Kieli-info uusille opiskelijoille

Tärkeitä asioita ovat lähtötasotestit (ruotsi ja/tai englanti) ja kielitutorointi. Katso myös kielten opettajatutorien yhteystiedot.

Kieli-info uusille opiskelijoille

Tärkeitä asioita ovat lähtötasotestit (ruotsi ja/tai englanti) ja kielitutorointi. Katso myös kielten opettajatutorien yhteystiedot.

Miksi kannattaa opiskella kieliä

Lähtötasotestit

Opintojesi alussa teet itsenäisesti ruotsin ja/tai englannin lähtotasotestit Moodlessa.
Kirjaudu SAMK-tunnuksillasi ja etsi ryhmäsi lähtötasotesti. Testin salasana on opettajatutorilta saamasi ryhmätunnus, esim. NLT20SP1. Tee lähtötasotestisi annettuun päivämäärään mennessä.

Sinulla on yksi suorituskerta testiä kohden. Aikaa sinulla on 90 min. Testin kokonaispistemäärä on 100. Läpäiset testin vähintään 50 pisteellä. Tee testi ilman apuvälineitä, jotta testituloksesi antaa sinulle luotettavan kuvan kielitaidostasi. Tämä on tärkeää kieliopintojesi kannalta jatkossa.
Tasotestit eivät ole pakollisia opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet englannin ja/tai ruotsin tutkintoon kuuluvat opintojaksot toisessa korkeakoulussa. Tulosten perusteella sinut ohjataan tarvittaessa valmentaviin kieliopintoihin, jotka luetaan vapaasti valittaviin opintoihin.

Kielten opettajatutorit SAMKissa

Kieltenopettajat tukevat ja ohjaavat sinua kielten ja viestinnän opiskeluun liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, jos kieli- ja viestintäopintojen valintaan tai suorittamiseen liittyy erityisiä kysymyksiä, tai vaikkapa oman kielitaidon riittäminen tietylle opintojaksolle askarruttaa.

Kielten opettajatutorien yhteystiedot

Palveluliiketoiminta, liiketalous, matkailu, yrittäjyys, Pori
Satu Jyllilä
satu.jyllila@samk.fi

Palveluliiketoiminta, liiketalous, Huittinen; Industrial Management, Logistics Rauma, International Tourism Management, Pori
Annika Valo
annika.valo@samk.fi

Teknologia, Pori
Tuija Kiviaho
tuija.kiviaho@samk.fi

Artificial Intelligence, Mechatronics, Pori; Hyvinvointi ja terveys, Physiotherapy, Nursing Pori ja Rauma; kuvataide, Kankaanpää
Sanna Lomma-Lahtinen
sanna.lomma-lahtinen@samk.fi

Kansainvälinen kauppa, International Business, Liiketalous, Logistiikka, Tuotantotalous ja -tekniikka, Sea Captain, merenkulku Rauma
Monika Engel
monika.engel@samk.fi