Chrysalis – kuvataiteen opinnäytetyönäyttely Tampereella

Tampereella avautuu maalis- huhtikuun vaihteessa SAMKin Kankaanpään Taidekoulusta valmistuvien kuvataiteilijoiden perinteinen opinnäytetyönäyttely.

Kuva näyttelyn avajaisista Taidekeskus Mältinrannassa. Kuvassa Pinja Salmen sekä Crista Hyriäisen teokset.

Chrysalis-näyttelyssä on esillä kahdenkymmenenkuuden valmistuvan kuvataiteilijan teoksia. Perhosen koteloa tarkoittava sana kuvastaa opiskelijoiden kasvuprosessia taiteilijoiksi.

Teoksia on toteutettu monin eri menetelmin. Maalaus- ja veistotaiteen lisäksi näyttelystä löytyy installaatioita, pienoisveistoksia ja piirustustaidetta. Tänä vuonna videoteoksia on runsaasti, niitä löytyy jokaisesta galleriasta vähintään yksi. Avajaisissa nähtiin myös liveperformanssi.

Teemoiltaan näyttely on yhtä moninainen kuin tekijänsäkin. Teoksissa käsitellään muun muassa kasvua ja transformaatiota, modernia henkisyyttä ja kommunikaatiota, seksuaalisuutta ja mytologiaa sekä esineen ja tilan merkitystä.

Teokset ovat jaettu kolmeen galleriatilaan; Mältinrantaan, Saskiaan ja Rajatilaan. Näyttelytilat toimivat kuin perhosen kotelot, joihin ammattikorkeakouluprosessi päättyy, ja joista kuoriutuu kaksikymmentäkuusi uutta taiteilijaa ideoineen ja kykyineen kuvataiteen kentälle.

Valmistuvia taiteilijoita ovat ohjanneet taiteilijat
• Ari Pelkonen
• Essi Korva
• Viljami Heinonen
• Essi Kausalainen Galleria Rajatila
Hämeenpuisto 10
01.04 -18.04.2023
Taiteilijat: Alho Noora, Björkbom Tonya, Hietaharju Netta ja Kallio Anna. Galleria Saskia
Pirkankatu 6
31.03 – 19.04.2023
Taiteilijat: Alkio Jenni, Asikainen Emma, Haapanen Janina, Julku Kirsi, Minkkinen Elli, Seppänen Tommi, Stefanescu Camelia, Strengell Elisabet ja Teriaho Senja. Taidekeskus Mältinranta
Kuninkaankatu 2
01.04 – 18.04.2023
Taiteilijat: Amaral Alexandra, Hyriäinen Crista, Joenperä Johannes, Lyhty Kalle, Lyyra Noora, Netanvalo, Pihlajamäki Laura, Pirttisalo Susa, Salmi Pinja, Sietiö Pinja, Sipponen Miia, Topra Milo ja Virtanen Teemu.

Lisätietoja:

Anna Kallio
0400944828
anna.kallio@student.samk.fi Tutustu näyttelyyn Katso kuvia Instagramissa

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.