Etsi

Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen helpottui

SAMKin kirjaston tarjoamaan Ellibsin e-kirjapalveluun kirjaudutaan nyt SAMK-tunnuksella. Yksi kirjautuminen riittää, eikä palveluun enää tarvitse tehdä omaa käyttäjätunnusta.

15.8.2018 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Ellibs

Ellibs

Kirjasto tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle runsaasti kotimaisia e-kirjoja Ellibs-palvelussa. Palveluun kirjautuminen vaati aikaisemmin sekä kirjautumisen SAMK-tunnuksella että oman käyttäjätunnuksen luomisen ja kirjautumisen sillä.

Nyt riittää yksi kirjautuminen SAMK-tunnuksella. Palveluun ei enää tarvitse tehdä omaa käyttäjätunnusta.

Palveluun mennään Finnan Ellibs-linkistä tai etsitään tietty kirja Finnasta ja mennään sen linkistä. SAMKin opiskelijan tulee mennä Ellibsiin tai siellä olevaan kirjaan aina Finnan tarjoamasta linkistä, jotta palvelu tunnistaa käyttöoikeuden oikein.

Palvelussa klikataan Kirjaudu sisään. Sen jälkeen klikataan ruutua käyttöehtojen hyväksymisen merkiksi ja valitaan Haka Login. Sitten valitaan Satakunnan ammattikorkeakoulu ja kirjaudutaan SAMK-tunnuksella. Kirjautumisen jälkeen saa e-kirjat luettavaksi ja ladattavaksi sekä pystyy varaamaan e-kirjoja.

Useita Ellibsin e-kirjoja voi lukea suoraan tietokoneen selainohjelmassa tarvitsematta ladata kirjaa omaan laitteeseen. Halutessa kirjan voi ladata omaan laitteeseen. Ladatun kirjan lukeminen ei vaadi nettiyhteyttä.

Tarvitaan lukuohjelma: Adobe Digital Editions tai Bluefire

E-kirjan lataaminen omaan tietokoneeseen vaatii ilmaisen ohjelman Adobe Digital Editions, joka on eri ohjelma kuin tavallisten PDF-tiedostojen lukemiseen käytetty Adobe Reader. Tablettiin tarvitaan Bluefire-sovellus. Nämä ohjelmat ovat tarpeen eräissä muissakin e-kirjapalveluissa.

Tarkemmat ohjeet Ellibs-palveluun ja lukuohjelman asennukseen löytyvät Finnan Ohje-valikon kautta.

 

Lisää aiheesta

Ellibs
| Kirjasto

Useita kysyttyjä kurssikirjoja Ellibs-palveluun

SAMKin kirjaston tarjoama Ellibsin e-kirjapalvelu täydentyi useilla terveysalan ja liiketalouden kurssikirjoilla.
Opiskelija ja läppäri
| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @Arene_ry Arene vieraili Kiinassa NAEA:n järjestämässä AMK-rehtoreiden foorumissa. Kiina hakee Suomesta esimerkkiä ammattikor… https://t.co/VWbaEBUJIt
  • RT @Arene_ry ”Hallitus piti lupauksensa ja koulutuksen kunnianpalautus toteutui. Ammattikorkeakoulut ovat tyytyväisiä hallitukse… https://t.co/2YjRvp5Dpe
  • RT @RoboAI2 Muista ilmoittautua 4.10. Porin kampuksella järjestettävään NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaariin. Tilaisuus o… https://t.co/jttJK0I4FR