Etsi

Meist o moneks! – Satakunnan kirjastopäivä 31.5.2018

Vuoden 2018 Satakunnan kirjastopäivä tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja, paneeleja sekä katsauksen kirjaston tulevaisuuteen.

Tervetuloa "Meist o moneks" - kirjastopäiville Satakuntaan!

Kirjastopäivää vietetään Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella (os. Satakunnankatu 23, Agora-sali). Olet lämpimästi tervetullut Poriin!

Satakunnan kirjastopäivä on maakunnan kirjastoväen keskustelutapahtuma. Tämän vuoden teemoja ovat palvelumuotoilu, tilat ja työhyvinvointi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ohjelma

Satakunnan kirjastopäivän ohjelma on monipuolinen, aiheina ovat mm. palvelumuotoilu, e-aineistot ja tilojen käyttö.

Puhujien esityksiä linkitetään ohjelmasivulle tapahtuman jälkeen.

Saapuminen ja pysäköinti

Pääset SAMKiin monella tavalla. Katso linkistä itsellesi sopivin vaihtoehto.

Tutustu puhujiin

Janika Asplund

Janika Asplund, tietoasiantuntija, Tampereen yliopiston kirjasto

Janika työskentelee tietoasiantuntijana Tampereen yliopiston kirjastossa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu tiedonhankinnan opetusta, tietopalvelua ja asiakaspalvelua, yhä enemmän myös verkossa.

Juha Heinänen

Juha Heinänen, musiikkiosastonjohtaja, Kankaanpään kaupunginkirjasto

Kankaanpään kirjasto peruskorjattiin ja sisustettiin uudelleen 2016–2018. Juha oli mukana yhtenä kirjaston edustajana kertomassa käyttäjän tarpeista tilojen ja kalusteiden suunnittelu- ja hankintaprosessissa.

Maarit Helen

Maarit Helén, kokoelmapäällikkö, Tampereen kaupunginkirjasto

Maarit on ollut töissä Tampereen kaupunginkirjastossa pitkään ja työuran alkuvuosiin ajoittui myös Metson rakentaminen ja sinne muutto. Viime vuodet hän on kokoelmapäällikön tehtävien ohessa vastannut osaltaan kirjaston rakennus- ja remonttihankkeista (mm. Lielahden ja Koilliskeskuksen aluekirjastot ja pääkirjasto Metson peruskorjaus sekä useita pienempiä hankkeita).

Kuva: Ari Ijäs

Heidi Hyytiäinen

Heidi Hyytiäinen, sisustusarkkitehti, Isku Interior Oy

Heidi työskentelee Isku Interiorilla sisustusarkkitehtinä. Hänen vastuualueenaan on Varsinais-Suomessa ja Satakunnan alueella olevien julkitilaprojektien kalustesuunnittelu ja projektin hallinta. Hän on muun muassa suunnitellut uusia oppimisympäristöjä esimerkkinä SAMK-keskustakampus, Turun suomalainen yhteiskoulu ja Liedon Taatilan koulu. Lisäksi Heidin työnkuvaan kuuluu työympäristöjen, palvelutalojen ja muiden julkitilojen, kuten kirjastojen suunnittelu. Hän pitää tärkeänä tilojen suunnittelussa käyttäjälähtöisyyttä, toiminnan tukemista, äänimaisemaa ja käyttökokemusta, ja haluaa suunnittelussa ottaa huomioon kaikki aistimme. Tavoitteena on suunnitella julkitiloja, jotka tukevat ja tuottavat hyvinvointia sekä innostuksen ja onnistumisen tunteita.

ElinaLaineenoja

Elina Laineenoja, tietopalvelusihteeri, Satakunnan ammattikorkeakoulu

Elina on työskennellyt SAMKin Kuninkaisten kirjastossa sen perustamisesta lähtien. Kampuskirjaston arkeen mahtuu kirjastotyötä laidasta laitaan, mutta Elinan sydäntä lähinnä on asiakaspalvelu ja tiedonhankinnan ohjaus erityisesti digitaalisin keinoin.

Heidi Lehtonen

Heidi Lehtonen, Satakunnan sairaanhoitopiirin työhyvinvointisuunnittelija, terveystieteiden maisteri (Jyväskylän yliopisto, liikuntalääketiede) ja fysioterapeutti (SAMK)

Heidi on tavallinen porilainen lukutoukka, joka on löytänyt kiinnostuksensa hyvinvoinnin kentältä kohdattuaan sen ylä- ja alamäet. Taivaanrannan maalari raatorealistisella twistillä niin työssä kuin arjessa.

Arja Palonen

Arja Palonen, kirjastonhoitaja, Porin kaupunginkirjasto

Arja on Porin pääkirjaston lasten ja nuorten osaston kirjavinkkari, joka tykkää järjestää myös tapahtumia ja kaikkea kivaa lapsille ja nuorille.

Karoliina Suoniemi

Karoliina Suoniemi, sanataiteen läänintaiteilija

Taiteen edistämiskeskuksen sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi edistää työkseen lukemisen ja kirjoittamisen iloa ja sanataidetta kaiken ikäisille. Hän käy kirjastoissa eri kaupungeissa useamman kerran viikossa pitkien kirjalistojen kanssa tai perheen kera aikaa viettämässä. Rakkain kirjastomuisto on oman lapsuuden lähikirjaston valossa kylpevä iltapäivän hiljaisuus ja hyllystä löytyneet kirja-aarteet.

Jari Suvila

Jari Suvila, järjestelmäasiantuntija, Satakunnan ammattikorkeakoulu

Tekeminen edellä, tietotekniikka taustalla -ajatuksella on lähdetty hakemaan kilpailuetua verkkopedagogiikassa. Jari on viime vuodet ollut mukana rakentamassa ja kehittämässä HILL-konseptia. Yksinkertaisiin ratkaisuihin panostaen, suuria mahdollisuuksia tarjoten.

Johanna Tevaniemi, FM, palvelupäällikkö, Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kirjasto

Johanna vastaa palvelupäällikkönä TTY:n kirjaston asiakaspalvelusta ja sen kehittämisestä, tiedonhankintataitojen opetuksesta ja sen kehittämisestä sekä koordinoinnista, kirjaston asiakas- ja oppimistiloista sekä painetun kokoelman kehittämisestä.

Anni Tormas

Anni Tormas, kirjastonhoitaja, Euran kirjasto- ja tietopalvelut

Anni on Suomen kirjastoseuran asiakaspalvelutyöryhmän jäsen. Intohimoinen kirjastolainen, jolle kirjastotyön monipuolisuus on tuttua lähikirjastojen arjesta. Hän suhtautuu innolla ja avoimesti kirjastojen kehittymiseen ja kehittämiseen.

Yhteistyössä:

Alma Talent

Alma Talent on Suomen johtava talous- ja ammattilaismedioiden julkaisija. Yli 1 150 000 suomenkielistä asiantuntijaa, päättäjää, yrittäjää ja sijoittajaa lukee Alma Talentin medioita painettuna sekä digitaalisena viikoittain.

 

Axiell

Axiell Finland Oy on suomalaisten kirjastojen IT-palvelujen tuottamiseen erikoistunut yritys, jonka tuotteita ovat Axiell Aurora -kirjastojärjestelmä, Axiell Aurora -mobiilikirjasto ja Axiell Arena -verkkokirjasto.

 

BTJ Finland Oy

BTJ Finland Oy tarjoaa tuotteita ja tietopalveluita kirjastoille, kouluille ja yrityksille. BTJ välittää lähes kaikkea, mitä kirjastoista voi lainata – kirjoista ja dvd-levyistä äänitteisiin ja nuotteihin. BTJ kokoaa ja jalostaa laina-aineistoon liittyvää tietoa ja tarvittaessa käsittelee aineiston hyllyvalmiiksi.

 

Ellibs

Ellibs Oy on e-aineistojen, kuten e-kirjojen ja e-äänikirjojen myyntiin, markkinointiin ja teknologiaan erikoistunut yritys. Ellibs tarjoaa asiakkailleen helppokäyttöisiä, kustannuksia säästäviä ja innovatiivisia e-aineistoratkaisuja sekä tukipalveluja. Ellibs Library -alusta on käytössä miltei kaikissa Suomen kunnissa sekä laajalti suomalaisissa oppilaitoksissa mukaanlukien AMK:t ja yliopistot.

 

Kirjavälitys Oy

Kirjavälitys Oy on suomalaisten kustantajien ja kirjakauppojen omistama palveluyritys. Kirjavälitys on luotettava ja kustannustehokas kumppani, joka tuottaa kirja-alalle logistiikkapalveluja, hankintapalveluja ja digitaalisia palveluja. Kirjavälityksen asiakkaita ovat kustantajat, kirja- ja verkkokaupat, vähittäiskauppa, koulut, kirjastot, kerhot, mediatalot, kirjapainot ja markkinointimateriaalin tuottajat.

 

LM Tietopalvelut Oy

LM Tietopalvelut Oy on kansainvälinen tietopalveluiden ja julkaisutilausten tarjoaja, joka tarjoaa asiakkailleen julkaisujen välityspalvelua, eAineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluja sekä eKirja- ja tietokantapalveluja.

Alma Talent
Axiell
BTJ
Ellibs
Kirjavälitys logo
LM tietopalvelut

Järjestämässä:

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK, vuoden 2018 kirjastopäivien järjestäjä, on noin 6000 opiskelijan ja 400 työntekijän monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Länsirannikon vaikutusalueella SAMK on merkittävä osaajien tekijä, kehittäjä, kansainvälistäjä ja yrittäjyyden edistäjä.

 

Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto

Porin kaupunginkirjasto, Satakunnan suurin kirjasto, tarjoaa kattavan valikoiman niin tieto- kuin kertomakirjallisuuttakin.

 

Porin yliopistokeskus

Porin yliopistokeskus on 2 000 opiskelijan, 170 asiantuntijan ja neljän yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö.

 

Satakirjastot

Satakirjastot tarjoavat asiakkailleen kaikkien Satakunnan yleisten kirjaston laajan aineistokokoelman sekä tietopalvelua, tiloja ja tapahtumia ympäri maakuntaa.

 

Satakunnan sairaanhoitopiiri

Satakunnan sairaanhoitopiiri tarjoaa erikoissairaanhoitoa Satakunnassa. Sairaanhoitopiirissä työskentelee noin 3800 henkilöä, jotka ovat kuntayhtymän 23 jäsenkunnan noin 226 000 asukkaan palveluksessa.

SAMK logo
Porin kaupunginkirjasto
Porin yliopistokeskus
Satakirjastot
Satakunnan sairaanhoitopiiri

#meistomoneks

Jaa kuvia ja ajatuksia somessa hashtagilla #meistomoneks.

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen