Skip to content

Opiskelu ulkomailla

Satakunnan ammattikorkeakoululla on laajat kansainväliset yhteydet ja partnerikorkeakouluja Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä.

Lähde opiskelijavaihtoon

Kaikki SAMKin opiskelijat voivat suorittaa osan opinnoistaan ulkomailla, ja se on erityisen suotavaa. Useimmiten opiskelu ulkomaisessa oppilaitoksessa kestää lukukauden tai kaksi.

Ks.

Euroopan Unionin Re-open EU: https://reopen.europa.eu/en

Tietoa eurooppalaisten korkeakoulujen tilanteesta vaihto-opiskelun suhteen: https://covid.uni-foundation.eu/

Suorita harjoittelu ulkomailla

Maininta ulkomailla vietetystä harjoittelujaksosta CV:ssä on hyvä lisämeriitti työpaikkaa hakiessasi. Se voi olla tulevalle työnantajallesi hyvinkin tärkeä tekijä.

Kansainvälisty kampuksilla

Kansainvälisillä kampuksillamme voit toimia vaikka kv-tutorina tai tutustua muuten muista kulttuureista tuleviin opiskelijoihin. Say hello!

SAMKin Rauman kampuksen rakennus satamassa.

Omia kansainvälistymishalujaan kannattaa pohtia heti opintojen alussa:

  • missä vaiheessa lähtisin ulkomaille?
  • lähtisinkö opiskeluvaihtoon eli ulkomaiseen oppilaitokseen suorittamaan osan opinnoistani?
  • kohentaisinko kielitaitoani ja kansainvälisyystaitojani työharjoittelussa ulkomailla?
  • vai tekisinkö vaihdon sekä harjoittelun ulkomailla?
  • vai hankinko kansainvälistä osaamista kotimaassa?

Ulkomailla suoritettavat opinnot tai harjoittelu vaativat riittävää kielitaitoa ja taloudellista suunnittelua, mutta ennen kaikkea uskallusta ja kykyä katsoa omaa elämäänsä vähän kauempaa tai kauemmaksi.

Ota yhteyttä

SAMKissa kansainvälisyyspalvelut auttaa sinua opiskelijavaihtoon ja ulkomaiseen harjoitteluun liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä kv-palveluiden henkilökuntaan, jos haluat tietää vaihtoon hakeutumisesta, vaihto-ohjelmien säännöistä tai yleensä opiskelusta/harjoittelusta ulkomailla.

Vaihtoon Yhdysvaltoihin? Opiskelijamme Josefiina Loppi kokosi paketin faktoista ja fiiliksistä.

Lisää aiheesta

| Liiketoiminta

Vaihto-opiskelijana saa uusia kokemuksia

Kolmatta vuotta International Business -koulutusohjelmassa opiskeleva Sanni Jaakkola oli syksyn 2019 Espanjan pääkaupungissa Madridissa, Universidad Rey Juan Carlosissa. Sannin aika ulkomailla ei ole pelkästään mennyt opiskelun parissa, vaan hän on ehtinyt myös matkustella.
| Hyvinvointi ja terveys

Harjoittelu ulkomailla lisäsi rohkeutta ja itsenäisti

Sosionomiopiskelija Hanna Rinta-Hoiska pakkasi syyskuussa 2018 laukkunsa ja lähti kolmeksi kuukaudeksi harjoitteluun Espanjaan Fuengirolaan. Paikaksi valikoitui suomalainen päiväkerho.
Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen