AMKit tukevat yhdessä yrityksiä innovaatiotarpeissa

Ammattikorkeakoulut tarjoavat yhteistyössä yrityksille palveluita ja tuotteita innovaatiotoiminnan tukemiseen. Saavutettavuuden helpottamiseksi ammattikorkeakoulut ovat koonneet yhteisesti tarjolla olevia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa tuotteita ja palveluita Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sivuille.

5.10.2016 | Teksti: Katri Väkiparta

innovaatioseteli

Ammattikorkeakoulut tarjoavat yhteistyössä yrityksille palveluita ja tuotteita innovaatiotoiminnan tukemiseen. Yritys saa tarvitsemaansa tukea kaikkiin toimintansa kehittämisen tai innovaatioprosessin vaiheisiin. Saavutettavuuden helpottamiseksi ammattikorkeakoulut ovat koonneet yhteisesti tarjolla olevia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa tuotteita ja palveluita Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sivuille.

Tekes avasi erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun innovaatiosetelin haun 3.10.2016. Innovaatiosetelin avulla yritys voi kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan sekä hankkia palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. Innovaatiosetelillä hankittavat palvelut ovat ammattikorkeakoulujen ydinosaamisalueita ja ammattikorkeakoulut voivat tarjota vahvan osaamisensa ja infrastruktuurinsa yritysten kehitystyön käyttöön. Palvelut on mahdollista räätälöidä ketterästi yrityksen tarpeen mukaan. Vahvuutena ovat ammattikorkeakoulujen erikoistunut laaja-alainen osaaminen, kehittyneet laitteistot ja monipuoliset verkostot, joita tarjotaan myös yritysten hyödynnettäväksi.

Ammattikorkeakoulujen yhteistyön tavoitteena on tuoda yrityksille paremmin saavutettavaksi tieto eri alueiden ja alojen laajasta palveluvalikoimasta sekä helpottaa tarvittavan erikoistuneen osaamisen löytämistä. Yritys voi olla yhteydessä oman alueensa ammattikorkeakouluun, joka auttaa heitä löytämään tarpeisiin vastaavaa osaamista tai palvelua. Ammattikorkeakoulujen osaamisella ja palveluilla yritys voi kehittää tuotteitaan kaikissa ketjun vaiheissa – oli kyse uuden testauksesta, kehitetyn idean kaupallistamisesta tai palveluprosessin digitalisoimisesta.

Lisätietoja:

Arene ry: http://arene.fi/fi/ammattikorkeakoulut/tki-toiminta/innovaatioseteli

Tekesin innovaatiosetelisivu: http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen