AMK-rehtorit allekirjoittivat sopimuksen yhteistyöstä Kiinaan

Kiina-sopimuksen tavoitteena on edistää innovaatioita kehittämällä koulutusta, koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä sekä opettajien koulutusta.

7.7.2017 | Teksti: Petra O'Rourke, Arene ry:n tiedote 6.7.2017 | Kuva: Arene ry

Pääministeri Juha Sipilän johtama Suomen Team Finland -delegaatio ja kiinalaiset kumppanit.
Pääministeri Juha Sipilän johtama Suomen Team Finland -delegaatio ja kiinalaiset kumppanit.

- Kyseessä on erinomainen mahdollisuus suomalaisille ammattikorkeakouluille. Kiinaan ollaan rakentamassa vastaavaa ammattikorkeakoulujärjestelmää. Tavoitteena on myös saada lisää kiinalaisia opiskelijoita Suomeen. Molemmilta tahoilta korostettiin pyrkimystä konkreettiseen etenemiseen, kertoo Arenen puolesta sopimuksen allekirjoittanut puheenjohtaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ry:n kv-valiokunta kartoitti hiljan ammattikorkeakoulujen Kiina-yhteistyötä. Vastausten perusteella 18 ammattikorkeakoululla on ainakin yksi partnerikorkeakoulu ja kuudella ammattikorkeakoululla on strateginen yhteistyökumppani Kiinassa. SAMKin strateginen kumppani Kiinassa on Changzhoun yliopisto. Arenen kv-valiokunnan puheenjohtaja on tällä hetkellä SAMKin rehtori Juha Kämäri ja sihteeri SAMKin kv-päällikkö Ari-Pekka Kainu.

 

Arene ry allekirjoitti 29.6.2017 sopimuksen suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja National Center for Schooling Development Programmen (NCSDP) kanssa. NCSDP on Kiinan opetusministeriön yhteydessä toimiva organisaatio.

Arenen tiedote: Arene kirjoitti yhteistyösopimuksen kiinalaisten kumppaneiden kanssa 6.7.2017

7.7.2017 | Teksti: Petra O'Rourke, Arene ry:n tiedote 6.7.2017 | Kuva: Arene ry

Lisää aiheesta

Delegaatio Changzhoun yliopistosta
| Hyvinvointi ja terveys

Yhteistyösopimus kiinalaisen Changzhoun yliopiston kanssa allekirjoitettiin

Yhteistyösopimus mahdollistaa Changzhoun yliopistossa kaksi vuotta opintoja suorittaneiden sairaanhoitaja -opiskelijoiden tulon SAMKin sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksen opiskelijoiksi.
20170516 Kiina Matkailuyrittajat ja SAMK
| Matkailu

Satakuntalaisten matkailutoimijoiden vierailu Kiinaan ylitti odotukset

Kaksi satakuntalaista matkailuyritystä osallistui yhdessä SAMKin kanssa Shanghaissa toukokuun alkupuolella järjestetyille kansainvälisille matkailumessuille. Hyvät kokemukset innostavat jatkamaan aloitettua työtä.

Uusimmat uutiset

Kädet ovenkahvallam molemmin puolin ovea
| SAMK

SAMKille lähes miljoonan euron rahoitus sisäympäristöjen hygieniatutkimukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa euroa rahoitusta seitsemään tutkimushankkeeseen arviointipaneelin tekemän arvioinnin perusteella. SAMKin tutkimushankkeelle "Healthier life with comprehensive indoor hygiene concept" myönnettiin rahoitusta noin 628 000 euroa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK on monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä.Etsimme osaajia vahvistamaan joukkoamme:• ammattillinen erityisopettaja, Pori, haku päättyy 10.12.2021• opinto-ohjaaja (lehtori), Pori, haku päättyy 20.12.2021• opiskelijapalvelusihteeri, Pori, haku päättyy 8.12.2021• digi-pedatukihenkilö, Pori, haku päättyy 8.12.2021 • tuntiopettaja (logistiikka), Rauma, haku päättyy 3.12.2021Lisätietoja ja haku: bit.ly/3cQaJZW ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tiesittekö, että eläinfysioterapiaa voi opiskella Suomessa ainoastaan SAMKissa? @SatakunnanAMK Meillä oli tänään ilo ja kunnia Fannin kanssa osallistua opiskelijoiden kanssa työskentelyyn. #kohtaaminen on tässäkin tärkein työkalu. Kiitos tästä kokemuksesta 🌟🌟🌟

Tekniikan tohtori, erikoistutkija Kari Lilja SAMKista pohtii Samkarit-blogitekstissään sitä, miten digitalisoituva yhteiskunta haastaa perinteisen etiikan ja filosofian. #katsetulevaisuuteen #samkarit
https://samkarit.samk.fi/2021/11/25/digitalisoituva-yhteiskunta-haastaa-perinteisen-etiikan-ja-filosofian/

On 14–16 December 2021 Education Finland cluster, including SAMK, is happy to share the story of Finnish education in Finland’s spectacular Snow Cape Pavilion at @expo2020dubai
#expo2020 #StudyinFinland #EducationFinland @FinlandExpo2020

https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-will-showcase-its-education-and-services-at-dubai-expo/

SAMK tänään ja huomenna Studia-messuilla. Tänään osastolla kävi kuhina, SAMKin opintotarjonta kiinnosti ja messuvieraat yrittivät saada nimensä parhaiden mölkyn heittäjien listalle.

Tänään messut auki klo 17 asti. Huomenna klo 9–16.

#katsetulevaisuuteen #studia2021

RoboAI-viikko käynnissä @SatakunnanAMK. Tänään kysytään mm. voisiko tekoälystä ja data-analytiikasta olla hyötyä kuntoutuksessa. https://www.roboai.fi/roboai-viikko/