Muu ympäristötoiminta

Koulutus- ja tutkimusympäristönä meillä on valmiudet kehittää toimintaamme ilmastositoumuksen ilmastotavoitteiden mukaiseksi.

Ympäristötyöryhmä

Ympäristötyöryhmän tehtävänä on seurata, raportoida ja tiedottaa SAMKissa tehtävästä ympäristötyöstä. SAMK on allekirjoittanut oman ympäristöpolitiikan ja liittynyt Porin kaupungin ilmastokumppaniksi. Työryhmän vastuulla on ilmastokumppanuuden periaatteiden ylläpito ja toiminnan jatkuva parantaminen ympäristöpolitiikan mukaisesti.

Ympäristötyöryhmä toimii Porin kampuksella. Työryhmä on opiskelijavetoinen ja siihen kuuluu opiskelijoita sekä henkilökuntaa eri aloilta. Työryhmään valitaan neljä opiskelijajäsentä lukuvuodeksi kerrallaan. Opiskelijajäsenet saavat työskentelystään opintopisteitä 5-10.

Käytännössä työskentelyyn kuuluu muun muassa kampuksen energian kulutuksen, veden kulutuksen ja jätteiden määrän mittaamista ja raportoimista. Vuosittain ympäristötyöryhmä suunnittelee kaksi tehtävänantoa ympäristötyöhön liittyen. Lisäksi koostetaan vuosiraportti ja tavoitteet seuraavalle vuodelle.

Ota yhteyttä ympäristöryhmään: ymparistotyoryhma(a)samk.fi

Aurinkosähköjärjestelmät

SAMK-kampus Porin katolla on erilaisia aurinkosähköjärjestelmiä, joiden yhteisteho on noin 30 kW. Tuotetulla energialla pystyisi kattamaan 450 neliömetrin suuruisen omakotitalon vuotuisen kokonaisenergiatarpeen. Järjestelmät ovat sekä opetus- että tutkimuskäytössä.

Tutustu SAMKissa toimineisiin aurinkoenergiaan liittyviin projekteihin.

EBike – sähköpyörät

Satakuntaliiton, SAMKin ja Porin kaupungin rahoittama AIKO-hanke aurinkoenergiaa hyödyntävästä sähköisten kaupunkipyörien järjestelmästä. Pilottijärjestelmä rakennetaan SAMKin Porin kampukselle.

Katso SAMKin sähköpyöräprojektin sivut.

Seuraa myös Instagramissa @samkebikers ja Facebookissa SAMKeBikers

Sähköautot

SAMKin Porin ja Rauman kampuksilla on henkilökunnan käytössä sähköautoja työmatkoihin ja vuokrattavana yksityisajoon.

Lue lisää OP-Kulku

Muut projektit

Kaikki SAMKissa käynnissä olevat hankkeet.