Opiskelu ulkomailla

Satakunnan ammattikorkeakoululla on laajat kansainväliset yhteydet ja partnerikorkeakouluja Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä.

Lähde opiskelijavaihtoon

Kaikki SAMKin opiskelijat voivat suorittaa osan opinnoistaan ulkomailla. Useimmiten opiskelu ulkomaisessa korkeakoulussa kestää lukukauden tai lukuvuoden. SAMK myöntää apurahan vaihto-ohjelmiin osallistuville.

Lue lisää hakuaikataulusta opiskelijoiden intranet Oivasta!

Suorita harjoittelu ulkomailla

Voit lähteä ulkomaille kerryttämään myös työkokemusta. Samalla kehittyy kielitaito, luot uusia verkostoja työelämää varten sekä opit uudesta kulttuurista. Maininta ulkomailla vietetystä harjoittelujaksosta CV:ssä on hyvä lisämeriitti työpaikkaa hakiessasi. Ulkomailla kerryttämäsi osaaminen voi olla kansainvälistyvässä yhteiskunnassa tulevalle työnantajallesi hyvinkin tärkeä tekijä.

Kansainvälisty kampuksilla

Kansainvälisillä kampuksillamme voit toimia kv-tuutorina, valita kattavasti kieliopintoja tutkintoosi, suorittaa englanninkielisiä kursseja, osallistua kansainvälisten vierailijoiden luennoille ja kansainvälisiin projekteihin tai tutustua muuten muista kulttuureista tuleviin opiskelijoihin. Monikulttuurisuuden ja kansainvälisen yritysmaailman ymmärtäminen on nykypäivän työmarkkinoilla arvostettu taito.

SAMKin Rauman kampuksen rakennus satamassa.

Omaa kv-liikkuvuusjaksoa kannattaa pohtia heti opintojen alussa:

  • missä vaiheessa lähtisin ulkomaille? Keskustele suunnitelmistasi opettajasi kanssa ja muista hakea ajoissa!
  • lähtisinkö opiskeluvaihtoon eli ulkomaiseen korkeakouluun suorittamaan osan opinnoistani?
  • kohentaisinko työelämätaitojani, kielitaitoani ja kansainvälisyystaitojani työharjoittelussa ulkomailla?
  • vai tekisinkö sekä vaihdon että harjoittelun ulkomailla?
  • vai hankinko kansainvälistä osaamista kotimaassa?

Ulkomailla suoritettavat opinnot tai harjoittelu vaativat riittävää kielitaitoa ja taloudellista suunnittelua, mutta ennen kaikkea uskallusta ja kykyä katsoa omaa elämäänsä vähän kauempaa tai kauemmaksi.

Ota yhteyttä

SAMKissa kansainvälisyyspalvelut auttaa sinua opiskelijavaihtoon ja ulkomaiseen harjoitteluun liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä kv-palveluiden henkilökuntaan, jos haluat tietää vaihtoon hakeutumisesta, apurahoista, vaihto-ohjelmien säännöistä tai yleensä opiskelusta/harjoittelusta ulkomailla.

Vaihtoon Yhdysvaltoihin? Opiskelijamme Josefiina Loppi kokosi paketin faktoista ja fiiliksistä.

Lisää aiheesta

Kuva espanjalaisesta isosta rakennuksesta.
| Liiketoiminta

Vaihto-opiskelijana saa uusia kokemuksia

Kolmatta vuotta International Business -koulutusohjelmassa opiskeleva Sanni Jaakkola oli syksyn 2019 Espanjan pääkaupungissa Madridissa, Universidad Rey Juan Carlosissa. Sannin aika ulkomailla ei ole pelkästään mennyt opiskelun parissa, vaan hän on ehtinyt myös matkustella.
Hanna Rinta-Hoiska seisoo kallion kielekeellä auringon paisteessa.
| Hyvinvointi ja terveys

Harjoittelu ulkomailla lisäsi rohkeutta ja itsenäisti

Sosionomiopiskelija Hanna Rinta-Hoiska pakkasi syyskuussa 2018 laukkunsa ja lähti kolmeksi kuukaudeksi harjoitteluun Espanjaan Fuengirolaan. Paikaksi valikoitui suomalainen päiväkerho.