Etsi

BYOD käyttöön SAMKissa syksystä 2017

BYOD tulee sanoista Bring Your own Device, mikä tarkoittaa, että jokainen opiskelija tuo oman laitteensa ja käyttää sillä oppimisympäristön palveluja.

26.7.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Veera Korhonen

SAMK

BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu kaikissa SAMK-kampusten tiloissa toimiva WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat, virtualisointi, verkkoyhteydet, käyttäjähallinta, sähkönsaanti, tiedotus, tuki, koulutus jne. Syksystä lähtien kaikilta SAMKin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä.

Syyslukukauden 2017 alusta alkaen alkaa toimia BYOD-klinikka, jossa opiskelijat neuvovat ja palvelevat opiskelijoita. Myös SAMKin HelpDesk auttaa BYOD-kysymyksissä.

Opiskelijoiden käytössä ovat ilmaiset Microsoft Office -ohjelmistot sekä OneDrive for Business -tallennustila. F-securen tietoturvan opiskelijat saavat edulliseen etuhintaan. Tulostaminen onnistuu langattomasti kaikkiin SAMKin tulostimiin. Ohjelmistoja, joita ei voi asentaa omille koneille, on asennettu SAMKin IT-luokkiin.

Lue lisää: samk.fi/byod

Uusimmat

Jari Iisakkala pyöräilee usein töihin.
| Liiketoiminta

Jari Iisakkala luotsaa palveluliiketoiminnan osaamisaluetta

Jari Iisakkala aloitti palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtajana huhtikuun alussa. Iisakkala on innoissaan uudesta pestistään ja iloinen siitä, että SAMKin arvostus alueella on kasvanut selvästi viime vuosina.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA