Avoimen AMKin opinnot toiselle asteelle

Tule tutustumaan kiinnostavaan alaan kurkistusopinnoissa tai tähtää väyläopintojen kautta tutkinto-opiskelijaksi SAMKiin. Opinnot voidaan hyväksilukea osaksi AMK-tutkintoasi myöhemmin.  

Saat AMK-opintoja suoritettua etukäteen

Voit tutustua AMK-opintoihin jo toisen asteen opintojesi aikana. Kurkistusopintojen aikana voit tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja väyläopintojen kautta voit tähdätä tutkinto-opiskelijaksi SAMKiin.

Pääset tutustumaan AMK-opiskeluun maksutta

Toisen asteen opiskelijana voit suorittaa maksutta omien opintojesi aikana ammattikorkeakouluopintoja avoimessa AMKissa.

Hae avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi

Erillishaussa hakemisen edellytyksenä on, että olet suorittanut väyläopintokokonaisuudessa vaadittavat opinnot sekä olet valmistunut/valmistut toiselta asteelta määriteltynä ajankohtana. Hakeminen avoimen väylän erillishaussa / OHJE.

Avoimen AMKin väyläopinnot toiselle asteelle

SAMK-jatkuva-oppiminen-044-scaled.jpg

Ammatillinen koulutus ja lukio

Väyläopinnoissa ammatillisen toisen asteen tai lukion opiskelijana suoritat SAMKin avoimen AMKin opintoja tietyltä koulutusalalta. Väyläopinnoissa saat ensituntumaa itseäsi kiinnostavaan alaan ja korkeakouluopintoihin. Väyläopintokokonaisuuden suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada tutkinto-opiskeluoikeus SAMKiin ilman valintakoetta. Tutkintoon haetaan avoimen väylän erillishaussa. Edellytyksenä on, että olet valmistunut/valmistut toiselta asteelta tai olet saanut lukion päättötodistuksen määriteltynä ajankohtana.

Avoimen AMKin kurkistuskurssit toiselle asteelle

SAMK students smiling and working with laptops front of SAMK Campus Pori.

Ammatillinen koulutus ja lukio

Lukion tai ammatillisen koulutuksen opiskelijana voit tutustua itseäsi kiinnostaviin korkeakouluopintoihin avoimen AMKin kautta ja esim. valmentautua korkeakoulun valintakokeisiin. Opinnot ovat maksuttomia ja ne voidaan lukea hyväksi, kun sinut on valittu tutkinto-opiskelijaksi SAMKiin.