Etsi

Vesi-Instituutti WANDER

Vesi ja veden kanssa kosketuksissa olevien materiaalien asiantuntijapalvelut sekä sisäympäristön hygieniatutkimus – alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

 

Tervetuloa sisätilan hygieniaan liittyvään koulutukseen!

ServiAkatemia ja Satakunnan ammattikorkeakoulun Vesi-Instituutti WANDER yhdessä järjestävät koulutuksen, joka käsittelee sisätilan hygieniaa ja erityisesti siivouksen merkitystä hygienian ylläpidossa. Koulutuksessa käsitellään hygienianäkökulman huomioon ottamista rakennushankkeen eri vaiheissa painottuen erityisesti hygieenisen sisätilan siivoukseen ja huoltoon. Kiinteistönhuolto ja mm. siivoojat voivat toiminnallaan vaikuttaa infektioiden leviämiseen ja torjuntaan kiinteistössä.

Koulutuksessa käydään läpi uudet vuonna 2017 julkaistut Hygienia sisätiloissa RT-ohjeet: RT 91-11249 Yleiset perusteet, RT 91-11250 Tilasuunnittelu ja KH 60-00632 Siivous ja huolto.

Hygieenisen sisätilan siivous ja huolto -koulutus

Torstai 14.2.2019, klo 9.00-15:00, SAMK Kampus Pori, Satakunnankatu 23  (lähestymisohjeet). Voit osallistua koulutukseen myös webinaarina.

Koulutuksen hinta on 290 €.

Lisäinfo ja ilmoittautuminen: www.servi.fi/ilmoittaudu_hssjh

Tutustu Sisätilan hygienian aakkosiin!

Vesi-Instituutin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön Sisätilan hygienian aakkoset -yhteisjulkaisu valmistui HygLi-hankkeessa. Julkaisu esittelee mm. sisätilan hygienian ja hygieenisen rakentamisen perusteet. Lisäksi julkaisussa on tiivistetty hankkeessa valmistuneet kolme RT-ohjetta, joiden avulla rakentamisen alalle on luotu sisätilan hygienian määritelmä ja laadullinen kriteeristö, joita ei aiemmin ollut olemassa.

Lue koko julkaisu täältä.

 

TUTKIMUS JA PALVELLUT

Lisää aiheesta

| Opinnäytetyö

Opinnäytetyö: Talousveden ja jäteveden riskit tarkastelussa

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Katriina Mannonen laati opinnäytetyönään Water Safety Planin (WSP) eli talousveden turvallisuussuunnitelman ja Sanitation Safety Planin (SSP) eli jäteveden turvallisuussuunnitelman Rauman Vedelle.
| Vesi

Tutkijat eivät ole vain kammioissaan: Hygtech-väitöskirja tehtiin käytännön oloissa

Jenni Inkinen väittelee tänään Aalto-yliopistossa sisäympäristötekniikan alalta. Tutkimus keskittyy juomavesijärjestelmien sekä kosketuspintojen mikrobiologiaan. Ohjaajat Minna Keinänen-Toivola ja Merja Ahonen ovat ylpeitä siitä, miten väitös tiivistää monen vuoden osaamisen ja laajan monialaisen yhteistyön Satakunnassa ja kansainvälisesti.

Vesi-Instituutti WANDER

Käyntiosoite
Suojantie 2 (PL 211)
26101
Rauma

Johtava hankepäällikkö
Martti Latva
044 710 3060
martti.latva(a)samk.fi

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen