Automaatiotekniikan opiskelijoille kunniaa SICK-innovaatiokilpailusta

Satakunnan ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden automaatiotekniikan opiskelijat Elina Arbelius, Ville Arola ja Ville Nurmi osallistuivat SICK Oy:n järjestämään innovaatiokilpailuun, jossa etsittiin uusia käyttökohteita heidän toimittamalleen laserskannerille.

Opiskelijat tekivät kahta 2D-laserskanneria soveltamalla turvavaloverhon, joka kykenee dynaamisesti adaptoitumaan tuotantolinjan materiaalivirtaan.

6.2.2017 | Teksti: Katri Väkiparta

Ville Arola, Ville Nurmi ja Elina Arbelius, ryhmäkuva.
Kunniamaininnan kilpailussa saaneet: Ville Arola, Ville Nurmi ja Elina Arbelius

Ryhmä lähti ratkaisemaan nykyisiä järjestelmiä aukottomampaa, yksinkertaisempaa ja edullisempaa valoverhojärjestelmää rinnakkaisille kuljetinlinjastoille, joihin kappaleita syöttää yksi siirtovaunu. Tavoitteena oli lisätä turvallisuutta ja vähentää turvakomponenttien määrää.

Opiskelijat tekivät kahta 2D-laserskanneria soveltamalla turvavaloverhon, joka kykenee dynaamisesti adaptoitumaan tuotantolinjan materiaalivirtaan, kertoo ryhmää ohjannut Timo Suvela.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kahdesta turvavaloverhosta muodostetaan lukualue ja skannereille ohjelmoidaan läpi kulkevat lailliset kappaleet, niiden koko, muoto ja läpikulkuaika, selventävät opiskelijat.

Kilpailuun osallistuminen onnistui projektiopintoina Timo Suvelan ohjauksessa.

Olimme ennenkin tehneet tiiminä työtä, joten tiesimme ainakin yhteistyön sujuvan, kertoo Elina Arbelius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiskelijat tekivät ehdotuksestaan graafisen kuvauksen sekä 3D-simulaation. Käytännön kokeilussa he teippasivat lattiaan kolmen kuljettimen alueet ja kiinnittivät kattoon kaksi TiM361 laserskanneria. Tällöin yksi opiskelija simuloi virhetilanteita. Muuttolaatikot havainnoivat linjastolla liikkuvan tavaran liikettä.

– Kahdella skannerilla pystyy valvomaan jopa 15 linjastoa. Lisäksi valvottavaa aluetta on mahdollista laajentaa lisäämällä skannereita, kertovat opiskelijat.

Idean soveltaminen teollisuudessa on mahdollista, kun TiM361 laserskannerien sijasta käytetään vastaavilla ominaisuuksilla varustettuja turvaskannereita.

Kilpailu oli valtakunnallinen ja taso niin kova, että järjestäjä päätti jakaa palkittujen lisäksi viisi kunniamainintaa. SAMKiin kunniamaininta toi 2 000 euron anturipaketin opetuskäyttöön.

SICK 25 vuotta Suomessa -innovaatiokilpailu järjestettiin 1.9.–20.11.2016.

Lisätietoja

Satakunnan ammattikorkeakoulu
Timo Suvela
044 710 3275
timo.suvela(a)samk.fi

 

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot SAMKissa

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen