Opo-päivä

SAMKin perinteinen loppusyksyn opo-päivä järjestetään 24.11. Päivä on tarkoitettu opinto-ohjaajille ja muille ohjausalan henkilöille. Opo-päivässä käydään läpi SAMKin opetuksessa ja haussa olevia uusia asioita sekä nostetaan koulutusohjelmia esille. Vallitsevan tilanteen takia Opo-päivä järjestetään etänä ja alustana käytetään Hilliä.

Päivän rakenne

24.11.2020 klo 12-14 etänä Hillissä.

Koulutuskuulumiset | Janne Santala, opiskelijapalveluiden päällikkö
Uusimmat hakuun liittyvät asiat.

SAMKin opinto-ohjauksen esittely | Jaana Halme, koordinaattori, ohjaus ja ops-työ
SAMKin syksyllä 2020 aloittaneiden opinto-ohjaajien esittely.
SAMKin opinto-ohjaajan tehtävät ja vastuut.
SAMKin ohjauksen malli.
Opinto-ohjauksen haasteet/kehittämiskohteet SAMKissa.

Konetekniikan koulutusohjelma | Leena Nolvi, lehtori
Koulutusohjelman sisältö, suuntautumisvaihtoehdot, opetuksen toteututus sekä alan moninaiset työllistymismahdollisuudet.

Rauman kampuksen koulutusohjelmat sekä Talous- ja tekniikka-akatemia | Johanna Rastas-Tuominen, lehtori
Kampuksen koulutusohjelmat, ristiinopiskelu-mahdollisuudet ja HOPSin rakentaminen omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Talous- ja tekniikka-akatemiassa opiskelijat suorittavat ammattiopintoja tekemällä tosielämän projekteja yhteistyöyrityksissä, mm. Oras Group, Valmet Automotive.

Käy katsomassa myös:

OpenSAMK

SAMKissa opiskelemisesta kiinnostuneille järjestettävä avoimien ovien tapahtuma OpenSAMK järjestetään tänä vuonna verkossa, viikolla 48. Tapahtuma alkaa tiistaina yhteisellä Satakunnan korkeakoulupäivällä. Korkeakoulupäivän aikana opiskelijat ottavat haltuun oppilaitosten Instagram-tilit ja vastaavat opiskeluun liittyvät kysymyksiin Discord-kanavalla.

Porin yliopistokeskuksen opotunti

Porin yliopistokeskuksen yksiköiden opintopalvelut esittelevät OPO-tunnilla kevään 2021 yliopistojen yhteishaun uusia tuulia. Lisäksi tunnin aikana luodaan lyhyt katsaus Porin yliopistokeskuksen opintotarjontaan.
24.11. klo 14–15

Tutustu SAMKin koulutuksiin

SAMKissa voi opiskella amk- tai ylempi amk -tutkintoon monessa eri koulutuksessa liiketoiminnan, matkailun, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan alalla. Osa amk-tutkintoon johtavista koulutuksista on monimuotototeutuksia.

Tutustu avoimen AMKin opintoihin toiselle asteelle

Toisen asteen opiskelija voi suorittaa maksutta omien opintojensa aikana ammattikorkeakouluopintoja avoimessa AMKissa. Opinnot voidaan hyväksilukea osaksi AMK-tutkintoasi myöhemmin.

Tilaa kuukausittainen opotiedote

Lähetämme opinto-ohjaajille ja muulle opintojen ohjauksesta vastaavalle henkilöstölle (esim. työvoimaneuvojat) noin kuukauden välein opotiedotteen, johon kokoamme ajankohtaisia SAMKin hakuihin ja koulutuksiin liittyviä asioita.
Nainen ohjaa käsivarsirobottia

Mikä muuttui 2020?

Opintopolussa on kattavat sivut vuoden 2020 opiskelijavalintamuutoksesta. Sivustolta löytyy esimerkiksi linkit todistusvalintojen pisteytysmalleihin ja OKM:n Usein kysytyt kysymykset sivulle.

Opintopolussa on myös yleinen kysymysosio korkeakouluhausta.

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Rauman opiskelijoita ja ohjaava lehtori.
| SAMK

SAMKissa Suomen laadukkainta opetusta – Monipuolisia osaajia maakunnan yrityksiin

Valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet SAMKin opetuksen Suomen ammattikorkeakouluista laadukkaimmaksi. Tämä selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnatusta palautekyselystä (AVOP), jossa arvioidaan ja annetaan palautetta toteutuneesta koulutuksesta.
Opiskelijoita SAMKin Porin kampuksella luennolla.
| SAMK

Uusia opinto-ohjaajia aloittaa SAMKissa

SAMKissa on tunnistettu tarve kehittää opiskelijan ohjausta ja vahvistaa ohjauksen ammatillisuutta. Ohjauksen tarve on noussut esiin erityisesti opiskelijoille suunnatuista kyselyistä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia