Kirjastojärjestelmän vaihto joulukuussa 2019 vaikuttaa palveluihin – lue, mikä muuttuu!

SAMKin kirjasto ottaa joulun alla 2019 käyttöön uuden, monipuolisen Alma-ohjelmiston. Tuttu nettiosoite samk.finna.fi säilyy. Palveluihin tulee muutoksia. Kirjautuminen muuttuu osalla kirjaston asiakkaista.

Päivitetty viimeksi 22.11.2019

Kirjaston tietojärjestelmä vaihtuu joulukuussa 2019

SAMKin kirjasto ottaa käyttöön uuden kirjastojärjestelmän, Alma-ohjelmiston. Aineisto löytyy kuitenkin jatkossakin Finnasta osoitteesta samk.finna.fi. Uudistettu Finna tulee käyttöön aivan joulun alla 23.12. ja tuo mukanaan joukon tilapäisiä ja pysyviä muutoksia. Lue alta, mikä muuttuu samkilaisilla ja miten vierailevat asiakkaat jatkossa kirjautuvat.

 

Mikä muuttuu SAMKin opiskelijoilla ja henkilöstöllä?

Finnaan kirjautumisessa on katko ja kirjastot ovat suljettuina 16.12.2019–6.1.2020. Katkon aikana ei voi hoitaa lainaukseen liittyviä asioita. Sähköiset aineistot pyritään pitämään käytössä myös katkon aikana.

Vanhat aineistovaraukset valitettavasti katoavat joulukuussa. Varausten tekeminen ei ole mahdollista 6.12.2019– 6.1.2020. Niitä voi tehdä jälleen tammikuussa.

Henkilöstön kannalta suurin muutos tulee olemaan Finnan aineistolinkkien vaihtuminen. 23.12. alkaen vanhat Finnan osoiteriviltä kopioidut linkit kirjoihin, lehtiin ja tietokantoihin eivät enää toimi. Aineisto tulee hakea uudelleen Finnasta, kopioida linkki osoiteriviltä ja päivittää esimerkiksi Moodleen. Finnan sivuja ja aineistolistoja päivitetään joulun ja loppiaisen välissä.

SAMKin opiskelijat ja henkilöstö kirjautuvat jatkossakin Finnaan SAMK-tunnuksella.

Lainaaminen, varausten nouto itsepalveluhyllystä ja Rauman omatoimikirjaston käyttö onnistuu muovisella tai Finnan digitaalisella kirjastokortilla kuten ennenkin.

Joulu-tammikuussa lainoille tulee normaalia pidempi laina-aika.

Finnaan tallennetut haut säilyvät. Myös suosikkilistat säilyvät, mutta niiden linkit kirjaston aineistoon lakkaavat toimimasta. Suosikkilistat kannattaa koota uudelleen tammikuussa muutoksen jälkeen.

Opiskelijoiden yhteystiedot päivitetään opiskelijahallinnon tietojärjestelmästä automaattisesti kirjastojärjestelmään tammikuusta alkaen.

Kirjasto lähettää lainakuitit, maksukuitit, varausten ilmoitukset ja muut viestit opiskelijan SAMKin sähköpostiosoitteeseen. Kuitteja ei enää tulosteta. Saapuneista varauksista tulee jatkossa viesti entistä nopeammin.

Eräpäivämuistutuksia ei enää tarvitse laittaa itse päälle Finnassa. Ne lähetetään automaattisesti kaikille asiakkaille.

 

Vierailijat kirjautuvat sähköpostilla – haut ja suosikit talteen

Asiakkaille, jotka eivät kuulu SAMKin opiskelijoihin eivätkä henkilöstöön,  järjestelmämuutos tuo oleellisia muutoksia.

Kirjautuminen Finnaan onnistuu jatkossa sähköpostiosoitteella eikä enää kirjastokortilla. Sähköpostikirjautumisessa Finna lähettää sähköpostiin linkin, josta pääsee Finnaan. Salasanaa ei käytetä. Jotta sähköpostikirjautuminen toimii, kirjaston asiakastiedoissa tulee olla oikea sähköpostiosoite.

Finnaan kirjautumisessa on katko ja kirjastot ovat suljettuina 16.12.2019–6.1.2020. Katkon aikana ei voi hoitaa lainaukseen liittyviä asioita.

Vanhat aineistovaraukset valitettavasti katoavat joulukuussa eivätkä siirry uuteen järjestelmään. Varausten tekeminen ei ole mahdollista 6.12.2019–6.1.2020.

Finnassa olevat tallennetut haut ja suosikkilistat katoavat muutoksessa. Ne voi ottaa talteen viimeistään 15.12.2019, jonka jälkeen vanha kirjastokortilla kirjautuminen lakkaa toimimasta. Nämä voi siirtää vanhasta Finnasta uuteen käyttäen Omat tiedot -välilehdeltä löytyvää toimintoa Omien tietojen lataus ja tuonti.

Siirtymäaikana lainoille tulee normaalia pidempi laina-aika.

Kirjasto lähettää lainakuitit, maksukuitit, varausten ilmoitukset ja muut viestit sähköpostina. Kuitteja ei enää tulosteta. Saapuneista varauksista tulee jatkossa viesti entistä nopeammin.

Eräpäivämuistutuksia ei enää tarvitse eikä voi laittaa päälle Finnassa, vaan ne lähetetään automaattisesti.

Tammikuussa loppiaisen jälkeen kirjastohenkilöstö pyrkii palvelemaan normaalisti ja neuvomaan uudistuneen Finnan käytössä ja kirjautumisessa sekä ratkaisemaan järjestelmävaihdossa väistämättä eteen tulevia yllättäviä ongelmia.

Pahoittelemme muutoksesta aiheutuvaa haittaa siirtymävaiheessa ja toivomme uuden kirjastojärjestelmän palvelevan käyttäjiä entistä paremmin.

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen