Sisätilahygienian kokonaisratkaisujen vienti Saudi-Arabiaan vauhdittuu

IHMEC-hanke on ottanut seuraavan merkittävän edistysaskeleen Saudi-Arabiassa, kun IHMEC ja Al-Dawaa Medical Services Company Ltd solmivat yhteisymmärryssopimuksen Riadissa 18.12.2020. Saudi-Arabiaan myydään sisätilahygienian kokonaisratkaisua, joka sisältää usean yrityksen tuotteita ja osaamista. Uusi kumppani Al-Dawaa käy parhaillaan neuvotteluja kolmen sairaalahankkeen kanssa.

Sopimuksen allekirjoitustilanteessa pöydän ympärillä istuu kolme henkilöä.
Yhteisymmärryssopimuksen (MOU) allekirjoitushetki. Vasemmalta Suomen Saudi-Arabian suurlähettiläs Antti Rytövuori, IHMEC-hankkeen edustaja Ibrahim Al-Mafdali Al-Zahrani ja Al-Dawaa Medical Companyn edustaja Fahad Alfarrah.

IHMEC-hankkeen verkostoitumistyö sai mittavan edistysaskeleen, kun hanke solmi yhteisymmärryssopimuksen (MOU) saudi-arabialaisen terveysalan yrityksen Al-Dawaa Medical Companyn kanssa. Tilaisuutta isännöi Suomen Saudi-Arabian suurlähettiläs Antti Rytövuori, joka myös edusti suomalaisia terveysalan toimijoita, jotka eivät pandemiatilanteen takia kyenneet matkustamaan paikan päälle. IHMEC-Hankkeessa mukana olevat yritykset iloitsevat uudesta kumppanuudesta, joka toivon mukaan avaa uusia ovia saudimarkkinoilla.

Saudi-Arabia oli valikoitunut sisätilahygienian vientikohteeksi jo ennen koronapandemiaa. Maassa on kiinnitetty infektioiden torjuntaan erityistä huomiota jo ennestään mittavan pyhiinvaellusturismin johdosta. Maassa on lisäksi käynnissä mittava terveydenhuollon uudistus ja useita potentiaalisia sairaalahankkeita. Suuriin projekteihin mukaan pääseminen vaatii kuitenkin paljon työtä ja oikeanlaista verkostoitumista paikan päällä. Verkoston luominen IHMEC -projektissa on onnistunut erinomaisesti ja Saudi-Arabian markkinoilla on saavutettu hyviä tuloksia suhteellisen lyhyessä ajassa.

Sisätilahygienia on konsepti, jonka avulla torjutaan infektioiden leviämistä rakennetussa ympäristössä. Konseptia on kehitetty Satakunnan ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön ja suomalaisen yritysjoukon kanssa jo pidemmän aikaa, kertoo SAMKin Wanderin erikoistutkija Riika Mäkinen. – Luomamme konsepti on malliesimerkki siitä, miten tutkimustiedon pohjalta on innovoitu ja kaupallistettu tuotteita, Mäkinen jatkaa.

Sisätilan hygienian merkitys on kasvanut entisestään pandemian aikana. On tärkeää tarkastella infektioiden torjuntaa kokonaisuutena. IHMEC onkin nostanut esille infektioiden torjunnan mahdollisuuksia koko kiinteistön elinkaaren ajalla suunnittelusta siivoukseen ja huoltoon.

IHMEC on Interreg Central Baltic -rahoitteinen hanke, jota koordinoi Suomesta Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö. SAMKin Vesi-Instituutti WANDER on hankkeessa partnerina. Hankkeen muut partnerit tulevat Ruotsista ja Virosta. www.ihmec.fi

Lisätietoja:

Riika Mäkinen, erikoistutkija
Satakunnan ammattikorkeakoulu
puh. 044 710 3064
riika.makinen(a)samk.fi

#indoorhygiene