Korkeakoululähtöisen innovaatiotoiminnan ja yritystoiminnan läpinäkyvät, tasavertaiset ja yhdenmukaiset periaatteet ja toimintatavat kannustavat koko korkeakouluyhteisöä yrittäjyyteen. SAMK harjoittaa avointa innovaatiotoimintaa, jonka tavoitteena on siirtää TKI-toiminnan tulokset mahdollisimman tehokkaasti sidosryhmien ja yhteistyökumppanien hyödynnettäviksi.
Yrittäjyyden toimintakokonaisuus jakautuu kolmeen pääkohtaan
1. Yrittäjämäinen toiminta
Yrittäjämäinen asenne ja yrittäjyysosaaminen on SAMKin opetussuunnitelmissa määritelty keskeiseksi työelämätaidoksi. Jokainen SAMKin opiskelija voi kasvattaa yrittäjyystaitoja yrittäjämäistä toimintaa tukevissa oppimisympäristöissä esimerkkeinä Soteekki, Apparaatin Tuotekehityspaja, IdeaPaja, IdeaDrill ja Proto Garage.
2. Yritystoiminta
Yrityskiihdyttämössä™ opiskelija suuntaa jopa kolmanneksen opinnoistaan oman liikeidean
ja oman yritystoiminnan kehittämiseen. Yrittäjän tutkinto-ohjelmassa nykyiset ja tulevat yrittäjät kytkevät koko opiskelunsa oman yritystoiminnan ja sen kehittämisen ympärille.
3. Innovaatiotoiminta
SAMKin tavoitteena on siirtää tutkimus, kehitys- ja innovaatio (TKI) -toiminnan tulokset mahdollisimman tehokkaasti sidosryhmien ja yhteistyökumppanien hyödynnettäviksi.