E-kirjapalvelu pesi kasvonsa: Ebrary on nyt Ebook Central

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary on nyt Ebook Central. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta. Myös kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat siirtyivät uuteen palveluun.

30.3.2017 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: ProQuest

Ebook Central, näytönkaappaus, screenshot

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary sekä kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat yhdistyivät ProQuestin omistamaan uuteen Ebook Central -palveluun. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta.

Ebook Centraliin mennään kirjaston Finnan linkistä ja kirjaudutaan SAMK-tunnuksella. Palvelussa löydät e-kirjan hakemalla vaikkapa kirjan nimellä tai aiheella. Voit myös selata palvelun aihealueita linkistä Browse Subjects.

Ebook Central ebook tools

Kaikki e-kirjat ovat mukavasti luettavissa tietokoneen selaimella ilman erillistä lukuohjelmaa. Lukuohjelmaa kuitenkin tarvitset, jos haluat ladata kirjan tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen luettavaksi esimerkiksi sellaista tilannetta varten, jossa ei ole nettiyhteyttä käytettävissä. Kirjaa ladattaessa palvelu opastaa, millainen lukuohjelma laitteeseen pitää asentaa. Latauksen jälkeen e-kirja toimii laitteessasi valitsemasi ajan – ns. laina-ajan, jonka jälkeen kirja tulee ladata uudelleen, jos haluat jatkaa lukemista.

Ebook Central ebook download

 

Kirjautuminen ja käyttäjän omat tiedot

Ebook Centraliin mentäessä kirjaudutaan SAMK-tunnuksella. Samalla aktivoituu palveluun käyttäjälle oma tili. Omia asetuksia voi muuttaa kohdasta Settings. Kirjoja voi tallentaa omaan kirjahyllyyn (Bookshelf).

Ebrary-palvelussa tarvittiin omien tietojen tallentamiseen erillisen tilin luominen. Ebook Centralissa erillistä tiliä ei enää tarvita. Jos sinulla on aiemmin ollut oma Ebrary-tunnus ja olet vaikkapa tallentanut kirjahyllyyn kirjoja tai tehnyt merkintöjä kirjoihin, voit tuoda aikaisemmat tallennuksesi Ebook Centraliin. Klikkaa Bookshelf ja seuraa ohjeita. EBL-palvelun osalta tallennuksesi siirtyvät automaattisesti uuteen palveluun.

 

Monipuoliset työkalut

E-kirjaa lukiessasi voit hyödyntää erilaisia työkaluja kuten korostusta, kirjanmerkkejä, huomautuksia, zoomausta, tulostusta ja kopiointia. Sivumäärä, jonka voit tulostaa ja kopioida, vaihtelee kirjoittain. Voit myös tehdä haun kirjan sisällöstä, lähettää linkin kirjaan ja katsoa lähdeviitteen mallin.

Ebook Central ebook notes

 

Ebook Central löytyy SAMKin kirjaston Finnasta

SAMKin opiskelijat ja henkilöstö pääsevät Ebook Centraliin Finnan linkistä.

Suurin osa palvelun e-kirjanimekkeistä löytyy myös e-kirjalinkkeinä Finnasta.

Kattavia englanninkielisiä käyttöohjeita tarjoaa ProQuestin Ebook Central LibGuide.

 

Lisää aiheesta

Ellibs-kirjasto, näytönkaappaus, screenshot
| Kirjasto

Monen e-kirjan lukeminen muuttui – näin käytät uudistunutta Ellibs-palvelua

SAMKin kirjaston tarjoamien Ellibs-palvelun e-kirjojen lukeminen vaatii nyt käyttäjätunnuksen tekemisen.
ST-Akatemia Online, näytönkaappaus, screenshot
| Kirjasto

ST-Akatemia Online on taloushallinnon ammattilaisen e-kirjahylly

SAMKin kirjaston e-kirjat täydentyivät Suomen Tililintarkastajat ry:n ST-Akatemia Online -kirjahyllyllä. Mukana on useita e-kirjoja kirjanpidosta, verotuksesta ja taloushallinnosta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/