Nopsa-väyläopinnot ammatilliselta 2. asteelta SAMKiin

NOPSA-opinnoissa ammatillisen 2. asteen opiskelija suorittaa opintojensa aikana SAMKin avoimen AMKin opintoja 14–18 op ja saa sitten ”pääsylipun” SAMKiin tutkinto-opiskelijaksi samaan tai vastaavaan koulutusohjelmaan.

SAMKin opiskelija automaatiolaboratoriossa työskentelemässä robotin kanssa.

Nopsa-opintoja tarjotaan pääosin lähiopetuksena Porin ja Rauman kampuksilla. Peruspaketin opinnot (matematiikka, viestintä, englanti, ruotsi) toteutetaan maanantai-iltapäivisin klo 12 – 16 mutta alakohtaisia opintoja voidaan toteuttaa myös verkossa.

Nopsa-opintojen kesto on 1,5 vuotta. Opinnot alkavat lähtökohtaisesti aina tammikuussa ammatillisen 2. asteen 2. vuosikurssilla ja päättyvät seuraavan vuoden keväällä. Tutkinto-opintoihin pääsee hakemaan toukokuun erillishaussa ja opinnot alkavat sitä hakua seuraavana syksynä. Opinnot voidaan suorittaa mahdollisesti myös yhdessä vuodessa tai aloittaa jo ammatillisen koulutuksen 1. vuosikurssilla, mikäli opiskelijan ammatillisen koulutuksen kesto on kaksi vuotta.

Ilmoittautuminen tammikuussa 2021 alkaviin opintoihin tapahtuu viimeistään 31.10.2020  alla olevan ilmoittautumislinkin kautta.

Opintoja markkinoidaan alueen ammatillisissa oppilaitoksissa syys/lokakuun aikana.

Tästä voit katsoa oman alasi väyläopinnot: