Etsi

BYOD käyttöön SAMKissa syksystä 2017

BYOD tulee sanoista Bring Your own Device, mikä tarkoittaa, että jokainen opiskelija tuo oman laitteensa ja käyttää sillä oppimisympäristön palveluja.

26.7.2017 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Veera Korhonen

SAMK

BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu kaikissa SAMK-kampusten tiloissa toimiva WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat, virtualisointi, verkkoyhteydet, käyttäjähallinta, sähkönsaanti, tiedotus, tuki, koulutus jne. Syksystä lähtien kaikilta SAMKin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä.

Syyslukukauden 2017 alusta alkaen alkaa toimia BYOD-klinikka, jossa opiskelijat neuvovat ja palvelevat opiskelijoita. Myös SAMKin HelpDesk auttaa BYOD-kysymyksissä.

Opiskelijoiden käytössä ovat ilmaiset Microsoft Office -ohjelmistot sekä OneDrive for Business -tallennustila. F-securen tietoturvan opiskelijat saavat edulliseen etuhintaan. Tulostaminen onnistuu langattomasti kaikkiin SAMKin tulostimiin. Ohjelmistoja, joita ei voi asentaa omille koneille, on asennettu SAMKin IT-luokkiin.

Lue lisää: samk.fi/byod

Uusimmat

| Matkailu

Ensimmäiset ryhmät Kiinasta – SAMK perustaa incoming-matkatoimiston

SAMK perustaa uuden kansainvälisen oppimisympäristön, joka on opiskelijavoimin toimiva incoming-koulutusmatkatoimisto SAMK Bridge. Toiminta alkaa tammikuussa 2019 Porin kampuksella. Päätarkoituksena on järjestää koulutusmatkakokonaisuuksia Satakunnassa, kertoo SAMK Bridgen toiminnanjohtaja ja vastuuopettaja, lehtori Maaria Berg.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA