Tieto- ja viestintätekniikka, monimuotototeutus

Digitalisaatio edellyttää monipuolista osaamista ja ICT-alan kokonaisvaltaista ymmärtämistä. Voit opiskella omatoimisesti pääosin verkossa, mutta sinulla on mahdollisuus työstää asioita myös muiden opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Insinööri (AMK)

240 opintopistettä
20 aloituspaikkaa
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Satakunnankatu 25, Pori (monimuoto)

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 13.–27.3.2024

Valintakurssi: maalis-huhtikuu 2024

Opinnot alkavat: syksy 2024

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):

Insinööri (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka, monimuoto, Pori

Miksi opiskelisit tietotekniikkaa SAMKissa?

  • Opetus ja opintojaksojen aineistot ovat pääosin verkossa. Muutamana lähipäivänä lukuvuodessa on mahdollisuus verkostoitua ja syventää osaamista kampuksella.
  • Opintojen sisällöt ovat ajantasaisia ja antavat eväitä tulevaisuuteen.
  • Opiskelujen aikana on mahdollisuus tehdä erilaisia harjoitustöitä myös omaan työpaikkaan.
Opiskele tietotekniikkaa SAMKissa

ICT-alan asiantuntijaksi

Teknologiateollisuus ry:n mukaan teknologiateollisuuteen on haussa 130 000 uutta osaajaa seuraavan 10 vuoden aikana. Alalle tärkeiksi osaamiksi ovat valikoituneet esimerkiksi it-palveluiden hallinta, ohjelmisto-osaaminen ja ohjelmistokehitys, tietoturva, tekoäly, ohjelmistorobotiikka, pilvipalvelut ja palvelimet sekä data. Nykyisin tietotekniikka on kaikkialla, ei vain tietotekniikka-alan yrityksissä. Teollisuuden tuotantoprosessit luottavat ohjaukseen tietotekniikan avulla, teollisuuslaitosten verkkoympäristöt ovat kriittisiä toiminnan kannalta, ja eri alojen palvelut pohjautuvat digitaalisuuteen. (Osaamispulssi • Teknologiateollisuus)

Toteutus

Monimuoto-opinnoissa opiskelet sekä omatoimisesti että yhdessä. Opintojaksot koostuvat sekä ohjatusta tekemisestä että itsenäisestä työskentelystä. Kampukselle kokoonnutaan silloin, kun sille on hyvä tarve. Aikaan tai paikkaan sidotut tapaamiset kampuksella tai verkossa ovat iltaisin tai viikonloppuisin. Opiskelu vaatii hyvää ajanhallintaa, kurinalaisuutta ja sitkeyttä, mutta palkintona on tutkinto alalta, jonka osaajille on kysyntää.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa korostuu itsenäinen opiskelu sekä työskentely eri kokoonpanoissa toimivissa ryhmissä. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman avulla opiskelijalla on mahdollisuus valita opintoja SAMKin tai muun suomalaisen tai ulkomaalaisen korkeakoulun opintotarjonnasta. Ammattiopintojen lisäksi on mahdollisuus syventää muiden aiheiden osaamista vapaasti valittavien opintojen kautta.

Omien opintojen suunnittelu ja ohjaus

Opintojen suunnittelun ja ohjauksen lähtökohtana on opiskelijan oman ammatillisen kokonaisuuden kehittäminen. Opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) yhdessä henkilökunnan kanssa.  Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisemmin hankittu osaaminen. Opiskelu vaatii opiskelijalta kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja halua tehdä töitä saavutusten eteen.

Opiskelijamme työllistyvät

Insinöörinä työllistymismahdollisuutesi ovat monipuoliset ja hyvät. Tutkinto-ohjelman tavoitteena on edistää jatkuvan oppimisen taitoja, ongelmanratkaisua sekä syvää substanssiosaamista.

Moderni ja monipuolinen kampus

SAMK-kampus Pori on tulevaisuuden oppimiskeskus. Kampus valmistui keväällä 2017.

  • Yli 4000 opiskelijaa
  • Monialainen: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
  • Noin 600 tutkintoa vuodessa
  • Hyvät kulkuyhteydet: vieressä Matkakeskus, josta liikennöi paikallis- ja kaukobussit sekä junat.

Virtuaalimatka kampukselle

Kansainvälistä kokemusta

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kaksi vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään. Oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista yrityskiihdyttämön avulla.

 

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801

Lisätietoja koulutuksesta

Marika Seppälä
etunimi.sukunimi@samk.fi

Kampuksesi

SAMK-kampus Pori
Satakunnankatu 25
28100 Pori

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme