Vesi-Instituutti WANDER

Vesi ja veden kanssa kosketuksissa olevien materiaalien asiantuntijapalvelut

sekä sisäympäristön hygieniatutkimus – alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Ammattikorkeakoulujen TKI-työn moninaisuus esille Arenen raportissa

Kolme henkilöä seisoo lippujen edessä.Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene julkaisi torstaina 10.6. Vaikuttava ammattikorkeakoulu – TKI-toiminta ammattikorkeakouluissa 2020 -raportin. Raportilla halutaan tuoda esille ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa ja sen moninaisuutta.

Satakunnan ammattikorkeakoulun esimerkkinä raportissa on Vesi-instituutti WANDERin kansainvälisesti merkittävä sisätilan hygienian tutkimus, joka on luonut suomalaisten yritysten hygieniaratkaisuille vientiä.

Lue lisää.

 

Sisätilan hygienian aakkoset

Vesi-Instituutin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön Sisätilan hygienian aakkoset -yhteisjulkaisu valmistui HygLi-hankkeessa. Julkaisu esittelee mm. sisätilan hygienian ja hygieenisen rakentamisen perusteet. Lisäksi julkaisussa on tiivistetty hankkeessa valmistuneet kolme RT-ohjetta, joiden avulla rakentamisen alalle on luotu sisätilan hygienian määritelmä ja laadullinen kriteeristö, joita ei aiemmin ollut olemassa.

Lue julkaisu täältä.

Sisätilahygienian kokonaisratkaisujen vienti Saudi-Arabiaan vauhdittuu

IHMEC-hanke on ottanut seuraavan merkittävän edistysaskeleen Saudi-Arabiassa, kun IHMEC ja Al-Dawaa Medical Services Company Ltd solmivat yhteisymmärryssopimuksen Riadissa 18.12.2020. Lue lisää täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelaa PöpPeliä! 

PöpPeli on lapsille suunnattu peli, jossa kerrotaan mm. pöpöistä, sisätilan hygieniasta ja miksi kannattaa pestä kädet vessakäynnin jälkeen. PöpPeli on luotu Satakuntaliiton rahoittamassa SIHI-projektissa. PöpPeliä on kehitetty edelleen muun muassa englanninkieliseksi IHMEC-hankkeessa, jota rahoitti Central Baltic Interreg.

Pelaa klikkaamalla kuvaa!

 

 

 

TUTKIMUS JA PALVELLUT

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Ihminen ja terveys ovat Merja Ahosen työn punainen lanka

Merja Ahosen sydäntä lähinnä ovat ihminen ja terveys. Näkökulma niihin on mikrobeista kiinnostuneen luonnontieteilijän. Ahonen palkittiin alkusyksystä SAMKin vuoden hanketoimijana.
| Vesi

Riika Mäkinen: Tavoitteena hyvä sisätilan hygienia ja maailman pelastaminen supermikrobeilta

SAMKILAINEN KASVO. Riika Mäkinen on juuri lähdössä Saudi-Arabiaan potilasturvallisuuden konferenssiin kertomaan suomalaisista ratkaisuista sisätilan hygienian parantamiseksi. IHMEC-hankkeessa on nyt tehty määrätietoista työtä sen eteen, että sekä rakentamisessa että kunnossapidossa oivallettaisiin arkisten toimien merkitys
| SAMK

SAMK palkitsi vuoden toimijoita

Satakunnan ammattikorkeakoulun elokuisessa henkilöstöpäivässä on jaettu palkintoja henkilökunnalle: vuoden julkaisu, vuoden hanketoimijat, vuoden aloite, vuoden menestystarina, vuoden samkilainen sekä vuoden opettaja.

Vesi-Instituutti WANDER

Käyntiosoite
Suojantie 2 (PL 211)
26101
Rauma

Johtava hankepäällikkö
Martti Latva
044 710 3060
martti.latva(a)samk.fi