin aikaa pohtinut ylemmän tutkinnon opintoihin lähtemistä.

Ryhmässä opiskelee sekä rakennus- että LVI-alan insinöörejä, jotka ovat valmistumisen jälkeen olleet vähintään kolme vuotta työelämässä.

SAMKissa on ollut jo pidempään kiinnostusta kouluttaa rakennus- ja talotekniikan Master-tutkintoon. Nyt mahdollisuus tuli. Idea koulutukseen lähti siitä, kun ylempi AMK-tutkinto tunnistettiin pätevyysvaatimuksissa diplomi-insinöörin rinnalle maankäyttö- ja rakennuslakiin.

– Esimerkiksi erittäin vaativissa kohteissa on pätevyysvaatimus, johon tällä koulutuksella nyt vastattiin, kertoo lehtori Jarkko Heinonen.

Koulutuksella on haluttu vastata myös muihin alan ajankohtaisiin teemoihin. – Erityiskysymyksiä on noussut esimerkiksi sisäilmaan, energiatehokkuuteen, tietomalleihin, mallinnukseen ja rakennusfysiikkaan liittyen, Jarkko Heinonen kertoo.

Opetussuunnitelma yhteistyössä alueen yritysten kanssa

Yksi uusista opiskelijoista on Sami Kariaho, joka on valmistunut SAMKista LVI-alan insinööriksi vuonna 1998. Hän on jo muutaman vuoden pohtinut ylemmän tutkinnon suorittamista. Aiemmin LVI-alan ylempää tutkintoa ei ole kuitenkaan ollut mahdollista suorittaa lähellä.

– Olen ollut valmistumisen jälkeen jo pitkään työelämässä. Nyt kun oli mahdollisuus lisäkoulutukseen ja hyvä hetki elämässä, niin lähdin mukaan, hän kertoo.

Koulutuksen opetussuunnitelma on tehty yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Mukana suunnittelutyössä oli rakennustekniikan laajennettu neuvottelukunta.

Aloittavat opiskelijat ovat pääsääntöisesti Satakunnan alueelta. Osa opiskelijoista suorittaa polkuopintoja. Polkuopinnot tarkoittavat sitä, että opiskelija voi suorittaa 15 opintopistettä tutkintoryhmän mukana ja hakea avoimen AMKin erillisvalinnassa tutkinto-opiskelijaksi.

Rakennus- ja talotekniikan Master-koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, mikä mahdollistaa opiskelun työn ohessa.

Lisätiedot koulutuksesta: Lehtori Jarkko Heinonen, jarkko.heinonen@samk.fi, p. 044 710 3344

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.