Etsi

Digi ei lomaile – e-kirjat ja e-lehdet palvelevat opiskelijaa, kun kirjasto on suljettu

SAMKin kirjaston e-kirjat, e-lehdet ja verkkoaineistot ovat opiskelijan käytettävissä silloinkin, kun kirjasto on suljettu. Lähes kaikkiin aineistoihin pääsee omalla laitteella kotona tai siellä, missä haluaakin työskennellä opintojen parissa.

13.7.2018 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Felix Russell-Saw/Unsplash

Läppäri

SAMKin kirjaston e-kirjat, e-lehdet ja verkkoaineistot ovat opiskelijan käytettävissä silloinkin, kun kirjasto on suljettu kesällä tai muina loma-aikoina. Lähes kaikkiin aineistoihin pääsee omalla laitteella kotona tai siellä, missä haluaakin työskennellä opintojen parissa. Tässä muutama vinkki opiskelijalle.

Samk.finna.fi tarjoaa linkit opiskelijalle

SAMKin opiskelijan ei kannata googlettaa kirjaston hankkimiin e-kirjoihin ja verkkoaineistoihin. Ne kannattaa etsiä kirjaston Finnasta. Siihen on syy: Finnan linkki aineistoon ohjaa opiskelijan tarvittaessa kirjautumaan SAMK-tunnuksella etäkäyttöön ja sitä kautta aineisto avautuu käyttöön.

Useimmin käytettyihin aineistoihin on linkki Finnan etusivun keskellä olevasta valikosta. Näitä ovat mm. MOT Online -sanakirjasto, Alma Talent Pro -verkkokirjat,  Rakennustieto ja Terveysportti.

 

E-aineistot finnassa

Linkit käytetyimpiin SAMKin kirjaston verkkoaineistoihin ovat Finnan etusivulla.

 

Finnan yläreunan aihealueet-valikosta löytyvät eri alojen omat aineistolistat. Oman alan listaan kannattaa tutustua ainakin silloin, jos tarvitsee aineistoa opinnäytetyöhön tai muuhun laajempaan tehtävään.

Ellibs tarjoaa e-kirjoja eri aloille

Ellibs-palvelussa on e-kirjoja useilta eri kustantajilta ja useille koulutusaloille. Mukana on mm. Sanoma Pron kurssikirjoja. Kirjoja voi lukea netissä tai ladata omaan laitteeseen. Omaan laitteeseen tulee asentaa lukuohjelma. Tarkemmat ohjeet kannattaa lukea Finnan sivulta, jossa on myös linkki palveluun.

Alma Talent Pro on kattava liiketoiminnan e-kirjakokoelma

Sama Alma Talentin nettisivusto tarjoaa pääsyn useampaan kokoelmaan: Bisneskirjastoon, Fokukseen, Verkkokirjahyllyyn sekä Suomen lakiin. Teokset käsittelevät johtamisen, liiketoiminnan kehittämisen, juridiikan, sijoittamisen ja itsensä kehittämisen teemoja. Kirjojen joukossa on useita kurssikirjoja. Näitä e-kirjoja voi lukea tietokoneella, tabletilla ja kännykällä laitteen nettiselaimessa. Lukuohjelman asennusta ei tarvita. Samkilaiset pääsevät palveluun Finnan linkistä.

Rakennustieto ja SFS Online tekniikan opiskelijalle

Rakennustiedon aineisto, RT-tietoväylä (entinen RT-kortisto) sekä standardien SFS Online ovat keskeisiä tekniikan alan tiedonlähteitä. Rakennustiedon aineistoon pääsee Finnan linkistä. SFS Online -palvelun käyttöön on oma ohjeensa.

Terveysportti ja Oppiportti

Duodecimin Terveysportti on alan keskeisin kotimainen tiedonlähde. Oppiportista puolestaan löytyy kattavia e-kirjoja terveysalan opiskelijoille. Mukana on useita kurssikirjoja. Oppiportin kirjoja voi lukea helposti selainohjelmalla.

Lisää eri alojen e-kirjoja löytyy Finnan sivulta ja hakemalla tiettyä kirjaa kirjan nimellä Finnassa.

Tuhansia e-lehtiä tiedejulkaisuista sanomalehtiin

SAMKin kirjasto tarjoaa opiskelijoiden käyttöön tuhansia e-lehtiä sanomalehdistä ammatillisiin ja tieteellisiin julkaisuihin. E-lehtinimekkeisiin on linkit Finnassa ja useimpiin lehtiin pääsee myös etäkäyttönä vaikkapa kotoa. Lisäksi netissä on valtavasti ilmaisia, vapaasti luettavia julkaisuja, joita löytää Finnan lisäksi vaikkapa hakukoneella. Finnan sivuille on koottu tietoa sekä kotimaisista että kansainvälisistä e-lehdistä.

 

Lisää aiheesta

Opiskelija ja läppäri
| Kirjasto

SAMKin kirjasto hankkii e-kirjoja entistä kattavammin

Vuoden aikana on hankittu useita uusia e-kirjakokoelmia ja täydennetty aikaisemmin hankittuja verkkopalveluita kattavammalla sisällöllä. Kirjaston kokoelmat tarjoavat opiskelijalle yli 160 000 verkkojulkaisua.
Ebook Central home page
| Kirjasto

E-kirjapalvelu pesi kasvonsa: Ebrary on nyt Ebook Central

SAMKin kirjaston laajin e-kirjapalvelu Ebrary on nyt Ebook Central. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiede- ja muilta kustantajilta. Myös kirjaston hankkimat EBL-palvelun e-kirjat siirtyivät uuteen palveluun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

  • RT @Arene_ry Arene vieraili Kiinassa NAEA:n järjestämässä AMK-rehtoreiden foorumissa. Kiina hakee Suomesta esimerkkiä ammattikor… https://t.co/VWbaEBUJIt
  • RT @Arene_ry ”Hallitus piti lupauksensa ja koulutuksen kunnianpalautus toteutui. Ammattikorkeakoulut ovat tyytyväisiä hallitukse… https://t.co/2YjRvp5Dpe
  • RT @RoboAI2 Muista ilmoittautua 4.10. Porin kampuksella järjestettävään NEXT2019 Robotiikka- ja hitsausseminaariin. Tilaisuus o… https://t.co/jttJK0I4FR